JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
26346
View
149
Reply

Water Rafting -

[Copy link]

Author: de.wi.bi.ru       Show all posts   Read mode

Post time 27-12-2006 10:49 AM | Show all posts
Originally posted by agelgold at 11/12/2006 04:51 PM
aku pernah buat rafting ni. kat sungai sedim. yg paling ganas ialah dia punya elbow drop. salah simpan padle, memang kena


hahahaha..aku lak kayak terbalik paddle hilang...ayoooo nyawa dh ilang arrr...sbbnya aku g selamatkan cap nike aku dulu..lupa lak paddle yg merupakan nyawa itu...muahahaha...klau amik ujian tuh mmg KANDAS lahhh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 10:53 AM | Show all posts
Originally posted by Ax at 2/12/2006 01:11 AM
sukan rakit xde ke ..?hehehhehee


ade..kwn aku penah join kt nenggiri, kelantan...
pehhh, dia ckp mencabar gilersss..siap tercampak tuh dari rakit...aku dengar pun teruja je..mcm nk suh dia replay je mcm mane aksi tercampak tuhhh...hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 02:16 PM | Show all posts
hai sume...nampak pasal sukan air ni mus minat gk...
n ramai org yg same kn....reuk...ax...dewberry...hai...
mus ni just penah kayak jer wt mase ni...dulu kt langkawi, teluk batik, n pahang...aper tah name tempat tuh....

mus minat giler kayak...tp mus x suke efek die...kulit muka jd hitam n menglupas...hahaha

maybe x pakai sunblok kot dulu....xdela dulu sgt...
langkawi - 2005
teluk batik - 2005
pahang - 2006
hehe...stahun skali la tuh...

hihi...lame ke x huh???
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 02:54 PM | Show all posts
nih ada satu website yg aku jumpa kot2 sapa nak main rafting tu...mahal gak kos rafting ni ek..  http://thepaddlerz.com/indexmenu.html
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 05:52 PM | Show all posts
Originally posted by musangbuluayam at 3/1/2007 02:16 PM
hai sume...nampak pasal sukan air ni mus minat gk...
n ramai org yg same kn....reuk...ax...dewberry...hai...
mus ni just penah kayak jer wt mase ni...dulu kt langkawi, teluk batik, n pahang...ape ...


hye mus..lame x nmpk bayang? hehee...
weh aku suka ar menggelapkan kulit tp masih belum cukup berjaya la..aku suka kulit kaler koko.  niat di hati nk kulit cam halley berry :love: ke...tyra banks ke...naomi campbell ke...muahahaha...
Reply

Use magic Report

agelgold This user has been deleted
Post time 16-1-2007 11:30 AM | Show all posts
Originally posted by Gravedigger at 11-1-2007 11:40 PM
Antara berkayak dan berkenu ada perbezaannya. Ada sesapa yang berpengalaman dan sudah melakukan ekspedisi kayaking ini? Boleh share?


basic dia mudah aje. kayak adalah yg kita biasa nampak kat malaysia ni, kat tasik-2, kat universiti dan yg biasa kita pakai. ia menggunakan paddle yg ada dua blade kiri dan kanan. dikayuh dalam keadaan duduk.

kenu pulak menggunakan paddle yg ada satu blade. dikayuh secara melutut sebelah kaki.

inilah perbezaan nyata. tapi kat malaysia ni orang dah campur aduk sebut. jadi, faham sendiri aje lah.

apa pengalaman yg nak tahu? pengalaman paling best ialah melihat sesuatu tempat dari perspektif berbeza la.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2007 03:53 PM | Show all posts
kalau ada sesiapa yang anjurkan
water rafting - and camping -
nanti beritahu la -

boleh kita gi ramai ramai -
would be fun! -
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 11:43 AM | Show all posts

water raffting

ada sesiapa yg berminat menceburi atau suka sukan extrem ni hubungi saya harga termasuk makan dan penginapan
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2008 03:52 PM | Show all posts
Originally posted by jutawanNora at 12-3-2008 11:43 AM
ada sesiapa yg berminat menceburi atau suka sukan extrem ni hubungi saya harga termasuk makan dan penginapan


biasa kat mane buat water rafting nih??
gopeng? or sumwhere in selangor?
aritu penah join kat gopeng, n tetiba cam dh terover minat pulak
kalo ade kelapangan nk join lagik...
nora biasa buat utk grouping ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2008 01:42 PM | Show all posts
hi sume..lame gile tak masuk sini..la nih ceq dah teilang fokus kat rafting lak ...skang tgh xplore sukan paragliding..one of xtreme xtivity..sape2 nak join dipesila n dialu2kan..ujung bulan ni g p.kapas n ak diving..harap2 ader mase tuk wat kayak..ader sape2 nak join? ...aritu ader usha water rafting kat KKB rsnyer..tp mhl ler kos nyer..nak try cr yg kosnya kurang dr rm150..ader tak ek?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2008 01:46 PM | Show all posts

