JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
11264
View
143
Reply

Perodua Concept Cars

[Copy link]

Author: jebat_derhaka       Show all posts   Read mode

Post time 1-11-2006 07:08 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 1-11-2006 11:07 AM

haku takut RND dier cuma research meter aper yg cantik, design kushen cover ker.. hehehe..

buat bonet, tukar lampu tu kira danh RnD abis la tu prrrfthhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 07:11 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 1-11-2006 10:55 AM



oitttt..perodua ada RND lah...pandai2 jer ko nie...

Ni la company malaysia..baru tukar2 drawing senang2 nak bubuh nama section RnD...prrrfthhh

technical department tu bukan RnD taww...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2006 07:14 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 1-11-2006 10:53 AM


:setuju:...mmg diorg joint partner..ok lah tu perodua dpt geng dgn toyota
dr proton yg  nak geng dgn kete china...


hang silap..toyota bukan nak jadi joint partner perodua..tapi sebab daihatsu..dan.daihatsu nak bankrupt...dan nasib baik la toyota amik alih daihatsu...so kena la berterima kasih kat toyota
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 08:16 AM | Show all posts
Perodua yakin kekal nombor satu





KUALA LUMPUR 1 Nov.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 08:35 AM | Show all posts
fuh...dah macam Daihatsu MOVE dah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 08:40 AM | Show all posts
Originally posted by venom1 at 2-11-2006 08:35 AM
fuh...dah macam Daihatsu MOVE dah...

ala.. cam proton perdana.. memula dulu tukar, last-last, pasang design jepun jugak punya bumper.. sekarang nie plak tukar design ala-ala alfa plak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 08:42 AM | Show all posts
suke gak tengok kat dalam dia yg berkaler2 tu... cam cute jek
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 09:34 AM | Show all posts
Originally posted by peYno at 1-11-2006 07:11 PM

Ni la company malaysia..baru tukar2 drawing senang2 nak bubuh nama section RnD...prrrfthhh

technical department tu bukan RnD taww...


alaaa....biaq pi lah perodua nak letk RnD pon...dah company demo...
ada section tu..dpt lah gak bg keje kat rakyat malaysia nie...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 09:37 AM | Show all posts
Originally posted by peYno at 1-11-2006 07:14 PM


hang silap..toyota bukan nak jadi joint partner perodua..tapi sebab daihatsu..dan.daihatsu nak bankrupt...dan nasib baik la toyota amik alih daihatsu...so kena la berterima kasih kat toyota


wat pe nak tima kasih kat toyota...toyota amik nama jer...org m'sia gak yg
wat keje...

ingat toyota saje suka2 nak tlg ke...dia ada strategi lain yg bg keuntungan atas
diaorg...perodua tu as a platform kat m'sia nie jer...coz maybe dlm byk2
company kete nasional....sales perodua maybe ok sket dr yg lain dr ...

[ Last edited by  dealova04 at 2-11-2006 09:46 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 06:58 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 2-11-2006 09:37 AM


wat pe nak tima kasih kat toyota...toyota amik nama jer...org m'sia gak yg
wat keje...

ingat toyota saje suka2 nak tlg ke...dia ada strategi lain yg bg keuntungan atas
diaorg...perodua t ...

perodua tu keta nasional ke???? bukan tukang assemble  dan memasarkan keta jepun ke??? prrrfthhh

[ Last edited by  peYno at 2-11-2006 06:59 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 06:59 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 2-11-2006 09:34 AM


alaaa....biaq pi lah perodua nak letk RnD pon...dah company demo...
ada section tu..dpt lah gak bg keje kat rakyat malaysia nie...

so..betul la dia tak de RnD...aritu beriya2 kata ada RnD
rufanya technical sect. je...

[ Last edited by  peYno at 2-11-2006 07:15 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 07:14 PM | Show all posts
Originally posted by venom1 at 2-11-2006 08:35 AM
fuh...dah macam Daihatsu MOVE dah...

bukan macam...mmg 99% Daihatsu MOVE pon...tapi bagi sesapa yg bukan japs car follower ..mereka mesti kagum...wahh bangga anak tempatan design keta cantiknya kata mereka..prrrfthhh

[ Last edited by  peYno at 2-11-2006 07:15 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 07:17 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by weta_studio at 2-11-2006 08:16 AM
Perodua yakin kekal nombor satu





KUALA LUMPUR 1 Nov.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 08:01 PM | Show all posts
Originally posted by peYno at 2-11-2006 07:17 PM


Perodua yakin kekal nombor satu sebagai pengedar dan pemasang kereta Jepun:tq:

:clap::clap::clap: tahniah...!
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 09:21 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 2-11-2006 09:37 AM


wat pe nak tima kasih kat toyota...toyota amik nama jer...org m'sia gak yg
wat keje...

ingat toyota saje suka2 nak tlg ke...dia ada strategi lain yg bg keuntungan atas
diaorg...perodua t ...

kalau toyota tak amik alih daihatsu yg nak bankrupt tu..apa la nasib perodua agaknya...sebab toyotala la merasa perodua dapat pasang myvi.
so kena la berterima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2006 08:26 AM | Show all posts
Originally posted by peYno at 2-11-2006 06:58 PM

perodua tu keta nasional ke???? bukan tukang assemble  dan memasarkan keta jepun ke??? prrrfthhh


dah gomen iktiraf perodua company kete nasional...w/pon 51% jepon
pegang
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2006 08:27 AM | Show all posts
Originally posted by peYno at 2-11-2006 06:59 PM

so..betul la dia tak de RnD...aritu beriya2 kata ada RnD
rufanya technical sect. je...


perodua mmg ada RnD ler...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2006 09:18 AM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 3-11-2006 08:26 AM


dah gomen iktiraf perodua company kete nasional...w/pon 51% jepon
pegang

bukan setakat perodua, Naza pong company kete nasional gak, lagi satu, inokom.. miahahah.. aper punya konsep lar kerajaan nieh.. mengong tol..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2006 08:34 PM | Show all posts

Reply #118 Fast-N-Furious's post

tang gomen iktiraf tu la yg dia ikut...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2006 08:36 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 3-11-2006 08:27 AM


perodua mmg ada RnD ler...

hang tau ke RnD tu apa role dia??? kalau receive drawing, study nak reduce cost tu bukan RnD namanya...

org letak RnD ,,dia pon nak letak RnD...tapi hanyala technical dept
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043033s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list