JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
72797
View
770
Reply

Cricket

[Copy link]

Author: zamz00       Show all posts   Read mode

Post time 5-8-2009 08:57 PM | Show all posts
750# Gemukkkkkkk
minggu lepas,sy tengok dekat kelana jaya, ada mat2 bangl# ni ,main kriket celah2 rumah orang jer,adalah taman sikit.pakai bola tenis jer,tapi baling dan pukul jauh giler beb.aku nak join pun takut.btw,ipoh tak ada liga kriket ke,bukan dulu2 ade ke,seingat aku,ada team dari lumut navy ,tnb,itm main.sekarang dah takde.pitch pun dah macam terhimpit dengan padang bola jer.kesian aku tengok,padahal banyak sejarah padang tu in crickets.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2009 01:27 AM | Show all posts
entah le hadlee.  dah lama tak nampak orang main kriket kat padang ipoh tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2009 12:58 PM | Show all posts
Post Last Edit by hadlee at 1-9-2009 13:00

752# Gemukkkkkkk

bila agaknya ada orang main lagi di situ,pada saya ia antara padang kriket tercantik di perak even malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2009 08:02 PM | Show all posts
susah sikit le.  dah lama dok usha.  mungkin pasal takde yang aktif nak bermain kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 03:41 PM | Show all posts
754# Gemukkkkkkk
tak leh ke u usahakan lagi,lepas raya nanti boleh main, i boleh bawak 2,3,4,5 orang kawan ke ipoh...padang tu free ke, kene bayo?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 07:54 PM | Show all posts
ekekkeek cemana nak usahakan, tak tau pun sapa key person kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2009 08:02 AM | Show all posts
756# Gemukkkkkkk
tyla contact2 dekat st m,star or dbi ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2009 02:25 PM | Show all posts
star ye.  ok jugak tu.  

ok la, saya ambil kesempatan ini nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin kepada semua players dan fans of the fine game, cricket  =)
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 12:46 PM | Show all posts
758# Gemukkkkkkk
selamat hari raya maaf zahir batin
padang star pagi elok dari padang ipoh kan.
kalau ada contact di star kita boleh kumpul2kan lawan star oba ke or star team ke
main sabtu ok gak tu.
or ahad.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 11:37 PM | Show all posts
idea yang bernas tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2009 02:23 AM | Show all posts
ada x sapa2 yang ada contoh kertas kerja ker untuk penubuhan sukan kriket di sekolah nihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2009 01:08 AM | Show all posts
761# van_persies

cuba tanya pegawai sukan di ppd tapah.
mungkin mereka ada.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2010 05:48 PM | Show all posts
Ramai ke yg minat kat sukan ni kat dunia ni? Popularity dia lebih kurang macam ragbi je kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2010 09:40 PM | Show all posts
biasanya di sekolah berasrama penuh yang dah lama established, akan ada sukan ini.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 09:46 AM | Show all posts
kriket bukan sukan popular kat malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2011 10:48 PM | Show all posts
Reply 765# dru_helle


    so bila tak popular tak boleh main.?
sebenarnya crkcet lah sukan paling pantas naik di malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2011 02:22 PM | Show all posts
teruskan usaha anda charliedale.  kriket perlukan orang cam anda!
Gemukkkkkkk Post at 21-5-2009 09:58


Dah lama tak mereply kat sini, salah satu sebabnya ialah saya sudah berpindah ke tempat lain dan di tempat baru ini, Kriket saya kira dimonopoli oleh sebuah sekolah sahaja. berbeza dengan daerah sebelum ini di mana, seboleh mungkin guru-guru senior akan cuba menarik seberapa banyak sekolah dengan  membuka peluang untuk menyertai kursus dan perlawanan persahabatan sebelum menganjurkan perlawanan peringkat daerah dan disokong oleh kriket negeri. di sini, apabila saya menjejakkan kaki antara perkara yang saya cari ialah ruang utk sertai games ini namun hampa apabila mengetahui tiada sebarang bentuk kursus ditawarkan atau perlawanan peringkat daerah. apa yang saya tahu hanya sebuah sekolah rendah sahaja yang pegang dan memang mendapat bantuan serta jurulatih secara langsung dari persatuan kriket negeri. Maka secara teknikalnya saya tidak dapat nak teruskan apa yang saya telah pelajari sebelum ini.

namun yang menggembirakan saya ialah, hasil titik peluh saya masih diteruskan oleh sahabat-sahabat saya disekolah lama dan tidak terkubur begitu sahaja apabila saya berpindah keluar dari sekolah berkenaan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2017 09:14 AM | Show all posts
wah ada lagi thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2018 11:37 PM | Show all posts
CharlieDale replied at 13-8-2011 02:22 PM
Dah lama tak mereply kat sini, salah satu sebabnya ialah saya sudah berpindah ke tempat lain dan ...

