Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13324
View
144
Reply

Perodua Concept Cars

[Copy link]

Author: jebat_derhaka       Show all posts   Read mode

Post time 21-10-2006 12:08 AM | Show all posts
Originally posted by Informer at 20-10-2006 09:00 PM



oiiiii   sapa bagitau hang myvi downgrade passo? ape bende yang downgrade? tolong bagitau aku list item apa yang downgrade??plzzzzzzz....aku nak tau sangat!!!!!!!!!!

better quality???mane ...

hang tgk bawah pipe exhaust myvi tu...ramai org claim  boleh rasa panas sampai ke seat... rupa2nya heat insulator depa dah buang...cut cost maaa...

engine no..mmg sama tapi ecu diubah suai....walhal sama dgn engine avanza tapi ramai ..underpower berbanding avanza...

seat fabric jauh beza berbanding seat fabric sirion

tu tak termasuk localized parts,

setakat TQM..sume org boleh cakap... company yg ada ISO tapi tak semesti product ikut ISO..tu hanya nak dapayt pengiktirafan

tu dia KOIZUMI suka myvi nooo...prrrfttt... passo/boon/sirion dikeluarkan lebih awal dari myvi...koizumi tak tau mana satu??? prrrfthhh
terlanjur hang hebat ...apasal perodua letak stiker DVVT tu...tapi sirion/boon depa tak letak???:ting:

[ Last edited by  peYno at 21-10-2006 12:18 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2006 12:24 AM | Show all posts
Originally posted by Informer at 20-10-2006 09:00 PM

harga mahal tu bukan kami tetapkan.tu kerajaan yang tetapkan.hang nak marah pi marah pak lah la..hang tak puas ati..pi laa duk jepun,keje kat sana,beli kete kat sana murah.

pastu baru hang tau yg lagi bersyukur duk malaysia bila hang sedar bilik sekangkang kera pun sewa sebulan rm3000..makan pun mahal...pi la woiii!! pi laa duk negara lain..kat negara lain kete murah..kat malaysia ni kete mahal..proton/perodua pun mahal....pegi la!!!


heheh hang suruh aku dok jepun??? forumner yg lama kat sini tau aku siapa.....hang silap org nampaknya..hehe..kebetulan aku mmg pernah beli keta dari sana bawak balik pakai student AP tapi keta chuko la..tak mampu beli shinpin...duduk pon rumah 6 jyo, yachin 4man yen sebulan

best ke duduk jepun setahun dua tu????..aku dulu sampai 6 thn tak tau la nak kata camne:ting:

apa2 pon bila bercakap pasai JEPUN..sifat org jepun,kereta jepun, camne kerja dgn jepun...jawapan ditangan saya...:nerd:

[ Last edited by  peYno at 21-10-2006 12:43 AM ]
Reply

Use magic Report

kazuya2020 This user has been deleted
Post time 21-10-2006 02:59 AM | Show all posts
gile ape yachin rm3000 10man tuh........ bengong...  logik la pendapatan sane 20man lebeh kurang..
sewa 5man keter tayah bayar sebab beli cash!!!
tgk mane senang? bengong
aku pon dok jepun gak woi!
beli skyline gts pon 15man je woi elok dari keter buruk kat msia ni 1000% lagielok hahahha..kalau keter kat sini la rm 5K tu agak2 ape leh dapat?
:pmuka:
budak2 duk U pon bule idup ngan duit 12man=rm4k lebeh kurang.. gile sewa rm3000 tu ko dah beranak pinak ngan gaji ko RM10K ++++ bule la
:gado:
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2006 06:20 AM | Show all posts

Reply #83 kazuya2020's post

tu la pasai... nak kelentong yachin sampai 10 man kununnn...hehe company dia baru hantar dok sana setahun dua..jadi tukang tgk2 camne cara toyota/daihatsu design passo...ada hati  nak auta kisah kehidupan dijepun dan kata kununnya toyota terhegeh2 jemput perodua suruh tolong depa...tu mesti peminat mawi tu prrrfthhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2006 12:12 PM | Show all posts
Originally posted by peYno at 21-10-2006 12:03 AM
setakat antar engineer jalan2 kat jepun dok setahun dua training...semua company jepun buat camtu...pastu balik tukar hood, bumper n headlight....mamat kedai brothers and kedai bodykit pon boleh bu ...



abah hang takde RnD..mai perodua laa kalau tak caya..siap ade testing track lagi..bangunan besar giler depan mata pun tak nampak ka?

sapa kata aku duk setahun dua ja kat jepun? aku duk 5tahun kat sana..ambik degree..pastu pi lagi sana perodua hantaq..tapi sapalah aku..hang je terer semua bab jepun dalam tangan hang.

