JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
248159
View
2323
Reply

MERGED : All About Phuket, Thailand

  [Copy link]

Author: Dunhill.       Show all posts   Read mode

Post time 3-1-2007 01:46 PM | Show all posts
kalo budget ko Rm250 ke bawah anytime/anywhere bole dapat
kalo ko nak book masa kat sana pun bole..touch down je gi lah mana-mana kaunter agensi yg ada kat epot tu..pastu mintak diorang book kan. kadang2 bole dapat lagi murah esp kalo ko nak dok lama kat hotel tu. bole compare harga sekali. tapi kalo Rm250 bole dapat hotel yg selesa giler..tak silap aku andaman resort pun ok..depan laut lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 02:02 PM | Show all posts
Originally posted by bottombikini at 3-1-2007 01:46 PM
kalo budget ko Rm250 ke bawah anytime/anywhere bole dapat
kalo ko nak book masa kat sana pun bole..touch down je gi lah mana-mana kaunter agensi yg ada kat epot tu..pastu mintak diorang book kan.  ...


bb... agak2 spa package dia anggaran berapa ek? satu g.... shopping ok tak kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 02:51 PM | Show all posts
aku tak penah gi spa kat sana.. tapi rasanya dlm Rm200 bole dapat kot
kalo kat patong shopping ok..nak shopping gi town pun ok
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 04:18 PM | Show all posts

Colours of Phuket

lama tak melawat site ni.Byhteway ni gambar2 terbaru trip backpacking aku ke Phuket dari 2-6hb jan lepas. Pegi dua org je. Semua pics by Panasonic FZ-30 & total cost selamat 4 hari ni RM800.

Enjoy!




















Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 04:20 PM | Show all posts


















Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 04:21 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 04:30 PM | Show all posts


















and the last one...

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 07:17 PM | Show all posts
kewl pics...

ct pon nk pegi Phuket Mac depan....can't wait!!

btw...bley rekomen tak grnd arrangemnt mana yg best??
ct nk gi snorklings n etc...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 10:09 PM | Show all posts
nice pics....foods pun nmpk best....rm1 = ? b ye?
Reply

Use magic Report

ladyhermanas This user has been deleted
Post time 12-1-2007 03:09 PM | Show all posts
pictures worth thousand words, mcm tgk traveller guide.model pun pose kemainnnn je
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 10:29 PM | Show all posts
Originally posted by ct_subang at 11-1-2007 07:17 PM
kewl pics...

ct pon nk pegi Phuket Mac depan....can't wait!!

btw...bley rekomen tak grnd arrangemnt mana yg best??http://forum.cari.com.my/i ...


kalau nak gi snorkelling, amik package island hopping gi pulau phi phi dan beberapa pulau lain dlm rm 280 rasanya.. bot akan stop kat satu tempat untuk snorkelling ajeee... best.. nampak ikan kaler biru..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 10:35 PM | Show all posts
aku nak tanyala.. TSUNAMI mcm mana?
tak takut kee??

kawan aku ..ajak aku gi phuket nie..
aku mmg ler suka..area laut nie..
tapi, makcik aku takut2 kan aku ler..Tsunami la.. tempat tak stabil la..bla..bla..ada hantu org mati tsunami la..bla..bla..
errr..aku pun dah takutt..
(makcik aku tu..dah pergi .)
Reply

Use magic Report

gabanzack This user has been deleted
Post time 14-1-2007 09:18 AM | Show all posts
aku patut pi last Ogos 2006.... tapi last minit kensel.... burn tiket airasia pegi balik RM146 sorang.... laki bini......huhuhuhuuuu

igt nak pi lagi....  Informer... makan halal sana senang ke idok? Hotel apa ko rekemen? aku nak jimat punya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2007 05:03 PM | Show all posts
Originally posted by Hana at 13-1-2007 10:35 PM
aku nak tanyala.. TSUNAMI mcm mana?
tak takut kee??

kawan aku ..ajak aku gi phuket nie..
aku mmg ler suka..area laut nie..
tapi, makcik aku takut2 kan aku ler..Tsunami la.. tempat tak stab ...


bimbang jugak kalau tsunami tapi phuket dah sediakan mcm2.. contohnya, kalau tempat kawasan berbahaya dia letak hazard.. jadi kita jgnla pegi tempat2 mcm tu.. in case kalau ada tsunami diorg dah letak signboard utk tunjuk escape route direct to shelter (atas bukit).. kalau jadi2 apa, ikut ajelah route tuh..

aku sempat borak2 dgn org2 kat situ masa aku gi sana.. masa jadi tsunami tu, ramai yg dpt selamatkan diri.. sapa yg terkorban tu sebab ternganga tgk ombak besar dtg..

pasal hantu.. tak jumpa plak aku hantu kat sana.. ekeke.. pelacur ramailah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2007 05:51 PM | Show all posts

Reply #11 hanibee's post

oo..sbb tgk ombak ke?

kalau aku tak gi area pantai..so, boleh diconsider selamat tak? hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2007 06:34 PM | Show all posts
Originally posted by Hana at 14-1-2007 05:51 PM
oo..sbb tgk ombak ke?

kalau aku tak gi area pantai..so, boleh diconsider selamat tak? hehehehe



rugiiii sbb pantai dia besh... especially pulau phi phi.. :love:
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2007 11:53 AM | Show all posts
penah pi phuket masa ogos 2004..
phuket nie best gak
cam langkawi gaks..
kalau nak best pi pulau james bond..
pekena seafood terapung kat pulau tuh (aku tak tau ler pulau nie wujud lagi lepas thsunami)..
ketam phuket sedap tuh..
makanan mmg murah..
byk tempat yg halal..
sbb org selatan thai byk yg islam..
kalau nak beli barang2..dan sopping2
murahlah jugak
aku rasa antara indon ngan thailand.
murah lagi thailand..
sapa suka koleksi botol coca-cola bleh pi phuket ngan thailand...
aku rasa selamat lagi pi thaiand dr indon..
cumanya..tulisan rumi takder sgt..smua tulisan bulat2 cam india..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 09:36 AM | Show all posts
karon is still my favourite beach kat phuket...dulu masa awal 90an..karon ni happening..tak macam skarang,skarang org ramai kat patong je...dulu kat karon babi pon ada kat tepi jalan menyondol sampah...gilerfren sy masatu siap takut taknak turun bas...las skali pegi sbelom tsunami tu ari..taktau bila nak pegi pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 10:03 AM | Show all posts
saya pun nak ke phuket this march..
saya ambik package mas.. ok la.. 4hari 3mlm.. sorang dlm RM700+
nanti saya dok kat patong lodge hotel..

pegi dgn hubby ... 10thn lepas dah kesana skang nak gi lagi
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 11:39 PM | Show all posts
Originally posted by hanibee at 14-1-2007 06:34 PM



rugiiii sbb pantai dia besh... especially pulau phi phi.. :love:


i dah sampai kat phi phi island nih.. memang best dan cantikkkkk sangat...
walaupun pulau nih kecik je tapi happening, even di malam hari..
i pi sana sebelum tsunami, lepas tsunami nih taktau le cam mana..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048179s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list