JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
53269
View
463
Reply

Kepulauan Maldives

[Copy link]

Author: greenwoodpencil       Show all posts   Read mode

Post time 13-12-2008 10:16 AM | Show all posts
best nye la kalu dapat gi maldives
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2009 10:45 PM | Show all posts
up skett...

any more experinece on maldives?? flight, accommodation, budget?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 10:00 PM | Show all posts
minat kat maldives
share info n more pics plizzz
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 10:44 PM | Show all posts
adeh....one of my wishlist destinations....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 01:42 PM | Show all posts
nak g maldives........jeles btul...tunang aku g maldives ni..tp napa aku tak leh call dia.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 04:16 PM | Show all posts
awt x itut skli..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 04:44 PM | Show all posts
kwn hubby yg kaki pancing suka benar gi maldvs ni..dpt ikan besar2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 11:38 AM | Show all posts
Up the thread
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 11:39 AM | Show all posts
Ada tak sapa2 been to Maldives recently ?

Ada new info tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 11:59 AM | Show all posts
sy pun berangan nak pegi maldives.. pernah survey hotel2/resort kat sana... tp mak aiii.... angan2 je lah hajat nak pegi tu sebab accomodation dia mahal giler....... setakat pegi colombo tu mampu lah...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 12:25 PM | Show all posts
sy pun berangan nak pegi maldives.. pernah survey hotel2/resort kat sana... tp mak aiii.... angan2 je lah hajat nak pegi tu sebab accomodation dia mahal giler....... setakat pegi colombo tu mampu lah. ...
lilyflower Post at 20-1-2010 11:59


Tengah plan nak pegi bulan June ni, tapi masih tahap planning.

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 08:56 PM | Show all posts
I was at Maldives 2 years ago... bagi aku, kalau takde lesen scuba, memang byk ketinggalan. aku takde lesen scuba, so bayar mahal2 just to discover dive. dlm sejam dgn instructor. tau bende basic je. ikan2 pun kecik. pastu, matahari kat sana terik tp tak membakar kulit. punyela lama aku kat luar, tak gelap2. aku stay kat clubmed. makanan best, tapi kalau tak silap aku, bukan semua makanan halal. walaupun maldives tu mostly muslims. tp at the same time, tempat tourist maaaaaa....duit lak, byk guna USD berbanding Rufiyaa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 10:42 AM | Show all posts
kepak, nko muslim ke?  if yes, mkn kat mana yg sedap tu - within club med or outside?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 10:49 AM | Show all posts
I was at Maldives 2 years ago... bagi aku, kalau takde lesen scuba, memang byk ketinggalan. aku takde lesen scuba, so bayar mahal2 just to discover dive. dlm sejam dgn instructor. tau bende basic je.  ...
kepakayam Post at 20-1-2010 20:56


Thanks for info. Appreciate it.

Actually memang kami plan nak ke ClubMed Kani. However, lepas baca reviews kat TripAdvisor, we changed our mind. So, skg tengah cari other resorts. So far dah narrow down to a few, cuma belum buat kata putus aje.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 06:18 PM | Show all posts
kepak, nko muslim ke?  if yes, mkn kat mana yg sedap tu - within club med or outside?
adnil Post at 21-1-2010 10:42

menjwb soalan ko, nope, aku non muslim =) rasanya kalau stay kat clubmed, breakfast mmg disediakan. kalau breakfast dah dibayar, korang mesti tak nak mkn outside nye. tp kena hati2 la... kalau rasa was2, jgn amik (macam bacon sume tu). or makan light2 je mcm cornflakes ke, sushi ke. yg nyata majority hidangan dorang adalah seafood. but just be careful la..chef2 dorang dari merata dunia. friendly sgt. so korang tanye je dorang camne cara masakan dorang. kot2 ada letak wine ke? hati2 la ye.. aku tak makan luar dr clubmed. sbb maldives ni bukan mcm PD or pulau2 kt m'sia ni. takde restaurant sgt. pastu tak silap aku, kat bar tu korang leh minta ape2 je minuman.free flow. coconut milk dia seedappp (bukan santan yee)..lagi satu aku nak pesan. pada sape2 yg nk g snorkeling on the following morning tu, pls pls jgn mkn sampai kenyang sgt. kalau mkn byk, exercise skit sblum turun laut. hehe. sbb current kat Maldives sangat2 kuat ye.. ombak dia tak mcm ombak kite yg ala2 jinak gitu. kena byk guna tenaga masa berenang kat tengah laut. ibaratkan kalao ko tendang 10 kali pun ko mcm kat tempat sama je. aku makan skit pun dah rasa nak muntah. tak masuk lagi dgn mabuk naik boat..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 11:02 AM | Show all posts
mmg clubmed concept dia cam tu... ko byr package tu dan ko leh makan dan minum apa je (excluding fine wine and liquor lah).. aku gie clubmed cherating pun cam tu gak.. pepetang siap ada snacks lah, buah buahan, ice cream etc etc... ko tinggal minta dan makan je... best...
tapi cam rugi lah bayar tapi tak dpt mentakedarah kat situ kan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2010 11:36 AM | Show all posts
Green,

Er, I yang mahal tu accomodation.  Coz I dok water chalet.  I pi sana for 8 days.  I naik MAS.  Time pergi, direct flight.  But, balik, stopover kat Colombo.  Airport dia kecik jek.  Visa ta ...
jasmine_dpc Post at 7-9-2006 10:41



Apa ek nama resort water chalet tu? teringin plak nk g..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2010 01:04 AM | Show all posts
bila la aku nak sampei maldives ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2010 02:53 PM | Show all posts
a ah... aku pong same... bila la....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 02:16 PM | Show all posts
aa will be fly to male this year..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050255s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list