JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
103560
View
343
Reply

Japan JSDF ''Jieitai'' and Police/Coast Guard Gallery and Discussion

[Copy link]

Author: HangPC2       Show all posts   Read mode

Post time 23-7-2007 09:36 AM | Show all posts
ohh abangbikerzz...jepun yg xde aska tu ada F15 n maybe akan dtg F35/F22, ada DDG ngan Aegis..modern submarine terbanyak kat asia,tank kaw2..buat jet sendirik..mayb dorang buat lawan raksaseje kott..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 12:19 PM | Show all posts
Originally posted by abangbikerz at 22-7-2007 03:53 PM
sape cni penah duduk jepun???? anyone......


wa pernah..apahal..lu mau cakap sana tak ada tentera ka..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 03:35 PM | Show all posts
Hang PC2 dulu hang ada bukak thread pasal JSDF kan, kao rajin tolong carikan   wa malas ler hari ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 03:45 PM | Show all posts
Haiyaaa apa pasal tatak moleh merge? Eh blader and sister mod, lu olang boleh tolong ah?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 03:49 PM | Show all posts

Reply #9 abangbikerz's post

a'kum bro .. saper kater jepun takder askar ... askar us disana pun berdasarkan perjanjian lepas perang ww2 dulu ...Sedangkan jepun dikatakan mempunyai jumlah kereta kebal antara yg paling besar ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 03:51 PM | Show all posts
Originally posted by StealthTuah at 7/23/2007 09:36
ohh abangbikerzz...jepun yg xde aska tu ada F15 n maybe akan dtg F35/F22, ada DDG ngan Aegis..modern submarine terbanyak kat asia,tank kaw2..buat jet sendirik..mayb dorang buat lawan raksaseje kott..


situ tempatle us nak lambak hardware depa....
bila lagi... nipponle bnyk ongkos..
pada duit tare prob....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 04:29 PM | Show all posts
Ermm kalau setakat defence force 'kecik' maka tak perlu la ada F-15...yang dipasang oleh Mistsubishi? Atau sebelum tu Phantom dan Starfighter...kat darat pula tak perlu la pakai Type 90 MBT atau sbelum ini Type 74? Yang kat laut takyah le susah2 nak pakai Aegis....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 04:44 PM | Show all posts

Reply #9 abangbikerz's post

Tentera US dah berpengkalan di Korea sejak sebelum perang korea lagi dan masa perang dingin, merupakan antara deployment tentera US terbesar selain di Eropah Barat.

Memang US yang atur perlembagaan pasca perang jepun, tapi bila perang dingin meletus, Jepun dibenarkan untuk membangunkan angkatan tenteranya...tapi disebabkan perlembagaan, secara rasminya jepun tak mempunyai tentera cuma 'defence force'...alaaa ni semua wordings aje lah!

Pasal 'US tak bagi bina senjata sendiri'...let'see

Mitsubishi F-1 - attack fighter design Jepun
Mitsubishi F-2 - development F-16 oleh Jepun
Shin Meiwa US/PS-1 - flying boat SAR/ASW design Jepun
Type 61 MBT - MBT pertama keluaran Jepun diikuti
Type 74 dan
Type 90
Kapal pulak...SSK semua design Jepun...surface ship pun sama...siap pakai nama kapal WW2 lagi...

Tu tak campur licence-production
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 06:58 PM | Show all posts

Reply #15 mmc's post

sesape pun boleh claim pernah duk jepun dalam forum ni, gua pun boleh claim duduk memana norway, iran uzbekistan.... blablabla  entah betul entah tidak, takde bukti pun.

cite ni aku dengar dari bro gua yg dah 6 tahun duk jepun, skang ni pun tgh buat research kat sane. oklah kalo camtu jom kite reramai gi jepun buat risikan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 08:32 PM | Show all posts

Reply #22 abangbikerz's post

Haiya...ru tarak percaya ragi ka? Itu nipon ada askar...ru cakap sama wa negara mana kat dunia nih tarak ada askar? Yang wa tau, itu artik and antartika saja tarakk...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 08:53 PM | Show all posts