Reply #60 de.wi.bi.ru's post

i pergi yg di sungai kampar tu cost RM150/pax....PM me for further details....
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 01:16 PM | Show all posts
2 minggu lagi aku akan ke sungai slim utk water rafting

yeaahhhooooooo

merasa gak aku pakai topi keras tu hehehe
harapnye life jaket muat badan ku

jgn laaa ada setan yg humban aku masuk sungai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2008 03:21 PM | Show all posts

Reply #62 ReuK's post

sungai slim tuh katner?bape rm?ader pakej tak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2008 11:03 AM | Show all posts

Reply #57 dexa's post

aku ada buat program wwr di sedim rapid dia mencabar kalu siapa yg tahu. aku rasa dia sampi level 4 dan kat sana pun ada canopy walk so mana yg bawa awek boleh lah suruh awak tgok dari atas bila tgah rafting nanti kos pun x mahal sangat lebih kurang RM120.00 tu tak termasuk penginapan dan makan tau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2008 04:44 PM | Show all posts
Originally posted by KBRExtreme at 27-6-2008 11:03 AM
aku ada buat program wwr di sedim rapid dia mencabar kalu siapa yg tahu. aku rasa dia sampi level 4 dan kat sana pun ada canopy walk so mana yg bawa awek boleh lah suruh awak tgok dari atas bila  ...

wow!bestnyer...bile lg nak wat program ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2008 07:00 PM | Show all posts
ko nak join ke pertengah bulan 7 kalu ada sesiapa nak join berinama pada aku so kita boleh pakat2 main rafting katsana mesti hapeninglah

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)

siapa yg comfirm nak join aku letakkan nama kat atas ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2008 07:49 PM | Show all posts

Reply #42 Ax's post

aslamkum aku ada program beraffting di sedim kedah nak join x kalu nak join pm aku akan ku berikan info
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2008 08:09 PM | Show all posts


di sungai itik kampar


mendengar taklimat sebelum mendayung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2008 06:00 PM | Show all posts
Originally posted by KBRExtreme at 2-7-2008 07:00 PM
ko nak join ke pertengah bulan 7 kalu ada sesiapa nak join berinama pada aku so kita boleh pakat2 main rafting katsana mesti hapeninglah

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)

s ...

aiseh...tengah bulan ke?m...bajet cam dah kureng mase tuh...buleh bg details cm kos,date,transport,accom etc..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2008 10:41 AM | Show all posts
tasyha penah main sekali je water rafting.. 2 pun masa company buat team building kat P.D..main buat rakit sediri.. lepas 2.. balik semua badan sakit.. best jugak menda main menda ni.. boleh kruskan lengan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 12:18 PM | Show all posts

Reply #70 tasyha3's post

tasyha u company apa ya boleh ke i nak buat sale kat opis u heheh sebb i ada pakej team building
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 01:20 PM | Show all posts

Reply #69 de.wi.bi.ru's post

pakej ako murah aje RM120.00 UNTUK 3H2M makan dan penginapan lain harga ,untuk peginapan kita duduk dalam khemah pun best dan transport x di sediakan tapi kalu nak kita kumpul2 di satu tempat dan sama2 menghala ke sg sedim kedah....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 11:14 AM | Show all posts
semalam aku baru abis bawa grop buat wwr di sungai sengo perak memang best dan mencabar boleh di katagorikan lever 6 silap2 hari bulan bagi yg sesiapa yang dah merata buat rafting kalu tak buat kat sini masih belum dikira baguslah sebab cabaran nya tak sama dgn di sg itik,sg sedim,di tempurung dan di jeram besu tempat ni juga amat -amat mencabar so kalu sesiapa yg rasa dia nak sahut cabaran tu jommmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2008 01:52 PM | Show all posts
Originally posted by KBRExtreme at 28-7-2008 11:14 AM
semalam aku baru abis bawa grop buat wwr di sungai sengo perak memang best dan mencabar boleh di katagorikan lever 6 silap2 hari bulan bagi yg sesiapa yang dah merata buat rafting kalu tak buat k ...

nak tanye..ko wat xtiviti ni min bape org satu group?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2008 06:01 PM | Show all posts
Haluuuuu smua,

20th Dec nie saya nk pegi water rafting dkt kuala kubu baru
so nie 1st time la try sblm2 nie juz kayak biase2 je
dh company buat dorang sponsor 50% payment saya bedal je

cume nk tau pakaian ape yg sesuai sbb nk beli wetsuits mahal betul

[ Last edited by  parersk_gurl at 27-11-2008 06:15 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042701s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list