JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
72799
View
770
Reply

Cricket

[Copy link]

Author: zamz00       Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2006 04:01 PM | Show all posts
main sekolah je.. lepas tu join team negeri dan uni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2006 01:26 AM | Show all posts
tapi setengah game aku tengok mamat yg duduk belakang stump tu (apa nama dia?) langsung tak pakai apa2 guard kat badan... helmt takde, leg guard takde.. ball guard tak tau lak aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2006 09:14 AM | Show all posts

Reply #52 Nesta13's post

ko tgk stump sebelah mana tu nesta..

sbb kan ada 2 side

satu bowler punya side and satu lagi wicket keeper punya side
wicket keeper ni la yg selalunya pakai glove dgn pad dgn ball guard..
kalau yg bowler punya side tu mmg la takde pakai apa2..
tapi selalunya bowler punya side ada umpire belakang stump tu..

tapi ada jugak wicket keeper yg tak pakai pad..kekadang je la..
masa game six a side..tapi glove selalunya mmg diorang pakai..
helmet tu..takde kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2006 09:26 PM | Show all posts
wicket keeper yg aku maksudkan... aku rasa dia ni org paling bahaya kot dlm kriket... basically apa tugas dia selain dari tangkap bola dan jatuhkan stump..
Reply

Use magic Report

myshesfit This user has been deleted
Post time 18-3-2006 12:59 AM | Show all posts
lama tak main kriket... seronok layan ODI...

fav batsmen : brian lara, shahid afridi
fav bowler : shane warne
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2006 10:49 AM | Show all posts

Reply #54 Nesta13's post

wicket keeper ni bagi aku mmg tak best sikit..
sbab aku takut bola hehe..

kalau sesapa yg jadi wicket keeper tu mmg tak boleh takut bola langsung lah..
and then reflect pun kena cepat..kena bowler yg laju2 tu.. sakitla wicket keeper tuh..
selalunya kalau fast bowler wicket keeper akan duduk jauh sikit..so that sempatla dia nak tgk bola...

kalau spinner wicket keeper akan duduk dekat je dgn stump tu..
kekadang sebelah stump je ..
sebabnya..in case batsman hayun kena sikit je..mmg wicket keeperlah yg ready nak tangkap bola tu...mmg kena sentiasa alertlah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2006 11:20 AM | Show all posts

sambung post aku yang dulu

oh ye.. kedudukan wicket keeper (atau wickie) dan jugak 2-3 fielders berdekatan (eg: slips) jugak memberi peluang untuk batsman mengagak delivery bagaimanakah bowler tu nak buat nanti.. macam kata zamz00.. dekat atau jauh dari stumps tu lah tricknya.. sebab tu kengkadang bowler dan wickie ada kod sendiri.. so wickie mungkin duduk jauh dari stumps untuk menipu batsman tetapi bila batsman dah start swing, dia cepat-cepat pergi dekat dengan stumps..

aku pun pernah jadi wickie bila regular wickie tak dapat main.. sakit hati kalau bola laju sangat sampai kita pun terlepas bola.. free-free je dapat bye.. paling sakti hati bila bola datang laju dan batsman tap sikit je so bola tu sipi-sipi je lepas dari tangan kita.. lepas tu melayang sampai ke boundary.. hanginnn, hanginnn..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2006 11:25 AM | Show all posts
Nesta.. try le main kriket.. banyak padang dah ada nets sekarang ni.. atau layan kat astro.. tengok kriket ni memang macam boring.. kengkononnya slow dan berhari-hari.. tapi kalau kita dah reti kira points, at least, pun dah cukup.. memang syok tengok.. especially kalau yang main tu power-power.. macam-macam skill keluar..

tak caya tanya myshesfit..  odi ni dalam satu hari je boleh habis satu game.. One-Day Internationals.. limited overs..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2006 11:34 AM | Show all posts
emm lupa pulak nak cite pasal overs...

kalau kat sekolah dulu..
selalu main 25 overs..
1 over equivalent to 6 balls ...bowler akan bowl sampai 6 kali..kira satu over..(excluding wide and no ball)...

wide ni maksudnya bowler tu baling bola terkeluar dari area..ataupun jauh sgt sampai batsman takleh pukul...batting team dpt satu point

no ball .. selalunya kalau bowler baling bola tgn dia tak straight ke..ataupun kaki dia dah lepas line baru dia baling...batting team dapat satu point jugak..
Reply

Use magic Report

myshesfit This user has been deleted
Post time 20-3-2006 04:04 PM | Show all posts
Test Match compare dgn ODI.. mmg laa lagi best ODI..
attacking play...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2006 05:02 PM | Show all posts

Reply #57 Gemukkkkkkk's post

kena hayun keluar boundary ok lagi..
member aku kena hayun terus kena wicket keeper...
kalau kena kepala mau masuk sepital...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2006 05:03 PM | Show all posts

Reply #60 myshesfit's post

nak tgk match gi la download..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2006 05:20 PM | Show all posts

Reply #61 zamz00's post

dasattttt... mintak dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 12:21 AM | Show all posts
Hi, just came across this thread...