Reply #22 abangbikerz's post

brader hang ni tak abis2 cakap dapat info dr abang hang yg duduk jepun 6 tahun... die buat reseach apa..? buat reseach pasal JSDF ker yg buat hang nak pecaya bulat2..?? tak semestinya duduk sana 6 tahun blh tau segala fakta tentang negara jepun... org jepun sndiri yg dari kecik kat sana pun mgkin tak tau segala fakta tentang negara diorang apakan lagi setakat 6 taun jer duduk sana...

kebanyakan forumers kat sini bukan sebarangan jer nak menulis tanpa sebarang fakta.. knowledges diorang pasal pertahanan kekadang lebih dasyat dari penganalisis pertahanan woo..

moral of the story lain kali jgn la nak hentam sebarangan kalo tak cukup fakta..

[ Last edited by  yellowfin at 23-7-2007 08:55 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 08:59 PM | Show all posts
antara forumers yang menhampiri taraf penganalisis pertahanan salah sorangnya adalah Mr. tango kita nih..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:00 PM | Show all posts
jgn marah tango wa lawak jer...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:03 PM | Show all posts
jgn marah tango wa lawak jer...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:06 PM | Show all posts

Reply #24 yellowfin's post

Penganalisis pertahanan pun carik idea kat sini......
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:08 PM | Show all posts

Reply #25 yellowfin's post

Betul tu....orang tua2 kata satu "hun" jer lagi nak jadi penganalisis pertahanan berjaya....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:12 PM | Show all posts

Reply #24 yellowfin's post

oklah kalo camtu, munggkin ade benarnye kata2 korang. tapi bro gua ni dapat info dari member jepun dia gak. kalo tiada orang utan masakan pokok bergoncang. tak tau le kot bro gua kena temberang plak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:17 PM | Show all posts

Reply #30 abangbikerz's post

net ni luas bro.....lu taip JSDF, seribu bende lu bleh dapat...try it lah....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:18 PM | Show all posts
Originally posted by tangopapa at 23-7-2007 09:08 PM
Betul tu....orang tua2 kata satu "hun" jer lagi nak jadi penganalisis pertahanan berjaya....


woo.. ini mcm dah boleh apply jadik penasihat pertahanan pak menteri kita lah  merangkap penasihat politik menggantikan en. "Baginda" sekali...

untung2 ada masyuk utk Nuri replacement nih...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:28 PM | Show all posts

Reply #32 yellowfin's post

Woit....sensitip tuh...gaji otw nak naik, jgn kacau....

Baginda = Konspirasi x Y - nuri % = Masyukkk......
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:42 PM | Show all posts
Originally posted by abangbikerz at 23-7-2007 09:12 PM
oklah kalo camtu, munggkin ade benarnye kata2 korang. tapi bro gua ni dapat info dari member jepun dia gak. kalo tiada orang utan masakan pokok bergoncang. tak tau le kot bro gua kena temberang plak.


mgkin diorang dgr kabar angin jer tu.. bukan dr source yg betul...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 09:57 PM | Show all posts

Reply #34 yellowfin's post

Goreng pun sodap...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 11:33 PM | Show all posts

Reply #30 abangbikerz's post

Bro!!! kao masih berpegang ke pendirian itu negara Samurai masih takde tentera?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2007 01:04 AM | Show all posts
patutlah selama ini dier ingat yang mempertahankan jepun tuh ialah pasukan pertahanan bumi










Credit

http://ultramanlah.com



[ Last edited by  HangPC2 at 24-7-2007 01:10 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 09:37 AM | Show all posts
Originally posted by abangbikerz at 23-7-2007 06:58 PM
sesape pun boleh claim pernah duk jepun dalam forum ni, gua pun boleh claim duduk memana norway, iran uzbekistan.... blablabla  entah betul entah tidak, takde bukti pun.

cite ni aku dengar dar ...


gasaklu la nak caya ke tidak..tapi dari apa lu cakap, wa rasa lagi ramai tak caya abang lu ka, lu ka pernah duduk jepun  6 tahun duk sana tak tau apa dia jsdf tu punya la katak dalam tempurung weh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042563s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list