JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
50026
View
215
Reply
Post time 26-12-2006 04:06 PM | Show all posts
Hannan, yang ini max capacity dia 5 kg ke?
Semalam ada pg tgk di jusco, skrg sedang sale, 5% off.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 09:47 PM | Show all posts
Originally posted by sayajemot at 26-12-2006 04:06 PM
Hannan, yang ini max capacity dia 5 kg ke?
Semalam ada pg tgk di jusco, skrg sedang sale, 5% off.

ye..5kg..akak beli kat sen q members price dapat rm1499 (kalau tak silap,sebab asben beli)
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 08:15 PM | Show all posts
saper pernah tengok dryer ni:

VEXTRA Tropical Dryer





saya pakai ni dah setahun... so far tak ada masalah. masa dulu ingat nak beli yg style tumble dry tu .... fikir2, duduk berdua jer. then rumah atas angin pastu my hubby kata kalau pakai tumble dry baju slalu shrink & kedut. so happened we met our old fren yg mana dia la pencipta benda alah dryer kat atas ni (ada sirim approval, patent pending). Lepas dia citer & demo kat kitorang... terus jer kitorang ambil seunit. actually pernah nampak kat kedai DIY sebelum tu. Our fren ni banyak supply ni untuk condo &  kuarters.

Machine ni ada timer, untuk 3 jam. dia ambil our surrounding air and heated kat dlm tu 3hours. amat berguna untuk sesapa yg dok rumah atas angin mcm saya ni and it is economy serta jimat ruang (kalau tak nak pakai leh lipat mcm gambar 2nd tu). It is wall mounted. takat jeans, kasut, track suit sumer kering. satu lagi cadar pun saya sidai dalam tu, tapi saya lipat tiga utk fit the size. kering jugak.

Machine ni memang dicipta utk negara2 tropika. berminat? pm jer saya. (cik mod, sorry eh .... bukan nak promote. nak kongsi jer kemudahan yg ada... kalau rasa tak sesuai, leh edit ).
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 08:07 AM | Show all posts
Originally posted by sciencefiction at 18-11-2006 12:41 AM
Puteri...tak yah drayer drayer..ko hembus hembus jek..ok gak...nanti mancung sikit bibir....



ko buat la dulu pastu ko paste kan bibir ko tuh... ehehhehehe jahat laaa SF nih.

lar ni hujan2 mmg bagus ada dryer kan?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 09:22 PM | Show all posts
Originally posted by duchessofkent at 4-1-2007 08:15 PM
saper pernah tengok dryer ni:

VEXTRA Tropical Dryer



http://img.photobucket.com/albums/v647/duchessofkent/Vextr ...


dulu masa jalan-jalan kat kedai rasanya penah nampak benda alah ni.....tapi masa belum minat lagi kat dryer....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 07:26 PM | Show all posts
sy nak tanya..kalau guna dryer tu...baju tersangatla kedut ke?sebab kalau kita spin guna washing machine biasa pun kedut jugak...mana lg teruk?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2007 10:43 AM | Show all posts
Originally posted by hannan6d at 26-12-2006 12:48 PM
taraaaaaaa............

akak beli dryer ni  dua hari lepas....



Kami baru dalam 2 minggu lebih balik Malaysia... susahnya tak ada dryer.. time consuming betullah jemur baju... bila dua2 asben n wife keje, maid tak dak... so akhirnya... beli dryer macam hannan ni... dah survey kat Jusco.. lepas sale pun masih RM1400++++ .. tup2 kat kedai letrik kat dgn rumah di Kota Damansara cuma RM1300+++.... terus sambar.. lepas ni dah tak kisah nak basuh baju bila...siang ke malam ke tengah malam ke, hujan ke panas ke... alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

mama_emily This user has been deleted
Post time 5-2-2007 10:05 AM | Show all posts
Originally posted by aleesa1940 at 2-2-2007 10:43 AM



Kami baru dalam 2 minggu lebih balik Malaysia... susahnya tak ada dryer.. time consuming betullah jemur baju... bila dua2 asben n wife keje, maid tak dak... so akhirnya... beli dryer macam  ...


aleesa1940 beli dryer kat kota damansara kat mana? boleh bagitau dengan detail tak? lagi satu apa brand yang you beli.. berminat gak..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 12:56 PM | Show all posts
saya beli electrolux.... kat Everybody Electrical tu.... kat sek 6 Kota Damansara.. capacity 5 kg. Belilah... senang kerja, tak risau cuaca... boleh basuh anytime... saya tengok hari tu ada jenama Haier, tapi saya tak trust sangat dgn brand tu, tu yang beli Electrolux tu...
Reply

Use magic Report

mama_emily This user has been deleted
Post time 5-2-2007 02:46 PM | Show all posts
ok aleesa terima kasih banyak2.. harga yang you beli tu Rm1300++ tu kena tawar ker memang harga dia macam tu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 11:31 AM | Show all posts
mama_emily,
saya tak tawar.... sebab excited sangat dapat harga lebih murah dari jusco walaupun kat jusco tengah on sale...lagipun masa tu kat jusco dah tak tinggal display unit, mereka kata kena tunggu dari electrolux... dah tak sabo nak ada dryer...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 08:40 PM | Show all posts
aleesa..
murahnya awak dapat....
Reply

