JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
51132
View
220
Reply
Post time 6-2-2007 11:31 AM | Show all posts
mama_emily,
saya tak tawar.... sebab excited sangat dapat harga lebih murah dari jusco walaupun kat jusco tengah on sale...lagipun masa tu kat jusco dah tak tinggal display unit, mereka kata kena tunggu dari electrolux... dah tak sabo nak ada dryer...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 08:40 PM | Show all posts
aleesa..
murahnya awak dapat....
Reply

Use magic Report

mama_emily This user has been deleted
Post time 9-2-2007 03:00 PM | Show all posts
aleesa, mula2 saya ingat nak beli la dryer yang macam awak cakap tu.tapi hubby gi survey kat kedai lain kat tmn melawati, dia jumpa jenama ariston capacity 6kg RM1400, dia terus beli... ada sapa2 pernah dengar jenama ARISTON
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2007 02:50 AM | Show all posts
Originally posted by tiwol_ayu at 22-11-2006 11:13 AM
kalu yg ni camne pulak ek.  dpt promotion rhb last month.  brand enviro.




dah mcm alien je pulak.


ada dah ke poremer kat sini dah beli dryer ni. nak beli dryer yg mcm washer tu tak de space. just nak tau bagus ke benda ni, I am seriously considering, ada or jual kat ebay RM299 brand Beta.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2007 09:50 AM | Show all posts
saya nampak dryer macam kat atas tu masa ronda2 kat satu shopping complex, tak ingatlah kat mana... tak pernah guna, so tak berani komen..

sweetasmitten, saya sokong sangat beli dryer... senang kerja.. nak cerita ni satu hari tu maid jiran cakap gini kat saya:

"Kak, akak tak pernah sidai baju ke... kak XXX (nama majikan dia) pun sampai kata, peliklah akak tak basuh baju walau hari cuti... saya cakap kat dia yang akak agaknya hantar dobi"...

So saya pun buka cerita... yang saya guna dryer... maid tu kata, senangnya ya... kalau rumah ni ada dryer... senang maid...

"tah2 lepas tu dia suruh majikan dia beli dryer gak!...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2007 10:11 PM | Show all posts
my dryer
brand : Fagor (2003)
rege : rm 1100
capacity : 6kg
kedai : kedai letrik kat taipan (x ingat nama)

p/s : kalau x nak baju tu kedut teruk, lepas abis jer terus angkat jgn simpan lama sampai sejuk...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2007 06:21 PM | Show all posts
Saya guna Enviro yg smeet kata mcm allien tuu   Kalau baju tak banyak, less than 15 helai, ok..within 5 hours dah kering.. Electric consumption is 6 sen per hour je. Ada function auto (stop bila kering betul) and set sensor ( stop bila 80% kering) ..boleh pakai timer...nak keluar, dry baju, pun insyaallah tak terbakar!!! baju pun tak rosak and wrinkle, sebab kena pakai hanger dalam dryer alien tu.. and harga Rm 400+ tahun lepas..now not sure.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 12:38 AM | Show all posts

Reply #66 babel's post

tip yg bagus. mmg pun. lagi satu, baju yg pakai dryer, color dia tak mudah pudar. nampak mcm baru...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 04:17 PM | Show all posts
Originally posted by lilo_kill at 4-7-2007 12:38 AM
tip yg bagus. mmg pun. lagi satu, baju yg pakai dryer, color dia tak mudah pudar. nampak mcm baru...



nak menyampuk ... lilo nanti balik malaysia pun mesti beli dryer... dah lama duduk US dah senang ada dyer kat malaysia pun perlukan dryer.. -)
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 05:37 PM | Show all posts
Originally posted by babel at 2-7-2007 10:11 PM
my dryer
brand : Fagor (2003)
rege : rm 1100
capacity : 6kg
kedai : kedai letrik kat taipan (x ingat nama)

p/s : kalau x nak baju tu kedut teruk, lepas abis jer terus angkat jgn simpan la ...


betul tu...dah angkat tak boleh simpan lama....

tapi amadeus ni maid takde..kadang2 tak sempat nak lipat...so mmg berkedut tak ingat..

oh..amadeus dryer brand ELBA beli RM900 3 tahun lepas..
last month buat hal dah..timer tak jalan..
so kena pakai timer sendiri..60-80 minit satu sesi pengeringan
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 07:29 PM | Show all posts
i paling suka bila keringkan towel (yg baru cuci tau) sbb rasa dia lembut sgt pas tu rasa suam2
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 07:38 PM | Show all posts
Originally posted by amadeus at 4-7-2007 05:37 PM

tapi amadeus ni maid takde..kadang2 tak sempat nak lipat...so mmg berkedut tak ingat..     


