JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
51076
View
220
Reply
Post time 8-12-2006 04:09 PM | Show all posts
Originally posted by Arwen at 8-12-2006 03:50 PM
ooo .... rectractable clothes line ler nih....
mcm kat bilik air hotel tu ker..?
mcm pernah jumpa dulu...cuba tengok kat ace hardware atau pun yg sewaktu dengannya...


cuma yg kat hotel tu satu je kan...
yg ni utk outdoor punya...ada ke tak ehhh....
sbb klu penyidai baju yg biasa tu mcm ambik byk space kan...
ada suggestion lain tak? TQ SGT2
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 10:28 PM | Show all posts
hannan pun tengoh dok tengok dryer juga ni....anak ramai..sekali hujan maid berlari-lari angkat kain...takut jugak jatuh nanti kan ..kita juga yang susah..ada tak dryer yang besar dari 5kg, tapi bukan macam yang kedai laundry...hannan punya mesin basuh yang hak 12kg,kalau dry 5kg tu berapa round pulah dia nak kerja...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 11:11 PM | Show all posts
Dryer ni dah jadi mcm keperluan asas selepas washing machine juga actually, especially for those yg both hubby and wifey kerja and tak de helper.. like u guys kata le.. jemur elok2 pagi2.. balik kerja basah balik.. tension weh...

Gambo2 yg dipaste diatas tu namanya tumble dryer, kena ada vent hose untuk wap panas, ie wap dr air2 dr baju basah tadi yg dikeringkan.. so kalau beli yg camtu kena letak kat tempat yg boleh ventedlah .. Ada sejenis lg nama dia condenser dryer, tak perlu vent.. sbb vent tu dah siap jd air dlm takungnya... so kena buang air dia je.. cuma tak tahu jenis camni ada kat malaysia ke tak.. so sebelum beli, buat judgemnt dulu, rumah kita sesuai jenis camna. Condenser ni mahal lagi dr tumble dryer.

Dryer ni antara barang letrik yg plg susah rosak.. even kalau ambil insurance untuk dia pun setahun baru dlm £20 compared to £85 for washing machine.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 11:14 PM | Show all posts
Originally posted by hannan6d at 8-12-2006 10:28 PM
hannan pun tengoh dok tengok dryer juga ni....anak ramai..sekali hujan maid berlari-lari angkat kain...takut jugak jatuh nanti kan ..kita juga yang susah..ada tak dryer yang besar dari 5kg, tapi bu ...



hannan, tak perlulah semua baju nak masuk dryer... yang tebal2 je kot.. yg nipis2 cam baju kurung dan tudung tu boleh jemur di jemuran saja.... he..he.. sekadar pandangna
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 11:19 PM | Show all posts
Originally posted by cubajaya at 8-12-2006 03:39 PM
Boleh ke tumpang kat sini...nak tanya psl penyidai baju...
ada jumpa penyidau baju yg mcm payung tu...yg mobile dan boleh bukak tutup mcm payung tu tp punyalah mahal rm699
ada tak sesiapa penah j ...

: RM 699... mahalnyeeeeeeee... Ev tahu mana tempat jual dua2 benda tu.. tp maaf tak boleh nak nolong  sbb tempat den jauh... Tp last week tengok kat kedai yg telescopic  (cam umbrella tu) cuma £19.99 je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2006 01:32 AM | Show all posts
Bila baca posting kat sini tambah bersemangat nak beli dryer bila balik malaysia tak lama lagi.. memudahkan kerja, menjimatkan masa, bak kata sorang forumer tu boleh basuh baju anytime..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 05:07 PM | Show all posts
aku punya electrolux... ok brand tuh... dah 4 tahun pakai... sakit mata tengok baju gantung2 nak bagi kering dlm rumah... luar rumah pon x suka tgk... senang pakai dryer... letrik x la mahal sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2006 01:16 PM | Show all posts
Originally posted by ev700 at 8-12-2006 11:14 PM



hannan, tak perlulah semua baju nak masuk dryer... yang tebal2 je kot.. yg nipis2 cam baju kurung dan tudung tu boleh jemur di jemuran saja.... he..he.. sekadar pandangna



ev700....betul tu...jimat letrik...kena guna jugak pemberian Allah tu...(cahaya matahari)...:setuju::setuju::setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 12:48 PM | Show all posts
taraaaaaaa............

akak beli dryer ni  dua hari lepas....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 03:37 PM | Show all posts
mahal ke rege electrolux ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 04:06 PM | Show all posts
Hannan, yang ini max capacity dia 5 kg ke?
Semalam ada pg tgk di jusco, skrg sedang sale, 5% off.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 09:47 PM | Show all posts
Originally posted by sayajemot at 26-12-2006 04:06 PM
Hannan, yang ini max capacity dia 5 kg ke?
Semalam ada pg tgk di jusco, skrg sedang sale, 5% off.