Use magic Report

mama_emily This user has been deleted
Post time 9-2-2007 03:00 PM | Show all posts
aleesa, mula2 saya ingat nak beli la dryer yang macam awak cakap tu.tapi hubby gi survey kat kedai lain kat tmn melawati, dia jumpa jenama ariston capacity 6kg RM1400, dia terus beli... ada sapa2 pernah dengar jenama ARISTON
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2007 02:50 AM | Show all posts
Originally posted by tiwol_ayu at 22-11-2006 11:13 AM
kalu yg ni camne pulak ek.  dpt promotion rhb last month.  brand enviro.




dah mcm alien je pulak.


ada dah ke poremer kat sini dah beli dryer ni. nak beli dryer yg mcm washer tu tak de space. just nak tau bagus ke benda ni, I am seriously considering, ada or jual kat ebay RM299 brand Beta.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2007 09:50 AM | Show all posts
saya nampak dryer macam kat atas tu masa ronda2 kat satu shopping complex, tak ingatlah kat mana... tak pernah guna, so tak berani komen..

sweetasmitten, saya sokong sangat beli dryer... senang kerja.. nak cerita ni satu hari tu maid jiran cakap gini kat saya:

"Kak, akak tak pernah sidai baju ke... kak XXX (nama majikan dia) pun sampai kata, peliklah akak tak basuh baju walau hari cuti... saya cakap kat dia yang akak agaknya hantar dobi"...

So saya pun buka cerita... yang saya guna dryer... maid tu kata, senangnya ya... kalau rumah ni ada dryer... senang maid...

"tah2 lepas tu dia suruh majikan dia beli dryer gak!...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2007 10:11 PM | Show all posts
my dryer
brand : Fagor (2003)
rege : rm 1100
capacity : 6kg
kedai : kedai letrik kat taipan (x ingat nama)

p/s : kalau x nak baju tu kedut teruk, lepas abis jer terus angkat jgn simpan lama sampai sejuk...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2007 06:21 PM | Show all posts
Saya guna Enviro yg smeet kata mcm allien tuu   Kalau baju tak banyak, less than 15 helai, ok..within 5 hours dah kering.. Electric consumption is 6 sen per hour je. Ada function auto (stop bila kering betul) and set sensor ( stop bila 80% kering) ..boleh pakai timer...nak keluar, dry baju, pun insyaallah tak terbakar!!! baju pun tak rosak and wrinkle, sebab kena pakai hanger dalam dryer alien tu.. and harga Rm 400+ tahun lepas..now not sure.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 12:38 AM | Show all posts

Reply #66 babel's post

tip yg bagus. mmg pun. lagi satu, baju yg pakai dryer, color dia tak mudah pudar. nampak mcm baru...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 04:17 PM | Show all posts
Originally posted by lilo_kill at 4-7-2007 12:38 AM
tip yg bagus. mmg pun. lagi satu, baju yg pakai dryer, color dia tak mudah pudar. nampak mcm baru...



nak menyampuk ... lilo nanti balik malaysia pun mesti beli dryer... dah lama duduk US dah senang ada dyer kat malaysia pun perlukan dryer.. -)
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 05:37 PM | Show all posts
Originally posted by babel at 2-7-2007 10:11 PM
my dryer
brand : Fagor (2003)
rege : rm 1100
capacity : 6kg
kedai : kedai letrik kat taipan (x ingat nama)

p/s : kalau x nak baju tu kedut teruk, lepas abis jer terus angkat jgn simpan la ...


betul tu...dah angkat tak boleh simpan lama....

tapi amadeus ni maid takde..kadang2 tak sempat nak lipat...so mmg berkedut tak ingat..

oh..amadeus dryer brand ELBA beli RM900 3 tahun lepas..
last month buat hal dah..timer tak jalan..
so kena pakai timer sendiri..60-80 minit satu sesi pengeringan
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 07:29 PM | Show all posts
i paling suka bila keringkan towel (yg baru cuci tau) sbb rasa dia lembut sgt pas tu rasa suam2
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 07:38 PM | Show all posts
Originally posted by amadeus at 4-7-2007 05:37 PM

tapi amadeus ni maid takde..kadang2 tak sempat nak lipat...so mmg berkedut tak ingat..     


i pon x de maid gak, kalau malas nak lipat terus instead msk dlm bakul i akan tindihkan baju tu rata satu persatu, so baju tu x de lah kedut seribu
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 10:39 AM | Show all posts
Originally posted by babel at 4-7-2007 07:38 PM


i pon x de maid gak, kalau malas nak lipat terus instead msk dlm bakul i akan tindihkan baju tu rata satu persatu, so baju tu x de lah kedut seribu



buat gitu yer babel..boleh try..thanks bagi tip...

tapi amadeus ni..tukang dobi nye husband...dia suka cuci baju time nak tido..pastuh bangun subuh2 tu keringkan..elok nak keluar rumah 7.30am..off kan dryer terus keluar rumah...balik keje petang mmg elok jer berkedut seribu...

lagipun..ngan pakcik tu takleh nak komplen lebih2..kang dia resign jadi Mr. Dobi..susah makcik!...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by amadeus at 4-7-2007 09:39 PM



buat gitu yer babel..boleh try..thanks bagi tip...

tapi amadeus ni..tukang dobi nye husband...dia suka cuci baju time nak tido..pastuh bangun subuh2 tu keringkan..elok nak keluar rumah 7 ...

macam laki me jugak, itu aje dia suka buat
kala balik dr travel, orang kemas barang ke apa, dia tak, benda per1 dia buat ialah
basuh baju.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 01:39 PM | Show all posts
bestnye kalau ada dryer....menyenangkan lagi hidup.... rugi tak beli masa FAGORnye warehouse sale last week... harga dia letak RM 900... macam murah jer rasa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046132s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list