i pon x de maid gak, kalau malas nak lipat terus instead msk dlm bakul i akan tindihkan baju tu rata satu persatu, so baju tu x de lah kedut seribu
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 10:39 AM | Show all posts
Originally posted by babel at 4-7-2007 07:38 PM


i pon x de maid gak, kalau malas nak lipat terus instead msk dlm bakul i akan tindihkan baju tu rata satu persatu, so baju tu x de lah kedut seribu



buat gitu yer babel..boleh try..thanks bagi tip...

tapi amadeus ni..tukang dobi nye husband...dia suka cuci baju time nak tido..pastuh bangun subuh2 tu keringkan..elok nak keluar rumah 7.30am..off kan dryer terus keluar rumah...balik keje petang mmg elok jer berkedut seribu...

lagipun..ngan pakcik tu takleh nak komplen lebih2..kang dia resign jadi Mr. Dobi..susah makcik!...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by amadeus at 4-7-2007 09:39 PM



buat gitu yer babel..boleh try..thanks bagi tip...

tapi amadeus ni..tukang dobi nye husband...dia suka cuci baju time nak tido..pastuh bangun subuh2 tu keringkan..elok nak keluar rumah 7 ...

macam laki me jugak, itu aje dia suka buat
kala balik dr travel, orang kemas barang ke apa, dia tak, benda per1 dia buat ialah
basuh baju.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 01:39 PM | Show all posts
bestnye kalau ada dryer....menyenangkan lagi hidup.... rugi tak beli masa FAGORnye warehouse sale last week... harga dia letak RM 900... macam murah jer rasa
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 02:59 PM | Show all posts
saya rasa lama kelamaan dryer akan bertambah murah sebab dah semakin ramai orang nak membeli dryer... 10 thn dulu tak dengar sangat orang nak beli dryer.. tapi hari ni dah semakin ramai... yer lah macam air-cond juga, 5 thn dulu nak beli yang 1.0 HP pun harganya 1500 tapi hari ni ramai orang guna aircond... harga bawah seribu pun dah ada..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2007 05:19 PM | Show all posts
my mom has been using dryer since 1994 sejak we moved fm a house to apartment (dia tak larat nak cuci longkang, cuci patio, porch tiap2 hari & i'm lazy as well).

now that i skrg pun dok apt, a dryer is a must! sbb biasanya drying area kecik & tak kena panas. Our condo mangament strictly forbids residents to hang clothes at the balcony. aku bpa kali gak kena tegur sbb i love to dry clothes kat panas matahari! Rasa lain drp dry dgn dryer. Sekali manager intercom ckp "ERNIIIII!! angkat kain jemurannn!!! !" ditambahnya lagi, " nampak mcm low cost flat!" ciss! i don't care whether the condo looks like low cost flat ke apa.. i cuma jemur for a few hours under the morning sun. It's a dryer from ALlah!  hahaha..  tapi bila musim monsoon, mmg selalu lah guna dryer!

I pun pakai Electrolux. I stack my dryer over my washing machine. Ssave some space lah jugak because my drying area tu amat kecik!
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2007 05:48 PM | Show all posts
tapi bau baju yg dikering guna original sun lagi best kan...

but nak buat cemane... dok apt have to lah beli dryer nih..
kang baju busuk lak kang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2007 10:57 PM | Show all posts
Originally posted by mummiena at 3-7-2007 06:21 PM
Saya guna Enviro yg smeet kata mcm allien tuu   Kalau baju tak banyak, less than 15 helai, ok..within 5 hours dah kering.. Electric consumption is 6 sen per hour je. Ada function auto (stop bil ...


agak2 kasut sekolah boleh masuk tak? tension betul kalau kasut sekolah tak kering2.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 07:43 AM | Show all posts

Reply #77 muslyn's post

Samala,my mom pun guna electrolux juga.
Dryer ni senang tp slalunye pas basuh baju mak aev cpt suh jemur je,
kalau darurat je guna dryer ni.

Mmg memudahkan hidup la ada dryer ni sbbkan incase hujan ke kita
nak keringkan baju ke jeans ke senang tp my mom jarang takla galakkan guna selalu
sgt. Aside dr baju lama-lama leh rosak and bil letrik pon naik, sebnanye aev rasa dia
sengaja nak ajar anak dia jgn malas jemur baju kot.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042132s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list