JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
72798
View
770
Reply

Cricket

[Copy link]

Author: zamz00       Show all posts   Read mode

Post time 5-4-2006 12:40 AM | Show all posts
Originally posted by Gemukkkkkkk at 3-4-2006 08:54 AM
kena tengok kedudukan kaki belakang jugak.. kalau kaki belakang tak bergerak sebelum tu, dan bola pulak memang diyakini arah tujuan ialah ke stump.. umpire akan bagi out by lbw.. kalau kaki belakan ...


Thanks, Gemukkkkkkk.......



Inzamam-ul-Haq ,
present Captain of Pakistan Team

He is a bulky man and this is about the nicest pic of him that I could find.

Date of Birth:  3rd Mar 1970  in Multan, Punjab.
Batting Style:  Right Hand Batsman
Bowling Style:  Right Arm Off Spinner
Special:  Attacking middle order batsman



Rahul Sharad Dravid, present Captain of Indian Team


Macam Bollywood punya!


Born: 11 January 1973, Indore
Batting Style: Right Hand Batsman
Bowling Style: Right Arm Off Break
Other: Wicket-Keeper

Let's see them togather:

Heheheh! Macam David and Goliath!  :bgrin::bgrin:
  





[ Last edited by  hamizao at 5-4-2006 12:51 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2006 10:14 AM | Show all posts

Reply #124 Gemukkkkkkk's post and #125 Hamizao's post

setuju gak..
aku mmg penah terbaca..
diorang start pakai baju color ni since ada ODI ni lah...
so that lagi interesting org tgk kat tv..

tapi mmg cricket is well known for its white lah camana pun...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 02:49 PM | Show all posts
kalo aku batsman.. aku tak ketuk bola tu tapi aku tahan je dgn bat.. bola tu bergolek dekat je dengan aku.. so kalao aku taknak lari pon bole kan...betul ke salah...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 03:10 PM | Show all posts

Reply #128 Nesta13's post

ya.. tak lari pun takpe..

biasanya batsman pertama dan kedua masuk (first pair) buat camni.. defend saja.. di awal game, bola masih baru.. ada shine.. menguntungkan swing bowling (refer posts pasal bowling di page awal).. jadi first pair ni tak boleh sesuka nak hentam bola sana sini.. silap-silap, out awal..

bila bola asyik kena bat dan tanah.. lelama, hilang shine.. nak polish pun tak guna.. masa tu cuma spin/fast bowling yang lebih sesuai digunakan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2006 09:35 AM | Show all posts
aiyak dah lama tak post kat sini dah tenggelam pun...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2006 09:20 PM | Show all posts
Nak tanya sikitlah...bila diorang tulis bowling punya skor macam 41-12-27-50-31 katakanlah .....adakah nombor2 tu skor melawan bowler pada setiap over bowler tu?

Harap sesiapa yang tahu boleh explain..........
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 09:54 AM | Show all posts

Reply #131 hamizao's post

hallo.. yang dimaksudkan tu, bila dah habis sesatu over untuk si bowler, diorang akan add up the over figure ke?
kalau yang itu, memang skor melawan bowler..
maksudnya dalam over tu, berapa point yang bowler dah bagi pada team lawan.. tak semestinya sama dengan point batsman.. sebab penalti dari wide dan no ball pun dikira sebagai point team lawan tapi tak direkod sebagai point batsman..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 11:03 AM | Show all posts
wahhhhhh gemukkkkkkkkkkkkkk


jom......kriket moksss
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 11:36 AM | Show all posts

Reply #133 AnBulisia's post

jom le kita......
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 01:02 PM | Show all posts
Originally posted by Gemukkkkkkk at 17-5-2006 09:54 AM
hallo.. yang dimaksudkan tu, bila dah habis sesatu over untuk si bowler, diorang akan add up the over figure ke?
kalau yang itu, memang skor melawan bowler..
maksudnya dalam over tu, berapa poin ...


Makasih mukkkkkkk!

