JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
103561
View
343
Reply

Japan JSDF ''Jieitai'' and Police/Coast Guard Gallery and Discussion

[Copy link]

Author: HangPC2       Show all posts   Read mode

Post time 24-7-2007 10:22 AM | Show all posts
Aiyaaa takyah pigi Jepun ah.....itu HangPC2 expert JSDF terutama amoi (jepun panggil 'amoi' ke?) JSDF...takpun abang mat motor boleh pergi thread nih http://forum.cari.com.my/viewthr ... &highlight=JSDF

Memamng la Jepun takde 'tentera' sebab takde siapa guna perkataan 'Army' 'Navy' atau 'Air Force' semua ditukar menjadi 'Self-Defence' sebab nak emphasis defensive nature tentera Jepun pasca Perang dunia kedua.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 11:36 AM | Show all posts

Reply #30 abangbikerz's post

eloo bro...
wa dah tempek kat sini pasal JSDF kat page 1...
cuba ko godek2 sket...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 11:42 AM | Show all posts
hehehe....
saja nakup benang nie pasal ada yg tak caya jepung ada asykar....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2007 04:31 PM | Show all posts
Originally posted by alphawolf at 24-7-2007 10:22 AM
Aiyaaa takyah pigi Jepun ah.....itu HangPC2 expert JSDF terutama amoi (jepun panggil 'amoi' ke?) JSDF...takpun abang mat motor boleh pergi thread nih http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=2 ...



Jepun panggil ''Josei''
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 06:10 PM | Show all posts
Originally posted by mmc at 24-7-2007 09:37 AM


gasaklu la nak caya ke tidak..tapi dari apa lu cakap, wa rasa lagi ramai tak caya abang lu ka, lu ka pernah duduk jepun  6 tahun duk sana tak tau apa dia jsdf tu punya la katak dalam tempur ...


kalo ko xnak pecaya pun takpe, same gak x percaya jugak ko penah duduk jepun. dalam forum ni sesape pun boleh temberang, mane ade bukti. daripada gaya ko cakap pulak aku tau ko ni mulut tempayan dalam forum beranilah
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 06:15 PM | Show all posts
Originally posted by tangopapa at 23-7-2007 08:32 PM
Haiya...ru tarak percaya ragi ka? Itu nipon ada askar...ru cakap sama wa negara mana kat dunia nih tarak ada askar? Yang wa tau, itu artik and antartika saja tarakk...


artik ngan antartika tu bukan negara pun....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 06:30 PM | Show all posts
pasti jepun lbh agresif pasni..aku rasa2lah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 07:30 PM | Show all posts
bro biker, tarak apa la kalu lu tak nak percaya jsdf tu military jepun dengan nama yg lebih "lembut". depa cuma ikut perlembagaan depa tak mau jadi makhluk perosak lagi kat dunia nih, anyway berita2 nyata dengan gambar sekali tentang latihan ketenteraan dan kewujudan senjata2 dan peralatan2 perang canggih spt kereta kebal, kapal perang, jet pejuang termoden buatan depa sendiri under license kekadang ada jugak ditunjuk kat tv dlm berita atau dunia hari ini. Dan dlm berita tv tu jugak menyatakan depa ada dlm 250,000 anggota jsdf, lebih ramai dari tentera mesia, begitu juga peralatan2 mereka, jauh lebih canggih dan banyak dari mesia. and fyi juga askar US dah bertapak di korea sejak perang korea dulu lagi, bukannya recently.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 11:22 PM | Show all posts
sekali salah fakta daa.. Takpela. Maafkan dia..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2007 12:44 AM | Show all posts
abe bikes aku rasa hang percaya yang JSDF tuh macam Jabatan Pertahanan Awam macam kat mesia
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 08:51 AM | Show all posts

Reply #88 insignia's post

..Jepun 'mana ada' askar...jepun ada pasukan pertahanan bumi jer...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 10:13 AM | Show all posts

Reply #133 windof's post

Yer la bro .. maafkan jer la dier, kekurangan maklumat laa tu .. mcm si insignia ckp dier ader tempek kat p1 pasal JSDF .. yg terbaru diorang ader bt trainning ngan US Air force n sekutu di Alaska diorang smp sana 11hb start trainning dari 12hb smp 27 hb nie. Siap bawak 6 biji F-15 termasuk 125 mantaince crew n pilot sekali. Mantaince crew  n airmen tumpang us punyer kapal terbang .. Latihan tu US namakan Red Flag - Alaska .. kalu tak caya g carik kat defensetalk.com ... kalu takcaya gak tak tahu laa ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 10:32 AM | Show all posts

Reply #137 superhornet's post

kalu kekurangan maklumat tpi mau belajar dan mendengar kata orang2 lain yg mempunyai maklumat bisa saja dimaafin. tapi kalau kes macam nih, base on cerita seorang tapi yg lain tak mau terima, wa maafin jugak, bukan wa marah pung, cuma memberitahu dan menyampaikan, bagi yg mahu mendengar dan menerima...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 10:32 AM | Show all posts

