Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
72943
View
1054
Reply

American Football (NFL)

[Copy link]

Author: hetrek       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 20-4-2006 10:01 AM | Show all posts

Reply #59 chuckiey's post

tadehall..off pun off la..open skit....aku rase ko ni perempuan la...kan?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 10:21 AM | Show all posts

Reply #59 chuckiey's post

best tu dude. member2 melayu aku semua tak minat layan sukan seh sibuk dok lam blek layan video games. aku pergi main tube tu pun sbb ada member omputih yg ajak. ada pulak sekali member2 melayu aku pi main snowboard time aku balik mesia winter break. sepanjang aku kat sini mmg tak berkesempatan nak main la. aku grad dah bulan 5 nih.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 10:27 AM | Show all posts

Reply #60 hetrek's post

org taiwan tu hehe (aku cheat - refer kat yahoo sport).. aku tak kenal sgt roster MLB nih yg aku kenal rodriguez, hideki, jeter, ngan sheffield, ark satu lagi johnny damon.. ingat dulu ada sorang mamat omputih amerika bagitau aku baaseball ni game utk pondan.. haha.. sbb mana ada banyak contact pun.. pukul bola pastu lari la laju2.. tp aku enjoy jer baseball nih.. sbb syok ah tgk pitcher baling laju tak igat sampai batter takleh pukul langsung..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 11:53 AM | Show all posts
wang kan name die orang taiwan tu? apetah...tak ingat dah..aku kengkadang boring tengok baseball nih..cume best tengok kalo sume base dah ade orang, tinggal nak lari je..mase best lagi kalo die pukul bola tak homerun..baru syok tengok die lari..kalo homerun..die jalan je..

eh..snowtube tu camne rupe die? aishi..ko kat sane sape sponsor?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 12:26 PM | Show all posts
Originally posted by hetrek at 20-4-2006 09:51 AM
aku rase game ni mesti start kat kawasan pedalaman..pastu berkembang...takpun..saje je nak tangkap muat masuk winter olympic kot.....


attee, wehhh!!!

mungkin ada kebenarannya di situ, teman pun tak pegi check asal usul sukan ni tapi yg teman tahu ia amat popular di negara2 scandinavia. hingga jadi natinal sports pun ada

hmm...teringat aku crite cool running...orang jamaica nak buat team bobsled (taktau eje la) nak masuk winterolympic...  ...


ttg team jamaica dlm sukan bobsled di winter olympic tu mmg betul2 kejadian, bukan dongengan... filem tu dibikin bersasakan kisah benar! cuma ditokok-tambah sana-sini sikit. dema buat persiapan rapi dan lanjut. rakyat jelata yg miskin pun tompang beri sumbangan dlm segala bentuk... termasuk wang ringgit dan ayam serta haiwan peliharaan utk biayai pasukan ni. dema layak ke winter olympic tu (tak ingat tahun berapa dan di mana) walaupun hadapi byk rintangan. pihak OIC pun byk beri bantuan dr segi kelonggaran dan peraturan dll...

semasa temasya tu, pasukan jamaica jadi tumpuan ramai terutama media. para penonton juga beri sokongan padu pada dema ni setiap kali dema muncul. cuma, pencapaian dema tak seberapa... taman rasa dema kantoi semasa pusingan saringan lagi dgn catatan masa jauh lebih perlahan dari pasukan2 ternama tapi dema ttp dpt saanjungan atas kegigihan dema...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 12:41 PM | Show all posts

Reply #65 spitfire007's post

eh..camne ko qoute 2 kali ha?

ohh..dalam filem tu die ade gak la crite berdasarkan kesah betul...tapi rase cam tak logik sangat pun ade gak..tokok tambah la kan...bagus kan dieorang..negare yang takde salji pun semangat nak join winterolympic..hai...Malaysia bile la lagi...

aku teringat crite americanfootball..friday night light..tu pun crite betul..cume tambahtambah skit...highshcool punye level..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 03:14 PM | Show all posts

Reply #64 hetrek's post

snowtube ni ala2 water tubing la.. ko duduk atas tube, nnt ade mesin tarik sampai atas, pas tu sled turun sampai ke bwh.. bukit die tak tinggi pun.. aku pun tak pernah try sbb asyik dok snobod je.. lagipun, aku rase snowtube cam bahaye lak sbb tak leh nak stop kalo laju..  kalo snobod, buleh jugak aku slow down..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 03:30 PM | Show all posts
aku ade sorg instructor yg betul2 gile ngan boston red sock.. die asal dr boston..time red sock mng ngan yankees kot.. die dtg kelas pakai baju baseball red sock. die pernah cite yg die beli tiket red sock harge 1000 utk birthday ayah die..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 06:36 PM | Show all posts

Reply #68 chuckiey's post

redsock punyalah lama tak menang world series.. sebab tu time diorg menang diorg raya sakan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 09:31 PM | Show all posts

Reply #66 hetrek's post

>>eh..camne ko qoute 2 kali ha?<<
cut paste <--- style aku laa

>>aku rase snowtube cam bahaye lak sbb tak leh nak stop kalo laju<<
best wohh macam naik roller coster, tp sekejap jer laa.. aku naik tak pernah sampai end.. mesti sangkut kat near end

