Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66668
View
174
Reply

TAEKWON-DO

[Copy link]

Author: musangbuluayam       Show all posts   Read mode

Post time 5-10-2006 05:03 PM | Show all posts

Reply #40 beemer318Ci's post

hai mus :tq:

Gen Choi slalu dtg Malaysia..pastu suker makan durian.... saudara Ang Kee Wah yg slalu wat liputan lawatan beliau

wa baca kat majalah Seni Beladiri :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2006 08:01 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 5-10-2006 05:03 PM
hai mus :tq:

Gen Choi slalu dtg Malaysia..pastu suker makan durian.... saudara Ang Kee Wah yg slalu wat liputan lawatan beliau

wa baca kat majalah Seni Beladiri :bgrin:


majalah seni Beladiri tahun bila tuh..???
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2006 10:12 AM | Show all posts
hi
Reuk Gen, Choi ker GM Park Jun Tae.  Gen Choi ngan Park Jun Tae dua - dua dah tak ada. Dr Sabree Salleh tolak jadi Presiden GTF dunia lagi. Gen Choi pernah jadi duta Korea Utara kat Malaysia masa tu dia latih Dr Sabree.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2006 11:20 AM | Show all posts

Reply #38 ReuK's post

betul tu....sure meriah masa mula2...
lelama bergaduh....
maklum la....pengikut2 tak sekepala....
masing2 nak tunjuk sape lagi terer....
kino duduk bawah meja....
makan lagi baik....eheheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2006 12:15 PM | Show all posts
aku black belt taekwondo WTF...1st DAN...lama dah tinggal taekwondo ni...zaman2 sekolah dulu penah
active, wakil kedah dalam MILO OPEN..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2006 01:29 PM | Show all posts
hi
Bila cakap pasal belt ni ingat zaman 2+1 ngan dokumentari TKD tajaan Haliborange.
Bebudak kalau marah mesti cakap : Aku karate black belt colour biru atau Apa plak aku ad a black belt taekwondo haliborange.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2006 02:26 PM | Show all posts

Reply #45 ifanonline's post

hai ifa...
sama la...
aku pun ada black belt (kaler itam) WTF....1st DAN....
tapi dah lama giler aku dapat belt ni....masa form 4...tahun 1993...
opppsss....korang jgn start mengira umur aku berapa lak skang nih...
masa sekolah dulu active.....active giler...tapi aku kat perlis...
last active masa kat U....
la ni??eheheheh....tu je yg mampu aku katakan....
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2006 04:53 PM | Show all posts

Reply #43 tdpp2006's post

Gen Choi aku konfem! sbb dlm TKD yg aku kenal nama tak ramai... Master Sabree lak mmg master kat Malaysia nih

duduk sebelah Gen Choi tuh :hatdown:

ni taon 2004-2005 kalo tak silap deh :stp:
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2006 05:02 PM | Show all posts

Reply #44 kinokuniya's post

alaa biasa laa MA mesti ada politik punyer

PESAKA skrg ni pon panas gak, memasing ada idea sendiri utk perjuangkan seni beladiri yang tercinta

silat pon dah berapa bnyk pecah dari induk, pastu wat gelanggang sendiri dan wat nama sendiri :bgrin:

aku ada tonton "wind fighter" cerita pasal MA Korea...memula aku ingat TKD dan kira cam tribute utk Gen Choi laaa

tapi upanyer laen...this fellow bertapa kat gunung kuatkan badan, tumbukan, sepakan... hari2 hentak badan yg kayu tuh

terharu aku tengok citer nih
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2006 02:56 AM | Show all posts
hi ff:
Reuk bukan Wind Fighter la Fighter in the Wind. Pasal seorang Korea bernama Choi bea-dall yang mempelajari kitab pedang Mushashi tapi tidak menggunakan senjata. Nama Jepun dia ialah Mas Oyama pengasas Karate Kyokushin. Sebab dia berasal dari Korea jadi dia mahu buktikan dia adalah bersemangat Bushido dengan mengalahkan ramai ahli beladiri Jepun dan juga Kerbau Jantan. Kisah sebenar dia memang dasyat sampai boleh pancung botol sampai putus dan pernah mengalahkan jaguh Muay Thai.


