JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
52000
View
455
Reply

Kepulauan Maldives

[Copy link]

Author: greenwoodpencil       Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2013 03:37 PM | Show all posts
AirAsia dah terbang ke Maldives
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2013 03:38 PM | Show all posts
Ada info tak pulau mana yang budget dan happening...banyak sgt pulau di maldives ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2013 03:46 PM | Show all posts
tengok jugak pakej go holiday AA ni. mahalnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 01:00 AM | Show all posts
sape ade plan nk pegi Maldives thn 2014...roger2 la...aku mcm nk folo
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 01:13 PM | Show all posts
kat maldives boleh travel bajet ke tak kak?
ke semua ala ala resort mewah jah?

ada tak chalet2 sedih pprt?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 02:16 PM | Show all posts
AAX tak buat sale utk route maldives...fuhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 02:18 PM | Show all posts
mohd76 posted on 17-9-2013 02:16 PM
AAX tak buat sale utk route maldives...fuhhhh

MAS ada promo hari itu RM1000++ jah.

kalau AAX jual around RM700 and above bagi saya dah taraf mahal, better beli MAS jah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 12:36 PM | Show all posts
kreditdebit posted on 17-9-2013 01:00 AM
sape ade plan nk pegi Maldives thn 2014...roger2 la...aku mcm nk folo

jom. cam nak pegi april 2014. AA tgh promo

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 05:11 PM | Show all posts
nanie posted on 29-10-2013 12:36 PM
jom. cam nak pegi april 2014. AA tgh promo

hahahha planning nak p april jugak ni haaaa....tapi ngah survey resort
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 05:19 PM | Show all posts
syahoney posted on 29-10-2013 05:11 PM
hahahha planning nak p april jugak ni haaaa....tapi ngah survey resort

g ngan sape?

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 05:25 PM | Show all posts
nanie posted on 29-10-2013 05:19 PM
g ngan sape?

of course hubby n baby
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 05:27 PM | Show all posts
syahoney posted on 29-10-2013 05:25 PM
of course hubby n baby

ouh ok...tgh carik geng ni.

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 11:03 AM | Show all posts
baru dapat pedoman nk p maldives, cantik sangattt
tp tiket agak mahal utk 1 keluarga, kalau p laki bini saja mampulah nk dok water villa bagai..

nk letak anak kat mana x tau.. ishk.. nk menabung/mengikat perot sat lg buleh sorang lg plak

kt agoda yg bawah rm 300 pun ada semlam
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2013 12:11 PM | Show all posts
iols planning nak ke maldives mac 2014. so, sejak last 3 weeks, iols banyak study pasal maldives.

iols dah book AA flight. total kos flight utk berdua RM1900++. Iols rasa tu rega yg baik kalau dibanding dgn MAS. Lagipun, flight AA x sampai lewat petang atau malam. just cun2 dan x perlu bermalam di Male. Flight balik pun sama. tgh hari gitu. AA terbang 4 kali seminggu.

iols dah berpinar mata study pasal resort. Separuh jiwa iols memang dah hadam ngan info maldives ni. cuma tinggal nak book dan nak pergi. so kalau sapa2 yg nak tanya, boleh la iols bgtau apa yg iols tahu hasil mentelaah info pasal maldives.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2013 12:14 PM | Show all posts
iols share satu link blog ni.. iols rasa foto dia cantik2...

http://www.shazwanihamid.com/2011/04/maldives-trip.html
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2013 12:16 PM | Show all posts
http://ronaldieya.blogspot.com/2011/09/off-we-go.html

yg ni pun sama. dia cerita dari mula2 nak pergi sampai balik.. info berguna utk uols.. sharing is caring.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2013 04:39 PM | Show all posts
I mimpi ape ntah tetiba bangun pagi terasa nak g maldives ni
Padahal Im not the beach person
P tengok gambar kat maldives ni leleh air lio
Bole consider untuk trip tahun depan
Low season may eh katanya
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2014 11:39 PM | Show all posts
Salam semuer.. SaYA SILENT READER dah bertahun... Saya baru balik dari Maldives semlm dan boleh dikatakan.. Maldives ni masih berkemampuan utk pergi sana.. Tak perlu stay hotel resort mahal2 kalau rasa diri ni kaki merayap coz we not staying indoor all times.