apa cerita sekarang....kira nya masih aktif atau dah step down terus kriket
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2018 11:45 PM | Show all posts

England v India: Alastair Cook hits century in final Test innings


Alastair Cook scored a century in his final Test innings for England before international retirement.
The opener was given a lengthy ovation as an overthrow which ran to the boundary gave him the runs he needed to reach three figures.
He hit 147 before being caught behind as England built towards a declaration against India at The Oval.
Cook earlier surpassed Sri Lanka's Kumar Sangakkara to become the fifth-highest run-scorer in Test cricket.
It is Cook's 33rd Test century since making his debut in 2006, and his first since December 2017.
The former captain has scored more runs and made more centuries for England than any other Test player.
He was given a standing ovation on his way out to bat on Monday and his every run was applauded by a near-capacity crowd.
Although his century was brought up in bizarre fashion - a loose shy at the stumps ending up at the boundary rope - it was a special moment for Cook and the crowd, who sang his name as he raised his bat.
Later, in the afternoon session, Joe Root also reached three figures as England seized control of the fifth Test.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2018 05:39 AM | Show all posts
Mushfiqur, Mustafizur thrust Bangladesh into Asia Cup final


There won't be another India versus Pakistan in the 2018 Asia Cup after all. In an implicit semifinal at the Sheikh Zayed Stadium in Abu Dhabi, Bangladesh beat Pakistan by 37 runs on Wednesday (September 26) to set a finale date with India. Mushfiqur Rahim's 99 helped set Pakistan a 240-run target, which proved a bridge too far to cross in the face of a four-wicket haul by Mustafizur Rahman.


The fact that Bangladesh fared so well in the absence of Shakib Al Hasan, who was laid up by his recurrent finger injury, is a testament to their ever improving temperament. Having lost their top three batsmen for only 12 runs, thanks to returning Junaid Khan and Shaheen Afridi wreaking havoc at the top, Bangladesh built their way back into the game courtesy a 144-run stand between Rahim and Mohammad Mithun. The duo paced up well with Pakistan spinners, who bowled quick on a well-grassed wicket. First-change Hasan Ali was equally complicit in the growing stand, failing to keep up the pressure built by the opening bowlers.


It was Hasan who eventually broke the stand, getting Mithun to top-edge a pull but the inflection point arrived with the wicket of Rahim, who fell one short of his hundred while trying to drive Afridi. Junaid, brought into the side at the cost of Mohammad Amir's second layoff of the tournament, added two more wickets to his tally, razing out Mahmudullah and Mehidy Hasan to finish with 4 for 19 and bundle Bangladesh out for 239 in 48.5 overs. The last five wickets fell for only 42 runs.


Pakistan also lost three early wickets while chasing. Mehidy Hasan opened the bowling to a circumspect Fakhar Zaman, getting the batsman on nought to open the gates. Mustafizur then struck in successive overs to account for Babar Azam with an LBW and Sarfraz Ahmed with an edge behind the wicket, leaving Pakistan reeling at 18 for 3 inside four overs.


Shoaib Malik, in association with Imam-ul-Haq, put 67 runs for the fourth wicket but his wicket by Rubel Hossain, thanks to a stunning take by Mashrafe Mortaza at short midwicket, meant that the onus was on Imam, who put up a lone fight from thereon. Shadab Khan was promoted above Asif Ali but failed to get going, consuming 24 balls for his 4 runs before becoming Soumya Sarkar's maiden ODI wicket.


Pakistan lost out on allowing the non-regular bowlers in Soumya and Mahmudullah to flourish, meaning Bangladesh didn't miss Shakib as much as they should have. Asif Ali, dropped on 22 by stand-in wicketkeeper Liton Das, did put up a 70-run stand for the sixth wicket with Imam, allowing Pakistan a shot at the target, but both fell in consecutive overs. Asif was stumped off an away-drifter by Mehidy while Imam, the top-scorer of the innings and Pakistan's only hope then, was stumped by Mahmudullah's one-finger slider; Liton Das completed both the stumpings to make for the dropped catch. It was a formality after that.


Brief scores: Bangladesh 239 in 48.5 overs (Mushfiqur Rahim 99, Mohammad Mithun 60; Junaid Khan 4-19) beat Pakistan 202/9 in 50 overs (Imam-ul-Haq 83; Mustafizur Rahman 4-43) by 37 runs.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044911s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list