Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
6780
View
60
Reply

CEPAT-CEPAT vs DIBAWAH POHON ASMARA

[Copy link]

Author: harkktuih       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-7-2006 01:49 PM | Show all posts |Read mode
aku nk wat poll nih......nk tanya pendapat korang, antara dua lagu nih, mana lagi hebat? mana lagi korang minat? dua-dua fast song, catchy but berbeza....meh kita vote ramai2...


aku minat dua2 lagu tp lagi prefer di bawah pohon asmara...(",)
Single Polls, Total 2 Users voted
 
71.88% (23)
 
28.12% (9)
 

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2006 01:57 PM | Show all posts

Reply #1 harkktuih's post

aku rasa aku pilih CEPAT CEPAT... lagi fresh... dan ia catchy. belum pernah nampak JAC persembahkan lagu ni LIVE, jadi ada sense of mystery... mesti gempak...

kalau POHON ASMARA, paling gempak sekali ialah persembahan dia kat Anugerah Era... happening! kerana persembahan tu lah yang membuat aku lebih suka kat lagu tu.

dari sudut liriks, CEPAT CEPAT hanya ulang bahagian korus, manakala POHON ASMARA ulang verse + korus.

*aku pon perasan lelagu kat album gemilang banyak ulang verse dengan chorus, kecuali Impian, Padamu Permataku.. etc"
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2006 02:01 PM | Show all posts
2-2 best..
2-2 kena nyanyi dgn attitude..tak boleh nyanyi sopan santun..

still aku prefer cepat cepat...sebab dengan cepat aku dah suka lagu nie..di bawah pohon asmara lambat skit nak suka..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2006 04:15 PM | Show all posts
hmmmmmmm

cepat2 hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2006 05:29 PM | Show all posts
dedua mmg best..tapi rasenye cepat-cepat lebey fresh dienye melodi...








Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2006 06:16 PM | Show all posts
i am biased towards pohon asmara bcoz i hvnt heard enuff of cepat2.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2006 03:11 AM | Show all posts
katne nak dengar lagu cepat-cepat nih?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2006 03:01 PM | Show all posts
Originally posted by q^_^p at 19-7-2006 03:11 AM
katne nak dengar lagu cepat-cepat nih?


dengar kat RED 104.9
setiap hari after 10pm mesti ada..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2006 03:12 PM | Show all posts
x pun bli jer album dia yg nk kuar...bli yg ori...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2006 09:29 PM | Show all posts
CEPAT-CEPAT LAH...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2006 09:35 PM | Show all posts

Reply #10 Ustaz_SUFI's post

USTAZ! Bila nak beli album JAC?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2006 08:04 AM | Show all posts
of coz la CEPAT-CEPAT.............
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 03:31 PM | Show all posts
sorry ya gang..

just wondering.. apsal jac nya 2nd album ni wording nya sesuatu sangat? :stp:

tajuk album je INILAH JAC... pastu antara lagunya CEPAT CEPAT..

kelakar betul.. mcm buat alum main2 jek.. (based on those words)..



Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 03:35 PM | Show all posts
aiyoo...

LAYU SEBELUM BERKEMBANG pun ada gak??

very the sesuatu sangat album jac kali ni..

Lelain...

1. Cinta tiada akhirnya 10/10
2. Selagi Bertahan 9/10
3. Layu Sebelum Berkembang 9/10
4. Cepat-cepat 9/10
5. Star 9/10
6. Jealous 8.5/10
7. Ceritera Cinta 8.3/10
8.  Superwoman 8.2/10
9. Inilah Masanya 8/10
10. Kasih Sayang 7.8/10




Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 04:24 PM | Show all posts

Reply #14 freekey's post

Thank you freeky!!! Bila beli album JAC? Anyway yah tajuk album JAC bermakna THIS IS JAC... lelagu yang sesuai untuk diri dia daripada lelagu dari album Gemilang... ye tak
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2006 06:06 PM | Show all posts
ermm lagi prefer di bwah pohon asmara..cepat-cepat ok gak tapi blm leh masyuk di sanubari
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2006 06:20 PM | Show all posts
tak pena dngar cepat cepat......pesal amik lagu pop jadi single???lebe prefer jac and ballad,,,,agak2 ade tak lagu balld berhantu???
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2006 07:59 PM | Show all posts
ade! kene beli album dulu baru tahu... banyak lagu2 yg berpeluang berhantu..







Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2006 12:54 AM | Show all posts
tak minat lagu ciptaan aidit alfian(esp lagu rancak dia).
naper tak amik lagu komposer lain?
bosanla lagu di bwh pohon asmara & yg terbaru tu-kasih syg? eeeuuwww...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2006 04:02 AM | Show all posts
Originally posted by itikganas at 18-7-2006 01:57 PM
aku rasa aku pilih CEPAT CEPAT... lagi fresh... dan ia catchy. belum pernah nampak JAC persembahkan lagu ni LIVE, jadi ada sense of mystery... mesti gempak...

kalau POHON ASMARA, paling gempak s ...

cm best jekan ..syoknye nnti aku cari kalau sdp aku komen erk...mybe sdp
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2006 10:55 AM | Show all posts
cepat-cepat lagi shiok!
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2006 11:00 AM | Show all posts
nak tahu kenapa ia dipanggil inilah jac... tgk vid kat jacsville...jac ade beritau :D
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 12:28 AM | Show all posts
aku suka dua-dua. tapi, cepat-cepat sounds better. :love:
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2006 01:20 AM | Show all posts
Originally posted by itikganas at 27-7-2006 04:24 PM
Thank you freeky!!! Bila beli album JAC? Anyway yah tajuk album JAC bermakna THIS IS JAC... lelagu yang sesuai untuk diri dia daripada lelagu dari album Gemilang... ye tak

Aisehman.. so sorry itik..

Camner leh salah paham ni.. erk..

Aku blom beli lagi ler album Jac.. Yg itu aku copy paste kan track review jdf kot..

So sorry..

InsyaAllah.. kalau ada rezeki nanti, boleh ler beli.. sayangidaku kata best album ni..




Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2006 11:36 AM | Show all posts

Reply #24 freekey's post

AKU PON KATE ALBUM NEH..BEST.. DENGAR SKALI DA SKE... :love:








Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072377s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list