Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
29247
View
151
Reply

Water Rafting -

[Copy link]

Author: de.wi.bi.ru       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-9-2006 02:58 PM | Show all posts |Read mode
elo kengkawan..saya br jer nak bejinak2 ngan water rafting..so nak wat promo sbb ader member ajak g water rafting kat kuala kubu baru s'gor. dier kater boleh ajak sape2...so kiter nak ajak la korg sume sape yg berminat:

White water rafting sg.singor kkb 25- 26b November 2006
  Lower river rafting level 3-4
  rapid length 50 m je kot
  waterfall drop ada 2@3
   
  Harga RM 160 per person...price include :
   
  transpot dpd pekan kkb - ulu sungai
  insurans cover lebih kurang RM40k
  makan tghari & makan break 2 kali
  sewa peralatan helmet & life jacket (life jaket jenis mahal)
   
  aktiviti :
   
  9.30 am - bertolak dpd kkb ke ulu sungai naik 4wd
               - briefing & safety drill (masa ni maybe ada buat rapid jump)
               - rafting utk lebih kurang sejam
               - break makan
               - sambung rafting lagi sejam
               - break makan & mandi air terjun etc
               - sambung lagi 45 min - sejam
               - makan tghari
  2.00 pm - tolong pikul bot masuk lori (hahalaki nye keje)
p/s: maybe nak wat 1 nite stay  & BBQ kat fraser skali
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2006 05:18 PM | Show all posts
haha saya suker saya suker...

teringat dulu pernah join uitm punya echo challenge...berakit guna rakit tube lori buat sendiri dari temerloh ke pekan...

abes semua cam udang bakar dah miahahaha :lol
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2006 08:30 PM | Show all posts
aku naik kanu kt pangkor jek pernah ar
hahahahhaa
kalu rakit mau bolos
ahhahaa
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2006 10:04 PM | Show all posts
yeahh!!!
kita pun sukerrr sukerrr sukerrr

tapi setakat ni kita suker tengok jer la....
ala... naper wat bln 11, kita x leh pegi la!
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2006 10:05 PM | Show all posts

Reply #2 ReuK's post

pakcik reuk!

x uitm ek?? samo la kita, school mana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2006 03:33 PM | Show all posts
aku first time wat white water rafting kat kuala kubu baru la.. mmg best gile walopun air sungai kering.. guide aku org asli yg banyak pengalaman & skill.. highly recommended utk rafting kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2006 08:38 AM | Show all posts

Reply #5 yellowtulip's post

aku sekolah akaun..kat segamat :cool:

ko tak join echo challenge tu ker? taon 2001 kalo tak silap
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2006 08:39 AM | Show all posts

Reply #3 Ax's post

mana ada bolos ax... terjungkit jer... betollll...tak caya tanyalah aku :cool:
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2006 08:40 AM | Show all posts

Reply #6 chuckiey's post

air sungai kering pon leh mengayuh lagi ker? :stp:

expert giler org asli tuhhh :kerek:
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2006 03:50 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 1-10-2006 08:40 AM
air sungai kering pon leh mengayuh lagi ker? :stp:

expert giler org asli tuhhh :kerek:


aiyark.. maksud aku bukan le kering sampai tak de air.. tapi current die tak le kuat seperti biase.. ade tempat kene turun dr raft & tarik raft tu.. ade tempat yg ko kene banyak gerak ke kiri ke kanan sbb nak gerakkan raft tu.. tapi guide aku mmg skillful.. die sorg je yg guide raft group aku.. raft group2 len sumenye ade 2 guide.. &  kat satu rapid ni, raft aku & satu raft lain je yg selamat dr capsized.. compared to padas river, rafting kat kuala kubu baru kene banyak pergerakan .. kat padas river, keje nye kene paddle sekuat ati je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2006 09:20 AM | Show all posts

Reply #5 yellowtulip's post

uiks....uitm ker??saye pong same..tp tak penah join water rafting..cume join hiking jer..kat fraser hill yg plg best penah saya ikut...sbb pastuh dah takder peluang nak join lagiperghhh...best giler...kat pine hill kalo tak silap ler..kenu pun penah gak..sampai langgor bot mat salleh mane ntah..nasib tak tebalik kenu tuh..kui..kui..kui..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2006 09:23 AM | Show all posts

Reply #10 chuckiey's post

oo..kire nyer best la kalo nak raftingkat cni...tp saya nih baru jer nak try...kire2nyer suitable ler for beginner ek?..pasnih ade planning lagi kat padas lak..kalo ader rejeki la..;)...bagila tips2 tuk beginner nak rafting..teknik2 ker...so at least ader ler cket knowledge...mekacih..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2006 09:26 AM | Show all posts

Reply #3 Ax's post

ye samela...saya pong kenu kat pangkor...best!best!;)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2006 09:31 AM | Show all posts

Reply #4 yellowtulip's post

aiseh..nape takleh g bulan 11?...mm..tuh pon saya ikut member jer...takpela..lain kali kalo saya dah reti..saya organize sendrik..pastuh..buleh ar join same;)
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2006 11:09 AM | Show all posts

Reply #7 ReuK's post

xde join, x tau pun pasal ecochallege tu. taun tu ada kat uitm perak...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2006 11:12 AM | Show all posts

Reply #14 de.wi.bi.ru's post

ada urusan yang belum selesai....

ok, nanti kalu ada lagik, insyaaAllah kita join. mmg nak carik geng pun wat aktiviti ni. dok tgk lam majalah jer... mana leh tahan!
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2006 01:02 PM | Show all posts

Reply #15 yellowtulip's post

uitm perak? hmmmm :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2006 05:45 AM | Show all posts

Reply #17 ReuK's post

yer... uitm perak. naper cuit2 dagu???
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2006 10:46 AM | Show all posts

Reply #18 yellowtulip's post

takder aper heh heh :bgrin:

hmmm tips utk beginner yer? apa yek yg diorg ajar masa ari tu?

Tips keselamatan:

1. Jangan gatal turun rakit masa kat tengah air kecuali kecemasan. Nanti hanyut dibawa aruss
2. Sentiasa pakai jaket pelampung tuh dan ketatkan segala tali
3. Jangan rendam kaki yg tak berkasut kat dlm air. Nanti kena sambar toman baru tau huhu
4. Awas dengan batu, tunggul dan seumpamanya.
5. Jangan celupar, tegur benda pelik2.. nanti dia ikut balik
6. Panggil marshal jika ada masalah
7. Pastikan kedudukan rakit sentiasa betul.. jgn sampai reverse

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2006 10:58 AM | Show all posts

Reply #19 ReuK's post

ikan toman ganas ker ...?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091958s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list