Reply #130 abangbikerz's post

sori ler bro...
kalau kita orang baru jgn tuduh sebarangan..
pasal yg ada kat dalam forum MPSA nie adalah mereka yang terlibat secara langsung atau tidak dlm bidang pertahanan malah ada yg masih berkhidmat dlm ATM...ada yg bekas komando...ada yg dah bersara dari perkhidmatan.....ada pegawai polis...ada wartawan....ada pegawai PTD....ada yg keje ng syarikat jepung dan asyik ulang alik ke jepung....dan ada yg keje sendiri mcm aku nie ....malah ada masih kat bangku sekolah/universiti....
kita orang kat sini masing2 bertukar pandangan dan berkongsi maklumat pasal dunia ketenteraan....menerima dan memberi....
so terpulang ler pada ko nak percaya atau tidak.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 12:09 PM | Show all posts

Reply #138 windof's post

setahu aku la kan kalau benda-benda nie maklumat dan isi perutnyer sentiaser berubah dari semasa kesemasa so kena open mind laa tapi kalu dah sampai ke tahap tak nak dengar da menerima susah la ... Satu lagi jepun disenaraikan sebagai angkatan bersenjata terkuat dan sekarang dah ada MOD dulu cuma DA ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 02:55 PM | Show all posts

Reply #124 HangPC2's post

Reply

Use magic Report

holdfast This user has been deleted
Post time 25-7-2007 05:44 PM | Show all posts
mgu lepas Kirisame ngan Tokiwa lepak kat port klang..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2007 04:30 PM | Show all posts

Japan to Upgrade Another AEGIS Destroyer, Buy SM-3 ABMs



On June 8/07, the US DSCA announced Japan's request for Ballistic Missile Defense upgrades to one AEGIS Weapon System (Lockheed-Martin Maritime System and Sensors in Moorestown, NJ), AEGIS BMD Vertical Launch System ORDALTs (BAE's Mk41 modifications, Minneapolis, MN), 9 SM-3 Block IA STANDARD missiles (Raytheon in Tucson, AZ) with MK 21 Mod 2 canisters, containers, spare and repair parts, publications, documentation, supply support, U.S. Government and contractor technical assistance and other related elements of logistics support. The systems will be installed on Japan's Kongo Class AEGIS destroyers, and the total value, if all options are exercised, could be as high as $475 million.

A similar upgrade & purchase request was made on June 5/06. The JMSDF is working closely with the USA on missile defense activities, which includes modification and improvements to the SM-3 long-range anti-air/ABM missile as the outer layer of Japan's ABM system, deployed from its Kongo Class AEGIS destroyers. Air Force cooperation has also improved by leaps and bounds, allowing for much closer coordination with the USA in all aspects including missile tracking. This article covers the elements of that request as they are fulfilled
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2007 01:04 PM | Show all posts

Reply #143 jofizo's post

hehehe.....
ada lagi ker yg ingat JSDF nie mcm JPA3..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 01:10 PM | Show all posts

Reply #144 insignia's post

Entah la .. tu mesti kes tetido dlm kelas kot ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2007 01:49 PM | Show all posts
16DDH Hyuga Class Helicopter Carrier


The Hyūga class destroyers are a new type of helicopter destroyer (DDH) being built for the Japanese Maritime Self Defense Force. It is planned to replace the Haruna class destroyers currently in use. The new ships will be the largest combatant ship operated by Japan since the end of the Imperial Japanese Navy. In design it resembles an aircraft carrier or amphibious assault ship.

The class' code-name (16DDH) derives from the Japanese calendar, specifically the 16th year of the Heisei reign (2004), when the provisional title was given.

Design and Specifications

The Hyūga class has a through-deck design to maximise potential space for launching and retrieving its helicopter complement. As a result it resembles a light aircraft carrier. However, it will not be fitted with a ski-jump or other equipment necessary to operate fixed-wing aircraft.

The ships' primary mission will be anti-submarine activities, using the helicopters on board. They will also have a command-and-control function, serving as flagships for the MSDF.

The Ships will be able to carry up to eleven helicopters, relying on a 16-cell VLS carrying the ESSM SAM, along with the Phalanx CIWS, for self-defence.











Video


News Report


http://www.youtube.com/watch?v=_1awo8tOy8o


Launching ceremony


http://www.youtube.com/watch?v=SdG1jjW8UlU


Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2007 01:59 PM | Show all posts

Reply #136 Periuk_api1209's post

hehehe...
sajer nak up kan....

betul tu....ultraman jer yg depa ada....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2007 11:17 AM | Show all posts


Mitsubishi F3


ATD-X @ Shinshin








Video




http://www.youtube.com/watch?v=qZzHW3YoWgI





http://www.youtube.com/watch?v=zVZjfmjtIlc

http://www.youtube.com/watch?v=jRPlnT-PD0A






[ Last edited by  HangPC2 at 7-9-2007 11:20 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 03:18 PM | Show all posts


T-4 blue Impulse
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 03:24 PM | Show all posts
F2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044749s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list