JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
249512
View
2329
Reply

MERGED : All About Phuket, Thailand

  [Copy link]

Author: Dunhill.       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2013 05:04 PM | Show all posts
mizang posted on 7-10-2013 12:16 AM
xde ker forumer yg baru balik dari phuket, update lah cerita, suasana kat sana... ambe gi 31/10 ni.. ...

baru balik dari phuket minggu lepas.. Sepanjang 4 hari tu hujan sometime slow sometime heavy... tp still boleh buat activity pulau and lain2.. sebab hujan tak tentu pon.. just enjoy je sepanjang ade kat sane walaupon hujan sebab bukan setiap hari dapat pergi sana..

area patong malam paling happening.. mcm2 ade.. kedai makan, souvenier, trip pakej, club, tempat lacur sume complete.. haha..
tapi kalau sape2 nak cari FM mostly kat patong sume jenis yg batu berat tu... kalau nak yg jenis nipis kene cari kat tempat lain..

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 06:16 PM | Show all posts
TravelerPoyo posted on 19-8-2013 09:14 PM
saya baru tengok harga pegi phuket via MAS rm298 return. tapi flight giler awal pagi seawal jam 5 pa ...

saya pun dah booking MAS bulan july aritu. dapat rm219/pax. tapi....tadi nak booking hotel tgk balik itinerary baru perasan time pegi tu dari KLIA 04.55AM.....ingat aritu petang....huhu. kul 5 pagi dh sampai phuket....aiyakkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 09:58 PM | Show all posts
tengah berkira-kira buat costing ke phuket untuk 3d2n pada 31/10 sehingga 2/11, kalau salah tolong betulkan;
- mini bus rm18.00 x 2 = rm36.00
- hotel 2 malam = rm170.00
- sewa motor/gas = rm30.00
- phi phi island = rm ?
- naik gajah = ?
- makan/minum = rm400.00
minta tolong sapa2 yg baru balik komen n bagitau cost phi phi island n tunggang gajah...
tq
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga posted on 24-9-2013 08:54 AM
gitew.. luahan sorg bini yang worry ...

enjoy ur trip to phuket kaka ...


Bila nak g phuket sama ne uols....mak tiap2 bulan g phuket taun ne....aduyai ...rasa macam ada tarikan lak kat sana .....patong paradise kot.....kikikikikikiki Last edited by revolusi_30 on 10-10-2013 01:09 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
mizang posted on 9-10-2013 09:58 PM
tengah berkira-kira buat costing ke phuket untuk 3d2n pada 31/10 sehingga 2/11, kalau salah tolong b ...

Uols standby je gajah TBH 1000 n Phi phi TBH 1000....rasa gajah murah sikit ...coz ada banyak pakej ...A, B, C n D
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
syahfiq posted on 9-10-2013 05:04 PM
baru balik dari phuket minggu lepas.. Sepanjang 4 hari tu hujan sometime slow sometime heavy... tp ...

Phuket tak sehapening n seekstrim Pattaya lagi ....kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
me_one posted on 9-10-2013 06:16 PM
saya pun dah booking MAS bulan july aritu. dapat rm219/pax. tapi....tadi nak booking hotel tgk bal ...

Dah cerah dah tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
mizang posted on 7-10-2013 12:16 AM
xde ker forumer yg baru balik dari phuket, update lah cerita, suasana kat sana... ambe gi 31/10 ni.. ...

Dah nak start peak season dah tu .....cuaca sama cam kita...makan senang la...7e ada...Family Mart ada ....kalau malas nak gi restoren la  
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 01:55 AM | Show all posts
revolusi_30 posted on 10-10-2013 01:11 AM
Phuket tak sehapening n seekstrim Pattaya lagi ....kikikiki

pattaya lagi happening ke?? harus next visit ke pattaya pulak.. huhu

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 08:33 AM | Show all posts
revolusi_30 posted on 10-10-2013 01:08 AM
Bila nak g phuket sama ne uols....mak tiap2 bulan g phuket taun ne....aduyai ...rasa macam ada t ...

tue ler pasai ...
walau pun patong tu tak ler moden dan besau sangat pun... tapi so happening khenzzzz...
meriah ya amattt.....
laif never get bored ler
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
syahfiq posted on 10-10-2013 01:55 AM
pattaya lagi happening ke?? harus next visit ke pattaya pulak.. huhu

Tapi banya russian ...russian mafia ...haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga posted on 10-10-2013 08:33 AM
tue ler pasai ...
walau pun patong tu tak ler moden dan besau sangat pun... tapi so happening kh ...