Ada satu lagi yang memang Hami tak paham. Dulu sesekali ada ternampak buku skor diorang .....ada titik, circle dan garisan2. Pelik juga skor macam tu. Mungkin mukkkkkkk  boleh pelan2 explainkan.:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 01:20 PM | Show all posts
titik.. circle.. garisan?.. huuu.. dah lama tak jadi tukang isi scorebook..almaklumlah.. dok main atas padang je.. kalau tengok pun bila nak tau berapa run aku dah score.. atau berapa point aku bagi dalam overs aku
hmm.. biasanya.. kalau titik ni.. maksudnya takde run.. kalau ada run, diorang akan masukkan jumlah larian.. kalau circle dan garisan ni.. bye dan no ball kot?? tak ingat he he he
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 02:29 PM | Show all posts
Something like that lah........

Yg Hami dapat follow dalam write up, circle tu macam no ball tapi bila wicket dapat buat larian (?) dia taruk titik dalam circle tu.
Lepas tu ada garisan tu untuk join semua titik2 sebagai menunjukkan performance bowler. Pas tu Hami got lost in all the explanation.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 04:03 PM | Show all posts

Reply #137 hamizao's post

begini ye..  kalau ingatan tak silap ye..
bila bowler dah bowl dan takde larian.. kita akan letak titik je..
kalau ada wide/no ball.. akan letak kat column lain.. biasanya ada column lain..

kalau circle tu.. biasanya nak tanda la kat delivery mana si bowler tu dah silap bowl sampai jadi wide/no ball..

bye dikira larian.. batman pun dapat.. sebab bye hanya diberi kalau batsman dapat buat larian..

kalau over tu takde run.. memang ada tukang jaga score akan saja-saja sambungkan titik-titik tu.. ini ikut citarasa, rasanya.. jadi bentuk M.. untuk maiden over.. W untuk wicket over..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 01:52 AM | Show all posts
Alamak.....maiden over to macam first over by bowler and scoreless  ? Wicket over to macam ..........er, apa ya..I give up! Apa ya?

I really salute the game .............they have a way of recording everything that happens.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 08:38 AM | Show all posts
maiden over tu.. maksudnya scoreless dalam sesatu over.. tak mestinya first over saja
wicket over tu.. maksudnya dalam over tu, bowler dapatkan wicket..
ok ke?

game kriket ni dah lama dimainkan.. antara game tertua.. jadi sudah tentunya ada banyak improvement.. termasuk la cara merekod innings..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 12:46 PM | Show all posts
wicket over tu.. maksudnya dalam over tu, bowler dapatkan wicket..


....and no runs too? Kalau dapat wicket masa  3rd ball katakan ye....over dia habis ke atau mesti sambung sampai bowl 6 kali dgn new batsman?

TQ 4 being patient mukkkkkk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 01:21 PM | Show all posts

Reply #141 hamizao's post

ya.. dulu kitorang praktis camtu.. kena runless..

kalau dapat wicket.. still sambung habiskan over.. so, kalau dapat wicket kat 3rd ball.. kena tunggu batsman baru masuk dan lepas tu, bowl 3 ball lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 02:23 PM | Show all posts
sachin tendulkar punyer pics takder ??
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 11:40 PM | Show all posts
Ada satu ni ....nilah yang sehabis cute yang Hami dapat cari.........

Heheheh.....dia main criket boleh dapat tennis elbow pulak...:hmm::hmm:


Tendulkar
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2006 12:50 AM | Show all posts
Originally posted by hamizao at 21-3-2006 12:21 AM
Hi, just came across this thread...

Wow, my icon dedulu...Imran Khanlah! Frust bila dia kahwin dengan orangtu..Dah disangka....memang tak boleh lama.....


Baru terbaca dalam salah satu "gissip" mag .....dah tak ingat nama.....Imran's ex dah split dengan BF dia, Hugh Grant. Huuuuuu dah terang2 dulu lagi memang pilihan yang kureng .......
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2006 09:06 AM | Show all posts
hai.. 2-3 hari lepas.. saja la tengok kat astro channel 8.. ada cerita pasal seorang muslim indian player yang pekak bercita-cita nak jadi pemain nasional kriket.. iqbal nama dia..  seronok jugak tengok cerita tu..
kalau di india.. malah pakistan.. kalau pandai main kriket.. sampai ke tahap pemain nasional.. aduiii.. macam hero negara jadinya...

sapa dah terngok cerita lagaan
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 10:53 AM | Show all posts
Hello muukkkkk! Lama Hami tak ke mari .....sibukkkkkk.

