Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
29477
View
151
Reply

Water Rafting -

[Copy link]

Author: de.wi.bi.ru       Show all posts   Read mode

Post time 24-4-2012 12:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by karambunai at 24-4-2012 14:17

Sungai Singor Official Video Part 02  

http://www.youtube.com/watch?v=-DnaUm6nnIs&feature=relmfu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 12:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by karambunai at 24-4-2012 14:18

Sungai Singor Official Video Part 03

http://www.youtube.com/watch?v=MQUDJ16SbtA&feature=relmfu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 12:11 PM | Show all posts
Reply  jofizo


    ada info dia? leh share kat sini..
karambunai Post at 24-4-2012 11:56



ada 37 rapid...... memang berbaloi..... tapi aku tak nah pegi lagi maybe in future kot sebab kene spent a few days sebab jeram nih dok kat tengah hutan belantara nun dlm hutan belum kat grik....
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:20 PM | Show all posts
Reply 123# jofizo


    ok ye ke.. nanti kalu kamu g, share2 kat sini.. ari tu teringin nak cuba water rafting ni, tapi tak kesampaian
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:25 PM | Show all posts
Reply 124# karambunai


ok, no problem..... target hari agong bln 6 nih nk gi takluk jeram kat sedim plak....
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by jofizo at 24-4-2012 14:44

sedikit buah tangan WWF kat KKB last week.....

safety brefing



Bai - 1st instructor yg dpt sijil profesional rafting kat M'sia
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:41 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:44 PM | Show all posts

berehat sebentar dipertengahan jln.... lepak kat air terjun.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2012 01:16 PM | Show all posts
been try at KKB + Pedas + gopeng + Songa Atas - arung jeram (indonesia)

paling best at arung jeram (probolinggo -indonesia).. ada 50 keluk + 7 waterfall + 12km.. bertarung hampir 3 jam.. paling best + murah + berbaloi2..

later aku tepek gambo..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 12:57 PM | Show all posts
As promise:

Water rafting at Probolinggo





Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2013 12:24 PM | Show all posts
ada sesape nak pegi water rafting tak? lama dah tak pegi tringin nak pegi tapi tak de team
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 07:10 PM | Show all posts
Siapa nak join White Water Rafting, Ulu Slim Perak?
By Trip Jalan Jalan
Contact: Misz Leanna 012-9771864

RM189 / pax
Max per trip: 40 pax


Takyah cari member nak cukupkan orang
kami yg carikan..

Included:
Helmet & Rafting Accessory
Water Rafting activity
6 pax raft size
Carefully chosen route
Meals
Safety equipment
Professional Rafting Crew
Lorry transfer
Carpool arracngements
Free flow drinks
Peluang bertemu jodoh
Guide rafting yang sado

Excluded
Travel insurance

Sesuai utnuk beginner & intermediate level
Bonus: Watere rafting mini preactical training
Transport: Sama-sama carpool

Trip date: 13.08.2017

Ada pape nak tanya??
Contact Misz Leanna 012-9771864
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 11:17 AM | Show all posts
bestnyer...x pernah try pom...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 07:00 PM | Show all posts
Haa korang kan suka dengan water rafting ni kan? Why not korang join je contest ni https://www.instagram.com/p/Bb3El2DFXuu/?taken-by=celcom ni? Sbb dia ada buat contest kot . Aku baru je join contest dia ni. Upload gambar je. Senang je kot. Tryyy ahh. Mana tau boleh menang. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 11:19 PM | Show all posts
android88 replied at 24-11-2017 07:00 PM
Haa korang kan suka dengan water rafting ni kan? Why not korang join je contest ni https://www.insta ...

banyak step kena buat ni malas nak join dah lagipun mesti ada banyak instagrammer yang pandai tangkap gambar, macam mana nak tanding dgn mereka ni. lagipun ini contest boleh percaya ke? nanti dah terpilih tapi tak dapat hadiah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 11:31 PM | Show all posts
android88 replied at 24-11-2017 07:00 PM
Haa korang kan suka dengan water rafting ni kan? Why not korang join je contest ni https://www.insta ...

water rafting saja ke? aktiviti yang lain tu tak leh ke? tak main water rafting la wey
contest ni macam menarik je, hadiah pun banyak. nampaknya nama ig tu celcom, betul ke celcom yang anjurkan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 11:35 PM | Show all posts
kakakyee replied at 25-11-2017 11:19 PM
banyak step kena buat ni malas nak join dah lagipun mesti ada banyak instagrammer yang pandai ta ...

minggu lepas baru i join contest mereka ni, tapi tak de luck nak menang la. ini yang celcom anjurkan lagipun ada pemenang yang uploadkan gambar hadiah drpd contest yang sebelum ni. cuba je lah tak rugikan tak payah bayar apa-apa pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086448s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list