Mas Oyama lawan Kerbau
http://www.youtube.com/watch?v=Som6SAb-ETE
http://www.youtube.com/watch?v=2UMkvcPpF1Q


Pertandingan Karate Sedunia Pertama? Ganah !!! Mas Oyama pancung botol sampai putus.
http://www.youtube.com/watch?v=MZ4YtZb3e0M

Pemecahan termasuk batu
http://www.youtube.com/watch?v=QDTkKMwEp0c

Pemecahan ais
http://www.youtube.com/watch?v=0UExar03RNY

Karate Kyokushin banyak guna kaki juga seperti pemecahan botol ngan tulang kering oleh anak murid Mas Oyama..
http://www.youtube.com/watch?v=Dhtl3oIa2AA
http://www.youtube.com/watch?v=7nI9CyC4Ofs

[ Last edited by  tdpp2006 at 7-10-2006 03:03 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2006 09:22 AM | Show all posts
hah hah ada hati semua jadi :hatdown:

ko nyer perut keras tak? dulu ada bdk tkd yg slalu masuk tournament suruh bdk baru tumbuk perut perut dia

tahan tuu weh :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2006 01:21 PM | Show all posts
hi
Reuk.. Dah lembik dah perut ni. Dulu masa muda dulu mandi kat Templer Park ada kawan ter  kononnya menyelam lepas tu tertanduk perut tdpp. Menjerit dia ingat tertanduk kayu dia kata. Kena buat senaman perut balik... Tak ada ke member Reuk yang berlatih sepak Anu pun tak sakit haha :nyorok:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2006 10:34 PM | Show all posts
wah tdpp ni byk info eh...yakin ker....so bkn gen choi la pengasas tkd....so itf nyer info yg ak dok jwb test sblm grading ni salah la....
ai...senang tul nk tipu kan...ak ni baca pastu percaya....
ke ko pn cm ak...sbb ko terbaca dr menda lain..yg lebih nk mengutamakan wtf so ko percaya cite tu....
ai senang tul nk tukar history ni kan......
tp ak x kesah pn sebenarnya...sebab ak rasa tkd ni best....hahaha
cuma ak skang nk ucba masuk silat cekak lak....
warisan la katekan....
tp dulu ak dengor silat ni xleh lalu bawah penyidai la pe la...byk sgt pantang larangnyer...(sori reuk baru teringat...kalo x ak da tulis kt forum silat ko tu) heheheh
skang cm tu lagi ke huh....
taekwondo xde pantang larang kan.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 07:07 AM | Show all posts

Reply #52 tdpp2006's post

huhu sepak anu tapi tak sakit? ada2 tapi dia pempuan lah :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 07:10 AM | Show all posts

Reply #53 musangbuluayam's post

pantang larang tu general laaaa

takleh lalu bawah penyidai : nnt kalo terjerut leher ngn wayar tu kan susah, lalu laaa tmpt laen
takleh panjat pokok betik : btg betik tu lembut, ko panjat lagi laaa lembik jadi nya :cool:
takleh minum ais : yer laaa nnt stamina turun caner nak lawan

ekceli pantang larang ni sbhg dari budaya org Melayu yg suka pesan memesan... alaaa lebih kurang falsafah MA TKD gak kan :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 09:25 AM | Show all posts
haaa saper tanya caner nak dapat anu besi tadi?

ni dia jawapannya

http://www.youtube.com/watch?v=UFfhxVmdXZ4
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2006 09:30 PM | Show all posts
aah ek x terpk plak ak.....
kt kampung lain tau reuk....penyidainyer panjang2.....kalo malas sbb nk pi seberang sane..terpaksa gk redah je lalu bawah penyidai tu....
kt asrama skolah ak dulu pn cenggitu...nk sidai  baju terpaksa redah...
so ade effect x????
bkn nyer cm pantang biase spt jgn kepit kuku waktu malam (riso terpotong isi lak)

x gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 07:45 AM | Show all posts

Reply #49 ReuK's post

yang hero dia tu muka comot ke?
eerrrr....yg kino tgk citer MA tu kat astro prima kot....sambil2 tunggu kol 5pm nak tgk citer prisionera....hehehehehhe......
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 10:55 AM | Show all posts

Reply #57 musangbuluayam's post

hoho ko degil gak nak lalu bwh sidai? :cak:

ada laa effect apa plak takder

1- kotor laaa baju org tu ko terpegang ke, terpijak ke
2- jatuh laaa kain org baruuu sidai ada mamat gatal lalu kat situ
3. basah laaa ko lalu kat kain baru basuh tuuu

haaa mcm tu laa lebih kurangnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2006 12:52 AM | Show all posts

Reply #59 ReuK's post

hihihi....

terguling2 aku gelak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072044s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list