Saya stay north atoll tapi guest house. Nama : Seashine Maldives guesthouse. Owner dia nama Mohd Nafiz.
And good  thing dapat la rasa tengok dolphin, turtle, stingray, pancinv malam2  lepas tu bbq dan saya juga ambik 1day club med pass. Jadi dapat jugak enjoy luxury hotel walaupun stay kat local. Everything Nafiz plan utk kitaorang.




Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2014 11:57 PM | Show all posts
Gambar2.. Sorry pakai ipad snap kat hp

Night fishing

Night fishing

Clear water in clubmed

Clear water in clubmed
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2014 02:56 PM | Show all posts
FrikoE posted on 4-9-2014 11:39 PM
Salam semuer.. SaYA SILENT READER dah bertahun... Saya baru balik dari Maldives semlm dan boleh dika ...

brape bajet tu? care to share?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2014 09:19 PM | Show all posts
azradiza posted on 11-11-2014 02:56 PM
brape bajet tu? care to share?

wowww


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 05:03 PM | Show all posts
azradiza posted on 11-11-2014 02:56 PM
brape bajet tu? care to share?

Hie, sorry jarang masuk..

kami pergi 4 pax. Ambik flight dari sin-male. Promo masa tu $235 sorang.... Sun - wed

untuk 4 orang.. Kami cadang tinggal guest house jer. So utk 4d3n with bfast for 2 rooms. Sgd596 lepas tu kami bagi 4 ler

trips.
1st day.. Sampai kami disambut oleh owner... Dan kami bilang dia nak gi city.. Tapi i suggest baik tak payah.. Bosan tahap.....
dari airport to go huraa island.. Kena naik boat to male city. Lepas tu.. Antara nak naik speedboat.. Usd160 atsu naik public boat sorang Usd2 tapi journey dia lama.. But luck is not on our side.. Kebetulan ada some event jadi public boat tak jalan. Terpaksa kami naik speedboat... And journey is 35min.. Kalau naik public ferry lebih lama kot.. 2 jam..  Jadi our 1st day wasted.. Tapi mlm kita gi ambik actiivity night fishing.. Pancing pastu.. Kita bbq depan umah...

2nd day
pegi snorkelling house reef, dolhpins cruise... Best

3rd day
nak feeling luxury kita pegi clubmed.. Bayaran usd90 kalau tak salah. Best pasal dapat main activities macam snorkelling, diving, canoeing and lunch free la sampai ke petang baru kami balik guest house..

4th day
pagi2 pegi turtle safari.. Kira kejar turtle. Lepas tu siap2 balik to reality.. Tapi cukup enjoy

Total include package kita ambik dengan owner.. Lunch and dinner, snorkelling, bbq, night fishing, dolphin, clubmed, turtle.. Lepas divide 4 orang
usd 225 seorang...



Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 05:06 PM | Show all posts
Awak boleh see this website

Http://expatoftheworld.com/exploring-local-island-maldives-huraa/

Tempat saya stay ada kat situ


And tiger air ada promo.
Next year... Dengar kawan saya ada book 2 orang sgd500 plus
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2014 02:41 PM | Show all posts
FrikoE posted on 6-12-2014 05:03 PM
Hie, sorry jarang masuk..

kami pergi 4 pax. Ambik flight dari sin-male. Promo masa tu $235 sora ...

wow..terujanya nak tngkap ikan sendiri pastu bbq...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2014 11:10 PM | Show all posts
AppropriateNick posted on 7-12-2014 02:41 PM
wow..terujanya nak tngkap ikan sendiri pastu bbq...

Kita semua pompan sama tak pernah pancing.. Cuak la jugak dgn boat kecik abeh tu gelap tapi Allhamdulilah.. Bila sorang dah tangkap.. Hehe the feeling of takut ilang and the owner make sure semua orang dapat feel tangkap ikan sendiri...

if i tau post gambar kat sini memang macam2 i post tapi asyik fail je hahaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054038s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list