Wow, my icon dedulu...Imran Khanlah! Frust bila dia kahwin dengan orangtu..Dah disangka....memang tak boleh lama.....

Hami memang suka tengok game ni sebab bapa Hami biasa main dalam pasukan Perak Malay, Malacca Malay dll where ever he was. Hami biasa tag along. Game ni dikira seperti warisan dari Britishlah. Jadi diantara negeri2 yang terkenal dengan permainan ini adalah bekas koloni British seperti West Indies, Sri Lanka, India, Pakistan, Bangladesh dan Australia. Mereka sering mengadakan pertandingan yg dinamakan "test series" - sebabnya Hamipun tak tahu- siapa menang dapat bawa balik "ashes". Mereka main full game 2 innings dan boleh sampai 5 hari baru habis satu test game.

Sekarang ada yg dipanggil "one-day criket" yang dimain dalam 50 over, kalau game international, dan satu inning aje...jadi, taklah lama dan selalunya laju sikit. Kalau hujan baru sambung pada hari esok. Best juga tengok ni.

Pasukan2 yang Hami sebutkan itu handal2 belaka dan seronok tengok diorang main terutama tengok spin bowler, penangkapan bola, fielding yang baik, pukulan boundry dan sixes....ooooh!

[ Last edited by hamizao at 21-3-2006 11:06 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 08:45 AM | Show all posts

Reply #64 hamizao's post

aku seumur hidup tak penah pukul sixes
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 08:49 AM | Show all posts

Reply #64 hamizao's post

Perak Malays? hmm sapa? dia penah join Selangor Malays tak? dia main time bila ye.. mana le tau kenal..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 11:22 AM | Show all posts
Originally posted by Gemukkkkkkk at 21-3-2006 08:49 AM
Perak Malays? hmm sapa? dia penah join Selangor Malays tak? dia main time bila ye.. mana le tau kenal..


Oooh, lama dulu, Gemukkkkk. Masa zaman Meah, bapa kepada Zainuddin Meah. Pada masa tu Sultan Pahang la ni pun very active in criket. Once Hami makan lunch duduk sebelah dia. Hami kecil lagi....Tak tahulah sama ada pasukan2 tu masih ada lagi ke tak. Sekarang ni yang Hami ada nampak pekerja2 Bangla yang ramai main pada hujung minggu!

Hami sedih kat Astro kalau nak tengok yang one-day cricket tu kena bayar punya channel. So how to interest the public?? Walhal siri2 pendek ini adalah lebih untuk menarik minat orang ramai. Kalau siarkan pada channel 901/2/3 ke, best juga. Di UK diorang akan siarkan permainan berhari2...makan minumpun didepan TV hehehheh! Yalah.....their game kan?

[ Last edited by hamizao at 21-3-2006 05:49 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 11:31 AM | Show all posts
Originally posted by zamz00 at 21-3-2006 08:45 AM
aku seumur hidup tak penah pukul sixes


Hoo...yang ni memang hayun punya! How about boundry, zamz00? Adatu dia usik bola tu sikit aje, tapi bola tu deflected punyalah jauh!

zamz00 di sekolah mana dulu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 11:54 AM | Show all posts

Reply #68 hamizao's post

hehe boundary tu ada lah..
mmg pun usik sikit je..
especially yg bola laju2.. usik sikit je boleh dpt 4..
sixes tu kudrat kena kuat sikitla...
lagipun dulu2 dah kena train pukul bawah je..tu yg tak reti nak hayun ke atas tu hehe

dulu skolah perak gak..
ntah2 satu sekolah dgn gemukkk kot hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 11:58 AM | Show all posts

Reply #67 hamizao's post

tulah tak paham gak..
skrg ni langsung dah takde tunjuk game..
dulu2 ada jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 12:12 PM | Show all posts

Reply #69 zamz00's post

wuyooohhh.. kau sekolah kat mana? mesti junior aku ni? zon mana?

hamizao.. itu lah..sekarang ni tak ramai yang main.. tapi game ni bagus pasal membentuk karakter diri.. kena bbanyak bersabar dan pandai menilai situasi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 02:12 PM | Show all posts

Reply #71 Gemukkkkkkk's post

zon mana yek...kinta kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 02:25 PM | Show all posts
daerah mana? aku utara..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 03:02 PM | Show all posts
kinta tu kat ipoh

utara tu kat mana yek
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 03:11 PM | Show all posts
hang main kat ipoh? lain zon le kita ni rupanya.. budak star ke budak anderson ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.898310s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list