Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51416
View
563
Reply

Stesen Minyak dan Petrol Pilihan Anda!!

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 13-10-2006 03:55 PM | Show all posts
Originally posted by nalis at 12-10-2006 10:30 AM
your only choice - pucong kat tol (kena tol) heheh.. Putrajaya Presint 8... Sri Serdang..



yap...itu je la yang ada nya...
nak tak nak kena gak jalan jauh sket...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 03:57 PM | Show all posts
Originally posted by nalis at 12-10-2006 10:34 AM


Kajian ni ikut ISO tak?

kalu betul nak buat, pastikan:
(1) Masa isi minyak, tangki betul2 kering
(2) Kereta yg sama
(3) Driving condition yg sama... lebih baik kalu buat kat jalan yg x ...



hehehhe takde la ikut ISO sangat...
tapi isi minyak tu mmg dah ikot sukatan yang betui dah...
kereta pon jenis yang sama...
driving condition pon sama
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2006 10:55 PM | Show all posts
petronaslah..tak tahu kenapa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 12:22 AM | Show all posts
Originally posted by freekey at 13-8-2006 04:31 PM
up!




Kalau sekarang tulis  ' Up '  - thread tak boleh naik .
Tak sukalah  peraturan baru yang ini .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2007 12:32 AM | Show all posts
Originally posted by Ekka at 12-1-2007 12:22 AM


Kalau sekarang tulis' Up '- thread tak boleh naik .
Tak sukalahperaturan baru yang ini .

up
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 01:12 AM | Show all posts
Petronas la. Tolong bangsa sendiri. Tu jer. Minyak itam pun aku hentam petronas syntium semi-semi sintetic. Aku pernah pakai shell helix plus semi-sintetic. Kurang umpphh bila live dia dah nak habis. Tapi syntium baru dgn nak habis hayat takde beza. Aku pakai 10,000km sekali tukar.

Org cakap castrol magnatec lagi bagus tapi aku tak mahu tukar dah. Aku stick to syntium sampai bila-bila.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 01:23 AM | Show all posts
umah aku petrol pam semua dekat dekat.... pilih je mana nak... shell, esso, caltex, petronas.... cuma bh je takde.... aku vote shell sebab dah dari start aku pakai keta aku bagi minum tu je....taknak campur2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 08:17 AM | Show all posts
dulu haku isi ESSO, nak memang tibi plasma 42". tapi cam tak dapat jer..

skang nieh isi petronas plak, sebab nak menang BMW atau pong honda sibik..

lepas nieh, tengok promotion stesen minyak maner yg lagi best..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 08:29 AM | Show all posts
aku selalunya guna petronas dan shell je..kdg2 carltex...:nerd:..
minyak mahal skang kena pilih yg mana paling save duit..:geram:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 12:46 PM | Show all posts
Shell, sebab ada V-Power Racing.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 01:36 PM | Show all posts
eden cari stesen minyak jamban yang bersih yo...baru ado klass:siok:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 02:37 PM | Show all posts
Originally posted by acidns at 12-1-2007 01:36 PM
eden cari stesen minyak jamban yang bersih yo...baru ado klass:siok:

ala.. nak gi jamban ader class, gi hotel lar..lantai buat dari marmar..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 11:44 PM | Show all posts

Reply #92 Fast-N-Furious's post

tapi takde air lak nak basuh... :lol muahahahaa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2007 11:55 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 12-1-2007 11:44 PM
tapi takde air lak nak basuh... :lol muahahahaa...

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 12:14 AM | Show all posts
shell dgn petronas ramai peminat.. ape kate korang cube isi minyak shell half and minyak petronas half.. tgk save tak :nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 03:08 AM | Show all posts
kalau balik mesia tu ..selalu pilih petronas la..tapi oleh sebab shell tu dekat sket ngan rumah..selalu shell je dapat duit aku..kat cn senantiasa shell...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 06:01 AM | Show all posts
semua stesen minyak dalam polling dah guna tapi sokmo2 guna esso
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 06:02 AM | Show all posts
Originally posted by ameer at 13-1-2007 12:14 AM
shell dgn petronas ramai peminat.. ape kate korang cube isi minyak shell half and minyak petronas half.. tgk save tak :nyorok:


shell kalau kat ceruk memana pun mesti ada gak

kalau petronas tu...memang soheh ada...dah petroleum negara.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 06:21 AM | Show all posts
gi isi PETRONAS ... melayu nye... kalau terdesak SHELL la..


kat jb nih PETRONAS tumbuh cam cendawan... biase la.. musim ujan...


IKLAN petronas tu tipu la.. aku isi 30 ringgit x tuka merc B200 pun...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 12:42 PM | Show all posts
ado orang cakap..(org cakap la..) minyak petrol yang power2 tue..
boleh menyebabkan sistem ekzoz cepat bocor botoi ko???:hmm:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084853s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list