Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51525
View
563
Reply

Stesen Minyak dan Petrol Pilihan Anda!!

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2006 04:13 PM | Show all posts
guna shell la.......

sebab ada shell gi balik keje.............

nie nak tanyer skit ff: jab....

ada ke sisiape kat sinih gune semua jenis minyak
kemarin shell, semalan petronas, hari nie caltex, seoj projet, lusa bhp....

kalau pernah atau pernah dengar...... apa yg boleh berlaku pada enjin.......
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2006 08:44 PM | Show all posts
petronas..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2006 01:00 AM | Show all posts
motor minyak aku xde meter minyak, so bila masuk minyak reserved..apa yg nampak di mata sajer
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2006 09:08 AM | Show all posts
petronasss....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2006 10:15 AM | Show all posts
Originally posted by mr_e83 at 19-9-2006 04:13 PM
kalau pernah atau pernah dengar...... apa yg boleh berlaku pada enjin.......

takde aper-aper.. tak rusak punyher.. don't worry..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2006 10:14 AM | Show all posts
petronas dan shell
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2006 08:24 PM | Show all posts
tak suka petronas,..makan duit rakyat...
so kimy support ant other brand exclude petronas
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2006 06:06 AM | Show all posts
Aku pegi mana2 yg dekat, tak kisah brand apa.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2006 04:05 PM | Show all posts
PETRONAS

Petronas pilihan hati coz dekat ngan rumah... easy... snang nak jmpe kat mana2.. kat highway pon byk... pemegang kad mesra... n leh isi minyak pki maybankard jer.. senang laa... easy too me... PRIMAX 3 pon leh tahan jimat gak laa minyak keta aku... :ting:
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2006 10:02 PM | Show all posts
Originally posted by mr_e83 at 19-9-2006 04:13 PM
guna shell la.......

sebab ada shell gi balik keje.............

nie nak tanyer skit ff: jab....

ada ke sisiape kat sinih gune semua jenis minyak
kemarin shell, semalan petronas, hari ni ...


Aku la tu..asal kat mana minyak habis jer, aku isi la. Tak peduli yg penting petrol .So,ada masalah ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2006 01:40 AM | Show all posts
Originally posted by minah_manja at 7-10-2006 10:02 PM


Aku la tu..asal kat mana minyak habis jer, aku isi la. Tak peduli yg penting petrol .So,ada masalah ker?

[align=justify]Itulerpasal..

aku dulu pun masa memula bawak motor kemain risau lagi pasal campur2 minyak ni.. even minyak drpd shell sendiri pun aku risau.. tp yg tu mmg patut risau kot.. sebab takkan aku nak campurkan minyak TRUE BLUE V-POWER dgn minyak shell yg biasa kan?





Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 04:50 PM | Show all posts
nenek baru je buat kajian yang tak seberapa baru-baru ni...

isi RM20

Petronas : boleh jalan dalam 160-165
Shell : jalan dalam 180

hehehhe...tapi kat area rumah nenek ni takde shell....petronas je yang banyak
kalo dah rasa kering sangat, baru la isi petronas tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2006 07:42 PM | Show all posts
Originally posted by nenektua at 9-10-2006 04:50 PM
nenek baru je buat kajian yang tak seberapa baru-baru ni...

isi RM20

Petronas : boleh jalan dalam 160-165
Shell : jalan dalam 180

hehehhe...tapi kat area rumah nenek ni takde shell....pe ...



Saya pun dah buat kajian.Shell jugak yg lebih kilometer daripada petronas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2006 12:22 AM | Show all posts
Originally posted by minah_manja at 11-10-2006 07:42 PM



Saya pun dah buat kajian.Shell jugak yg lebih kilometer daripada petronas.

[align=justify]Ye ke korang ni??

Tapi yang pasti aku memang pengguna setia SHELL pun..

Tp kan.. aku rasa SHELL punya minyak ni mcm pelik sketlah.. Sometimes aku isi RM5 mcm banyak.. sometimes mcm sikit.. tp maaflah.. aku tak check plak baper liter..

Tp biasanya mcm tulah.. kejap terlebih kejap terkurang.. logik ke?





Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 08:32 AM | Show all posts
itulah... isi la shell...
tapi bukan bermaksud tak menyokong kerajaan dengan minyak petronasnya tu...

cuma tu la...kat kawasan nenek ni payah la dengan shell ni...
mintak dorang tambah stesen minyak kat sini... hehhee
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 10:30 AM | Show all posts

Reply #75 nenektua's post

your only choice - pucong kat tol (kena tol) heheh.. Putrajaya Presint 8... Sri Serdang..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 10:34 AM | Show all posts
Originally posted by nenektua at 9-10-2006 04:50 PM
nenek baru je buat kajian yang tak seberapa baru-baru ni...

isi RM20

Petronas : boleh jalan dalam 160-165
Shell : jalan dalam 180

hehehhe...tapi kat area rumah nenek ni takde shell....pe ...


Kajian ni ikut ISO tak?

kalu betul nak buat, pastikan:
(1) Masa isi minyak, tangki betul2 kering
(2) Kereta yg sama
(3) Driving condition yg sama... lebih baik kalu buat kat jalan yg xde jem..
(4) Sela masa antara tiap test tu pendek
(5) Kelajuan yg sama - preferably at economical speed (80 km/j)

by then, you can compare the result
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 11:29 AM | Show all posts
Originally posted by nalis at 12-10-2006 10:34 AM


Kajian ni ikut ISO tak?

kalu betul nak buat, pastikan:
(1) Masa isi minyak, tangki betul2 kering
(2) Kereta yg sama
(3) Driving condition yg sama... lebih baik kalu buat kat jalan yg x ...

haku pernah tengok orang but testing nie dalam myth buster.. 2 kete yg sama, tangki memang bebetul kering, pusing race track yg macam huruf O tu... dgn speed yg samer
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 08:06 PM | Show all posts
Originally posted by freekey at 12-10-2006 12:22 AM

Ye ke korang ni??

Tapi yang pasti aku memang pengguna setia SHELL pun.. http:/ ...


Ya. saya dah buat kajian juga. ternyata shell yg jimat. cuba set meter kalau tak percaya. Bukan sikit-sikit beza, byk. tapi tak leh nak bagi data tepat sebab lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 09:16 AM | Show all posts
shell...baru enjin ada umphhhh..isi petronas enjin berat la.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079380s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list