JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
243921
View
2319
Reply

MERGED : All About Phuket, Thailand

  [Copy link]

Author: Dunhill.       Show all posts   Read mode

mamakcute This user has been deleted
Post time 26-12-2006 01:22 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 11:00 AM | Show all posts
Originally posted by ct_subang at 18-12-2006 10:38 PM


CT naik AA...ada byk keje in Feb 07...tu yg kena reschedule...pegi under package AA..dok kt Coconut Village Patong...

haaa...apo soklan2nyer???

main reason pegi sana...sbb nk snorkling... ...



hooo..ko pun kaki snorkeling ek..ko ada lesen dive tak?

soklan aku: ko reschedule flight, bape kena bayo AA? hampeh tak difference dia coz aku pun ada nak flight nak reschedule ni (bangkok in jan, nak tuko to april)
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 12:44 PM | Show all posts
ct xdelaa reschedule flight...b4 booking lg reschedule...:nerd:
Reply

Use magic Report

sigenit This user has been deleted
Post time 27-12-2006 01:03 PM | Show all posts
bottombikini,

slalu kalau nak tukar apa2 dekat air asia kena bayo 50 hinggit..itu fee utk diaorg buat pertukaran...tapi harga tiket follow harga masa u nak gi tu la...mungkin naik mungkin juga turun pas tu tgk pulak tiket u jenis apa(masa u beli dia ada tulis jenis J fare or K fare atau pelbagai hurup lagi)..kalau yg ada promo payah skit nak tukar...kena tgk blk terms n condition masa u beli tuhh

pendek kata kalau nak tukor menukor kat air asia tu susah skit le...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 02:32 PM | Show all posts
weiii korang nak tau..aku dah check. yg harga 50..50 tu dah takde
depa charge Rm300 as change fee..+ harga baru tiket + tax kat bangkok
masa aku beli Rm550 utk 2 orang..now nak kena top up lagi RM500 coz tukar flight
issshhhh..tensen
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2007 03:49 PM | Show all posts
ada sapa2 boleh cadangkan resort yg ok kat phulet with medium budget... tgk kat internet mahal2 belaka... around rm600  ke atas......
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2007 03:50 PM | Show all posts
kalau boleh budget sy tu dalam rm250 ke atas je... ada cadangan tak
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2007 11:04 PM | Show all posts
huhuhu....tgk thread ni windunya masa kat phuket.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 09:42 AM | Show all posts
Originally posted by sorceress at 2-1-2007 03:50 PM
kalau boleh budget sy tu dalam rm250 ke atas je... ada cadangan tak


ko nak dok belah mana? patong ke..karon ke..kata ?
takde lah mahal cenggitu resort kat sana..

kalo kat karon/kata Rm250 ko dah bole dapat..Rm600 apatah lagi
kat patong murah2 apa..ke ko mmg nak dok yg luxury je?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by bottombikini at 3-1-2007 09:42 AM


ko nak dok belah mana? patong ke..karon ke..kata ?
takde lah mahal cenggitu resort kat sana..

kalo kat karon/kata Rm250 ko dah bole dapat..Rm600 apatah lagi
kat patong murah2 apa..ke ko mm ...



la silap RM250 ke bawah..... yang RM600 tu yang saya nampak online... tu yg terfikir tu nak pegi...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 01:46 PM | Show all posts
kalo budget ko Rm250 ke bawah anytime/anywhere bole dapat
kalo ko nak book masa kat sana pun bole..touch down je gi lah mana-mana kaunter agensi yg ada kat epot tu..pastu mintak diorang book kan. kadang2 bole dapat lagi murah esp kalo ko nak dok lama kat hotel tu. bole compare harga sekali. tapi kalo Rm250 bole dapat hotel yg selesa giler..tak silap aku andaman resort pun ok..depan laut lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 02:02 PM | Show all posts
Originally posted by bottombikini at 3-1-2007 01:46 PM
kalo budget ko Rm250 ke bawah anytime/anywhere bole dapat
kalo ko nak book masa kat sana pun bole..touch down je gi lah mana-mana kaunter agensi yg ada kat epot tu..pastu mintak diorang book kan.  ...