>>redsock punyalah lama tak menang world series<<
Whte Sox pun dah lama tak menang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2006 03:09 PM | Show all posts
hmm....ade sapesape tau tak..camne nak pahamkan defense ye..dienye formation...kalo offence tu aku paham la....pass ngan rush..kalo defense..camne kite nak pilih? aku tau la skitskti..tengok dienye attackers baru pilih defense..hmm...macam nickel formation, dime, quater, 4-3, 3-4...ape ye sume tuh..ape fungsifunsgi nye?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2006 12:40 AM | Show all posts
selain dari defense line & linebacker ada lagi position cornerback dan safety..
conerback ni utk halang wide receiver dari sambut bola...kalo kena gaya boleh intercept pass..boleh dapat giliran menyerang terus...safety plak posisi paling belakang sekali..kalo2 running back & wide receiver boleh terlepas ke..still ada safety nak cover..tapi posisi ni bergantung pada taktik ler..kalo nak blitzing tu kira semua pemain dok atas tunggu nak hentam QB...
heheh tapi apa formas offense.i yang best dlm game nih hah...aku tgk macam2 nama ada..hail mary,shotgun,double ace,purge...blablabla
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2006 04:08 PM | Show all posts
adnan saidi..ko minat american football gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2006 10:35 PM | Show all posts
huih aku takder laa study sampai semua taktik offensive dan defensive football. tp yg aku tahu, mmg banyak taktik la boleh pakai, depends on lawan nya taktik jugak la. yg menarik dalam football ni cara diorang fake play, mengelirukan taktik pihak lawan. haha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2006 10:45 PM | Show all posts
ha`a..tu yang syok tegnok tu..die taktau kite nak serang camne..tak cam bola sepak la..

aku ade tengok america funniest home video tak silap aku..ade satu team tu..aku rase team kolej ke highschool ke..manemane la..gune handycam biase je...lepas die snap bola tu...sume...semue pemain offense..11 11 nye kumpol kat tengahtengah padang..berkerumun dalam bulatan..pas tu sume lari lintang pukang ke arah endzone lawan..dalam 11 player tu ade la sorang bawak bola tu..pihak defence keliru la kan mane satu nak tahan...klaka aku tengok..tapi tektik tu menarik la...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2006 02:23 AM | Show all posts
game yg aku suka sekali tgk masa Georgia lawan West Virginia dalam Sugar Bowl yang lepas. WV tgh lead tp Georgia ada chance nak kejar lagi saat2 akhir. Georgia defends baik giler WV terpaksa punt kat fourth down. Gerogia yakin abis la boleh dpt bola kat diorang tp WV pandai main fake. Diorang buat2 nak punt tapi si punter tu bawak lari bola masuk first down utk WV. Giler best. Risiko tinggi tu nak dapatkan first down. Punter bukan lari laju pun. Tp si coach tu sanggup suruh dia lari dapatkan first down. Melopong abis Georgia. Aku pun sama. Tak sangka giler.

ni lagi satu aku suka tgk sini --> click here - kalau ko boleh tgk la.
New Orleans ketinggalan tp ada chance lagi nak lead, tgk play diorang main camner. sikit punyer macam rugby
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2006 02:53 AM | Show all posts
time aku mule2 layan football, aku heran gak nape slalu tukar player.. rupenye2 dlm satu team tu ade offense ngan defense team... aku mmg tak paham sgt trick2 dlm football ni.. aku cume tau bile first down (betul ke name ni?.. lupe lak), touch down, mende2 basic la.. hehehe.. tapi aku mmg enjoy tgk football match kat stadium. suke tgk gelagat org.. time halloween dulu, ramai org dtg stadium pakai costume halloween, cam comel je. every time team university aku mulakan game, sume org goyangkan kunci, kasik havoc sket.. kalo kene sepak bola dr jarak yg jauh sket, ramai org akan pegang sebelah kasut, tolak bad luck la kirenye.. kalo team univ aku tgh defense, sume org jerit gile2.. kasik pressure kat team lawan, bagik semangat kat team sendiri..  tak sabarnye tunggu fall season..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2006 02:58 AM | Show all posts

Reply #76 ai****eru's post

aku mmg pressure abis kalo team lwn dpt bola intercept.. nampak sgt team aku  tak reti jage bola..kalo team aku yg intercept, tak pe.. hehehehe..

[ Last edited by  chuckiey at 24-4-2006 03:00 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2006 05:36 AM | Show all posts

Reply #77 chuckiey's post

ko tak usha cheerleaders tu sekali ker wakaka
eh ko university apa eh? west virginia? georgia tech? UW madison? Penn state? OSU? USC? Texas Longhorn?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2006 06:42 AM | Show all posts

Reply #79 ai****eru's post

tak de keje aku usha cheerleaders.. baik aku tgk mascot ku yg cumel..  segan lak nak bitau university aku.season lepas main cam hampeh je..aku sendiri pun bengang.. eheheh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093441s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list