ye..5kg..akak beli kat sen q members price dapat rm1499 (kalau tak silap,sebab asben beli)
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 08:15 PM | Show all posts
saper pernah tengok dryer ni:

VEXTRA Tropical Dryer





saya pakai ni dah setahun... so far tak ada masalah. masa dulu ingat nak beli yg style tumble dry tu .... fikir2, duduk berdua jer. then rumah atas angin pastu my hubby kata kalau pakai tumble dry baju slalu shrink & kedut. so happened we met our old fren yg mana dia la pencipta benda alah dryer kat atas ni (ada sirim approval, patent pending). Lepas dia citer & demo kat kitorang... terus jer kitorang ambil seunit. actually pernah nampak kat kedai DIY sebelum tu. Our fren ni banyak supply ni untuk condo &  kuarters.

Machine ni ada timer, untuk 3 jam. dia ambil our surrounding air and heated kat dlm tu 3hours. amat berguna untuk sesapa yg dok rumah atas angin mcm saya ni and it is economy serta jimat ruang (kalau tak nak pakai leh lipat mcm gambar 2nd tu). It is wall mounted. takat jeans, kasut, track suit sumer kering. satu lagi cadar pun saya sidai dalam tu, tapi saya lipat tiga utk fit the size. kering jugak.

Machine ni memang dicipta utk negara2 tropika. berminat? pm jer saya. (cik mod, sorry eh .... bukan nak promote. nak kongsi jer kemudahan yg ada... kalau rasa tak sesuai, leh edit ).
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 08:07 AM | Show all posts
Originally posted by sciencefiction at 18-11-2006 12:41 AM
Puteri...tak yah drayer drayer..ko hembus hembus jek..ok gak...nanti mancung sikit bibir....



ko buat la dulu pastu ko paste kan bibir ko tuh... ehehhehehe jahat laaa SF nih.

lar ni hujan2 mmg bagus ada dryer kan?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 09:22 PM | Show all posts
Originally posted by duchessofkent at 4-1-2007 08:15 PM
saper pernah tengok dryer ni:

VEXTRA Tropical Dryer



http://img.photobucket.com/albums/v647/duchessofkent/Vextr ...


dulu masa jalan-jalan kat kedai rasanya penah nampak benda alah ni.....tapi masa belum minat lagi kat dryer....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 07:26 PM | Show all posts
sy nak tanya..kalau guna dryer tu...baju tersangatla kedut ke?sebab kalau kita spin guna washing machine biasa pun kedut jugak...mana lg teruk?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2007 10:43 AM | Show all posts
Originally posted by hannan6d at 26-12-2006 12:48 PM
taraaaaaaa............

akak beli dryer ni  dua hari lepas....



Kami baru dalam 2 minggu lebih balik Malaysia... susahnya tak ada dryer.. time consuming betullah jemur baju... bila dua2 asben n wife keje, maid tak dak... so akhirnya... beli dryer macam hannan ni... dah survey kat Jusco.. lepas sale pun masih RM1400++++ .. tup2 kat kedai letrik kat dgn rumah di Kota Damansara cuma RM1300+++.... terus sambar.. lepas ni dah tak kisah nak basuh baju bila...siang ke malam ke tengah malam ke, hujan ke panas ke... alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

mama_emily This user has been deleted
Post time 5-2-2007 10:05 AM | Show all posts
Originally posted by aleesa1940 at 2-2-2007 10:43 AM



Kami baru dalam 2 minggu lebih balik Malaysia... susahnya tak ada dryer.. time consuming betullah jemur baju... bila dua2 asben n wife keje, maid tak dak... so akhirnya... beli dryer macam  ...


aleesa1940 beli dryer kat kota damansara kat mana? boleh bagitau dengan detail tak? lagi satu apa brand yang you beli.. berminat gak..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 12:56 PM | Show all posts
saya beli electrolux.... kat Everybody Electrical tu.... kat sek 6 Kota Damansara.. capacity 5 kg. Belilah... senang kerja, tak risau cuaca... boleh basuh anytime... saya tengok hari tu ada jenama Haier, tapi saya tak trust sangat dgn brand tu, tu yang beli Electrolux tu...
Reply

Use magic Report

mama_emily This user has been deleted
Post time 5-2-2007 02:46 PM | Show all posts
ok aleesa terima kasih banyak2.. harga yang you beli tu Rm1300++ tu kena tawar ker memang harga dia macam tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056843s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list