[ Last edited by  Informer at 21-10-2006 12:14 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2006 12:19 PM | Show all posts

Reply #85 Informer's post

prrrttt testing track...kat ceruk kampung pon ada testing track utk mat rempit..pusat kelas memandu ada testing track.....tu reliability test, crash test sume ada ke???
bang.. technical center tak sama dgn RnD center bang... setakat receive drawing from japam..ubah2 tu...tu bukan RnD bang
org  amik degree 4 thn..hang 5 thn...hang ryunen ke??...patutla masuk perodua prrrfthh..hang sewa rumah dulu RM3000 ??..biasiswa dapat hanya RM3500..camne hang hidup dulu.?..cite la kat kami:ting:

[ Last edited by  peYno at 21-10-2006 12:36 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2006 06:33 AM | Show all posts
yg aku tau kat jepon ade ultraman je..... hehe....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2006 07:19 AM | Show all posts

Reply #1 jebat_derhaka's post

wah menarik ler.
   nampak funky speedo meter tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2006 01:00 PM | Show all posts
Originally posted by Informer at 20-10-2006 09:00 PM

pastu baru hang tau yg lagi bersyukur duk malaysia bila hang sedar bilik sekangkang kera pun sewa sebulan rm3000..makan pun mahal...pi la woiii!! pi laa duk negara lain..kat negara lain kete murah..kat malaysia ni kete mahal..proton/perodua pun mahal....pegi la!!!

:nerd: if u r earning japanese money, RM3000 is nothing....... dun talk like a baghero...... blajar tinggi2, otak karat..... kan ba te.....! :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2006 09:50 PM | Show all posts


nie ker model D18D tur???first time plak aku nengok nyer......:jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2006 01:01 AM | Show all posts
As usual..perodua tetap kekal sebagai pakar tukar logo & nama
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 10:49 AM | Show all posts
Originally posted by peYno at 19-10-2006 06:35 PM


hang silap...passo(made in japan, better quality) dijual dijepun dgn harga RM35k...tapi myvi (downgrade passo)dijual dimalaysia dgn atas nama kereta nasional (juga dapat tongkat dari kerajaan c ...


bmw pon kalau gomen x mark up..kita pon mampu pakai...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 10:53 AM | Show all posts
Originally posted by Informer at 20-10-2006 08:50 PM
tu laa kita org malaysia...

ape yang aku yakin dan pasti..

kalu toyota passo/boon tu perodua jual,then myvi plak toyota n daihatsu yang jual kat jepun..aku amat yakin mat mat yang beli boon/ ...


:setuju:...mmg diorg joint partner..ok lah tu perodua dpt geng dgn toyota
dr proton yg  nak geng dgn kete china...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 10:55 AM | Show all posts
Originally posted by peYno at 21-10-2006 12:03 AM
setakat antar engineer jalan2 kat jepun dok setahun dua training...semua company jepun buat camtu...pastu balik tukar hood, bumper n headlight....mamat kedai brothers and kedai bodykit pon boleh bu ...



oitttt..perodua ada RND lah...pandai2 jer ko nie...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 10:59 AM | Show all posts
laaa... takkan perbincangan kat sini jer teruskanlah... dgn hujah2 anda... miahahah
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 10:59 AM | Show all posts
Originally posted by Informer at 21-10-2006 12:12 PM



abah hang takde RnD..mai perodua laa kalau tak caya..siap ade testing track lagi..bangunan besar giler depan mata pun tak nampak ka?

sapa kata aku duk setahun dua ja kat jepun? aku duk 5 ...


alamak...mesti hang kenal gak hubby aku...hubby aku keje perodua gak...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 11:00 AM | Show all posts
Originally posted by melayucyber at 30-10-2006 01:01 AM
As usual..perodua tetap kekal sebagai pakar tukar logo & nama


alaaa..bkn perodua jer..naza pon sama...inokom pon sama...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 11:07 AM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 1-11-2006 10:55 AM



oitttt..perodua ada RND lah...pandai2 jer ko nie...

haku takut RND dier cuma research meter aper yg cantik, design kushen cover ker.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 11:16 AM | Show all posts
ait... kata usahasama perodua+daihatsu+toyota apasal plak dorang tak citer kat press arr... prfffffhhhtttthhhueh:pmuka:

tak patuuut..
Toyota Motor Corporation and Daihatsu Motor Co., Ltd., (Daihatsu) announced today the nationwide(Japan) launch of a jointly developed compact car that will be sold by Toyota as the Passo (Italian for ?tep? or ?ootstep?, creating the image of a car that is light and easy to drive) through ?oyota Corolla? dealers and by Daihatsu as the Boon (A sound that Japanese children use to imitate a car, creating the image of a fun car for the family to use) through the nationwide Daihatsu Dealer Group. The new vehicle, the first to have been jointly developed for the Japanese market by TMC and Daihatsu, was realized through a combination of the strengths of each company?oyota? automobile development technology and quality control strength and Daihatsu? small car development technology and production expertise.



tercari2 aku kot ader nama kompeni yg sama2 berusaha tuh....:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 11:43 AM | Show all posts
Originally posted by rambutan at 1-11-2006 11:16 AM
ait... kata usahasama perodua+daihatsu+toyota apasal plak dorang tak citer kat press arr... prfffffhhhtttthhhueh:pmuka:

tak patuuut..



tercari2 aku kot ader nama kompeni yg sama2 berusaha  ...


pulak dah....:hmm:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079590s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list