Tula...terindu2 lak...walaupun salu pi ...haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 12:21 PM | Show all posts
manehnya posted on 24-9-2013 08:21 AM
yer..

mana nk p tau, dia kata nk kuar isap rokok, dalam 10 menet tu pun kalu dah prostitute gar ...

puket ni fendek kata... kalo gugurl gilah ngan gugurl je..kalo bebird gi lah ngan geng bebird jah... kikikiki!
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 12:25 PM | Show all posts
mizang posted on 23-9-2013 10:52 PM
ada x forumer yg arif tentang lokasi hotel di patong... sy ada survey tempat penginapan dan terjumpa ...


aku tak ler terer nau puket ni, tapi ritu stay kat balcony hostel (patong) mcm bes jah ! bilik ok! owner pun baik (book tru hostelworld.com)
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 12:32 PM | Show all posts
phuket best cuti-cuti lama kat sini
duduk area patong, senang nak santai2 dekat pantainya
mesti pergi pulau-pulaunya
anak2 sgt enjoy bila prg pulau2nya

dari phi-phi island boleh ke langkawi

banyak makanan halal kat sini
paling sedap ada satu kedai makan depan masjid
supnya sangat sedap
makan nasi putih dgn sup pon dah blh menyelerakan
kusuma restoran - tom yamnya sangatlah best....ramai org m'sia makan kat sini




Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 07:15 AM | Show all posts
manehnya posted on 23-9-2013 02:33 PM
byk sgt ka godaan nya miss nigga? takutnya nk bawak laki, bleh dak rekemen tempat yg sesuai nk baw ...

manehnya....kalu dok area Patong Beach makanan Halal tersangat alvailable cuma utk bekpes jer yg kureng. Kat area Patong ader satu Hotel yg Halal ie Arman Residence Klik sini . Saya selalu takder masalah makan sbb saya ader seorang driver org Narathiwat yg akan bawak saya. Servis dia teramat fantastic. Kalu berminat bole PM kat saya....nnt saya share contact dia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2013 04:37 PM | Show all posts
x sabo nak terjah phuket, tp kejap jer cuma 3h2m... plaining simple, kalau ada komen, penambahbaikan, dipersilakan...
1st day;
- tiba 8am, amik mini van trus ke patong
- check in di @white patong
- brekfes...(cadangan kat aner..)
- sewa motor; round bandar patong, pantai kata, karon, elephant ride n phomthep camp.. (tlg komen..)
- malam, melilau di bang la road

2nd day;
- cadang nak amik trip phi-phi island, khai island(kat mana lokasi ejen...)

3rd day;
- boleh forumer tlg rekemen program utk ari ke tiga ni...
- blk flight 7pm...
tq kepada yang sudi menolong...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 02:25 PM | Show all posts
sejuk jer forum phuket...
alhamdulillah, dah settle tempah bel aire resort... mintak2 condition bilik ni bagusss...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2013 10:53 PM | Show all posts
mula mengira hari nak terjah phuket... camner kat sana sekrang, hujan x...
perancangan;
1st day-sewa motor n ronda patong, kata, karon n trus ke phomtep cape, blk g elephant ride... malam terjah bang la road
2nd day-pakej phi phi island
3rd day-sewa motor n meronda setakat mana yang boleh...
xder ker yg tolong cadangkan tempat2 menarik yg bole pegi naik motor
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2013 11:01 PM | Show all posts
satu lg, berapa tukaran duit MYR ke BAHT... murah tukor kat malaysia atau kat phuket...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051483s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list