Apasal dengan cerita Lagaan tu? Ada scene orang main kriket ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 11:37 AM | Show all posts

Reply #147 hamizao's post

ya.. movie pasal satu kampung kat india ni buat bet dengan tentera british yang kuasai diorang..  lawan kriket dan tengok sapa menang..  hero, amir khan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 11:34 PM | Show all posts
Thanks for the info Mukkkk. From comments I read it was a very good movie. Perhaps I should look for the DVD if there is any.

Am posting the plot here but I am not sure of the ending.......kalau cerita Bollywood, mesti hero menang ............................

Plot Summary for Lagaan: Once Upon a Time in India (2001)

The rains have failed, and the people of a small Indian village in Victorian India hope that they will be excused from paying the crippling land tax that their British rulers have imposed. Instead, the capricious British officer in charge challenges them to a game of cricket, a game totally alien and unknown to them. If they win, they get their wish; if they lose, however, the increased tax burden will destroy their lives. The people are terrified, but one man thinks the challenge is worth staking their entire future on. Will he convince the villagers to give it their best shot?

Circa late 1800s, India is ruled and governed by the British. A small rural town is asked to pay it's annual taxes to a British army captain. The Rajah of this town, Puran Singh, pleads before Captain Andrew Russell to reduce the levy as monsoons had not been adequate and as a result crops had suffered. But the Captain does not agree. Taking advantage of the simple-minded townspeople, he magnanimously makes a offer to play cricket with their team, if they win then there will no taxes levied, but if they lose then they will end up thrice the amount of taxes. The Rajah returns to confer with his subjects. A young man by the name of Bhuvan tells the Rajah that he will make up a team and that the Rajah should accept the Captain's challenge. The Rajah delightedly does so, much to the glee and amusement of the Captain. Then begins the task of selecting a team. Bhuvan finds this to be a real challenge, as no one has really played cricket, they do not even own a bat or a ball. The selection of the team is marred with problems as to religion and caste, with some men saying that they will never play in the same team with a person of a lower caste. Nevertheless, Bhuvan pushes on, and does manage to come up with eleven men. Then begins the practice, and Bhuvan finds an ally in Elizabeth Russell, Captain Russell's sister, who agrees to coach them on the sly. The team uses a large stick in place of a bat, and a round stone as a ball. Each player is assigned certain tasks, and the tension reverberates as the day of the actual match draws closer. News get around, and people from miles around flock to watch this match. They are joined by several senior ranking British Officers. This match now has become a prestige issue, and the British High Command makes it known that it not stand to lose face at any cost. Finally, the day arrives. The match begins. Bhuvan and the Rajah hope that they have covered all potholes, and hope for a miracle. But what the two had not banked on was treachery at the hands of one of their very own players, who had accepted a bribe from Captain Russell, to ensure that the Indian team loses.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2006 01:02 PM | Show all posts

Halo Sumer

aku baru jumpa thread nih..
dulu main kriket zaman skolah2... manyak beshh
skool kitorang mmg sayuran kangkong.. dlm masa 10 thn pertama langsung x penah menang
kalah dgn runs yg byk (lebih 100 pun adaaaa) or 10 wiket.. time kitorang generasi baru
ade 5 org hardcore - hali2 main kol 3-azan asar.. so kira mantap gak aaa
pastu 1 or 2 weeks before PPM zon tengah kitorang berjaya record first ever win
against SAS KL.. perasaan bila victorious tu mmg xleh lupa sampai skang...

pastu team kitorang main peringkat daerah.. tapi x sempat nak abiskan schedule sbb
bertembung ngan PPM (masa tu kat teluk intan)

kitorang berjaya masuk semi final lepas beat smap kajang ngan  RMC
tapi kalah ditangan sains selangor.. semi lak kalah ngan labu
teruk gak tapi x ingat baper... masa tu labu ade sorang fastbowler yg mmg gila laju
dia bowl

[ Last edited by  ecam at 24-7-2006 01:06 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044949s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list