JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43646
View
103
Reply

Allahyarham Jalil Ibrahim

[Copy link]

Author: Syd       Show all posts   Read mode

Post time 13-8-2011 08:35 AM | Show all posts
Lorraine Esme Osman yang berkaitan dengan kes rasuah ini pun baru jek meninggal dunia di london minggu lalu... alfatihah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 02:38 AM | Show all posts
arwah di bunuh dn dihumban di kebun pisang di HONG KONG
nazadiyah Post at 11-8-2011 10:59



We shall not forget about Bank Bumiputra
Mcm mane Umngok sapu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2011 12:03 AM | Show all posts
pernah masuk chanel CI astro ch731 kalau tak silap
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2012 09:15 AM | Show all posts
Malam tadi dokumentri ttg pmbunuhan arwah disiarkan di tv singapore.
Si cina yg didapati bersalah tu kna gntung tp ditukar kpd pnjara seumur hidup.
Tahniah sbb org singapore yg berani siar cerita ni.
Name2 yg dikaitkn dgn kes ini. :

George Tan owner carrian. Kna pnjara 3 bln je tu pn sbb fraud.
Lorraine osman. Lari ke london.Sempat jgk dipenjarakan.
Samsudin. Pun lari ke london. Smpat jgk dipnjarakan.
Daim.
Ku Li.
Korang mgkn selamat di sini. Di akhirat taulah nasib korang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2012 11:35 AM | Show all posts
Reply 44# edmundo


   ape tajuk dia?..agak2 ade x kat tenet.
blh la tgk.............
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 07:47 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 07:53 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2013 12:14 PM | Show all posts
baru tau pasal kisah ni.. nama2 besar yg dikaitkan masih hidup pun ada.. terlepas kat dunia je.. kat akhirat nnt dah tentula sangkut..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2013 08:02 PM | Show all posts
novelloverzz posted on 4-5-2013 12:14 PM
baru tau pasal kisah ni.. nama2 besar yg dikaitkan masih hidup pun ada.. terlepas kat dunia je.. kat ...

aku rasa, agak merbahaya jugak la klau kita dpat position yg top2 ni, i mean, position2 yg high rank/org penting ni....

sekali kita kat situ, nak jujur sngat pun, tak boleh, nak jadi penipu sngat pun, tak boleh... serah pada nasib je....

no wonder la jaman cekarang, lagi ramai 'yes bos/yes man' drpd org yg betul2 jujur...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 05:01 PM | Show all posts
Tahun ni dah 30 tahun Allahyarham dibunuh. Al fatihah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 09:57 AM | Show all posts
gud info....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2013 12:42 AM | Show all posts
Sebab nilah aku suka masuk sini. Banyak betul info-info yang terjadi before aku lahir dikorek sedalam-dalamnya. Betul-betul membuka mata aku. Best baca.. Thanks..!
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:30 AM | Show all posts

Jalil Ibrahim, The Banker Who Knew Too Much

Jalil Ibrahim, a banker with Malaysia's Bank of Bumiputra was found murdered. He had been silenced before he could blow the whistle to financial irregularities and dangerous liaisons which if revealed could destroy his bank and compromise his country. The banker knew too much. But what did he know?

Thread lama : http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=235890




Read More :-
http://jalanpulang1978.blogspot.com/2011/08/skandal-bmf-lorrain-esme-osman-bawa.html





Last edited by juliez on 14-5-2013 02:38 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:38 AM | Show all posts
Masa tu Ku Li yg jadi Menteri Kewangan. Ada kaitan kununnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:41 AM | Show all posts

Nama Ku Li ini adalah sinonim dengan skandal RM 2.5 juta Bumiputra Malaysia Finance(BMF). Sungguhpun Ku Li tidak terlibat secara langsung, namun kroninya Lorraine Osman yang merupakan pengerusi BMF pada tahun 80'an turut terlibat secara langsung. Lazimnya dikenali sebagai skandal Carrian yang membabitkan beberapa orang personaliti yang terkemuka antaranya George Chan telah sedikit sebanyak memberi kesan buruk kepada karier politik Ku Li. Nama Ku Li juga tercemar kerana setelah dia tewas kepada Mahathir semasa perebutan kuasa dalam UMNO
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:42 AM | Show all posts
carbike posted on 14-5-2013 02:38 AM
Masa tu Ku Li yg jadi Menteri Kewangan. Ada kaitan kununnya


katanya dr M pun terlibat juga
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:47 AM | Show all posts
Lorraine pun dah mati kan? sampai abis nyawa tak balik mesia dah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 03:10 AM | Show all posts
Al Fatihah. A chilling story.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 04:14 AM | Show all posts
Kisah penyamun yg mentadbir negara
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 06:11 AM | Show all posts
carbike posted on 14-5-2013 02:41 AM
Nama Ku Li ini adalah sinonim dengan skandal RM 2.5 juta Bumiputra Malaysia Finance(BMF). Sungguhp ...

Assalamualaikum carbike,

PEMBETULAN skit................BUKAN RM2.5million TETAPI RM2.5BILLION............i repeat BILLION.
Utk approved pinjaman BILLION, bukan taraf Regional MANAGER ataupun CENTRAL MANAGER.


Harap maklum


Salam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044613s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list