bb... agak2 spa package dia anggaran berapa ek? satu g.... shopping ok tak kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 02:51 PM | Show all posts
aku tak penah gi spa kat sana.. tapi rasanya dlm Rm200 bole dapat kot
kalo kat patong shopping ok..nak shopping gi town pun ok
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 04:18 PM | Show all posts

Colours of Phuket

lama tak melawat site ni.Byhteway ni gambar2 terbaru trip backpacking aku ke Phuket dari 2-6hb jan lepas. Pegi dua org je. Semua pics by Panasonic FZ-30 & total cost selamat 4 hari ni RM800.

Enjoy!




















Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 04:20 PM | Show all posts


















Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 04:21 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 04:30 PM | Show all posts


















and the last one...

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 07:17 PM | Show all posts
kewl pics...

ct pon nk pegi Phuket Mac depan....can't wait!!

btw...bley rekomen tak grnd arrangemnt mana yg best??
ct nk gi snorklings n etc...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 10:09 PM | Show all posts
nice pics....foods pun nmpk best....rm1 = ? b ye?
Reply

Use magic Report

ladyhermanas This user has been deleted
Post time 12-1-2007 03:09 PM | Show all posts
pictures worth thousand words, mcm tgk traveller guide.model pun pose kemainnnn je
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 10:29 PM | Show all posts
Originally posted by ct_subang at 11-1-2007 07:17 PM
kewl pics...

ct pon nk pegi Phuket Mac depan....can't wait!!

btw...bley rekomen tak grnd arrangemnt mana yg best??http://forum.cari.com.my/i ...


kalau nak gi snorkelling, amik package island hopping gi pulau phi phi dan beberapa pulau lain dlm rm 280 rasanya.. bot akan stop kat satu tempat untuk snorkelling ajeee... best.. nampak ikan kaler biru..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 10:35 PM | Show all posts
aku nak tanyala.. TSUNAMI mcm mana?
tak takut kee??

kawan aku ..ajak aku gi phuket nie..
aku mmg ler suka..area laut nie..
tapi, makcik aku takut2 kan aku ler..Tsunami la.. tempat tak stabil la..bla..bla..ada hantu org mati tsunami la..bla..bla..
errr..aku pun dah takutt..
(makcik aku tu..dah pergi .)
Reply

Use magic Report

gabanzack This user has been deleted
Post time 14-1-2007 09:18 AM | Show all posts
aku patut pi last Ogos 2006.... tapi last minit kensel.... burn tiket airasia pegi balik RM146 sorang.... laki bini......huhuhuhuuuu

igt nak pi lagi....  Informer... makan halal sana senang ke idok? Hotel apa ko rekemen? aku nak jimat punya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2007 05:03 PM | Show all posts
Originally posted by Hana at 13-1-2007 10:35 PM
aku nak tanyala.. TSUNAMI mcm mana?
tak takut kee??

kawan aku ..ajak aku gi phuket nie..
aku mmg ler suka..area laut nie..
tapi, makcik aku takut2 kan aku ler..Tsunami la.. tempat tak stab ...


bimbang jugak kalau tsunami tapi phuket dah sediakan mcm2.. contohnya, kalau tempat kawasan berbahaya dia letak hazard.. jadi kita jgnla pegi tempat2 mcm tu.. in case kalau ada tsunami diorg dah letak signboard utk tunjuk escape route direct to shelter (atas bukit).. kalau jadi2 apa, ikut ajelah route tuh..

aku sempat borak2 dgn org2 kat situ masa aku gi sana.. masa jadi tsunami tu, ramai yg dpt selamatkan diri.. sapa yg terkorban tu sebab ternganga tgk ombak besar dtg..

pasal hantu.. tak jumpa plak aku hantu kat sana.. ekeke.. pelacur ramailah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2007 05:51 PM | Show all posts

Reply #11 hanibee's post

oo..sbb tgk ombak ke?

kalau aku tak gi area pantai..so, boleh diconsider selamat tak? hehehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047692s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list