JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
50028
View
215
Reply
Post time 12-12-2007 12:21 AM | Show all posts


Dah dekat sebulan eynda beli dryer ni.....so far so good....puas hati...agak2 comforter boleh masuk ke dlm dryer ni? Kapasiti cuma 5kg...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 08:33 AM | Show all posts
nak tanyalah..
tipah xprnah ambik kisah pasal dryer ni, since ujan xrenti kat jb ni... cam nampak berguna lak benda ni.  tipah nak tanya lah tipah pakai w/mshine semi auto lepas basuh terus masuk dry ke tunggu habis spin trus masuk dryer. ari tu masa home fair lupa lak nak tanya pasal dyer ni.  
yang eynda pnya ni tipah pun suka.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 08:52 AM | Show all posts
Originally posted by tipah_parit at 12-12-2007 08:33 AM
nak tanyalah..
tipah xprnah ambik kisah pasal dryer ni, since ujan xrenti kat jb ni... cam nampak berguna lak benda ni.  tipah nak tanya lah tipah pakai w/mshine semi auto lepas basuh terus masu ...


Kasi spin dulu tipah....baru masuk dryer....

Eynda stay kat condo.....tak kena cahaya matahari sangat...even dlm rumah siang2 pun memanjang kena bukak lampu...gelappp..

Sebelum ni kalau tak hujan pun sidai baju kat balkoni, nasib tak baik baju jadi masam Pas tu baju berlonggok-longgok tunggu turn nak dibasuh sebab kat balkoni penuh dgn baju yg lambat kering....

Now semua berjalan lancar...cewaahh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 09:35 AM | Show all posts
tq eynda

sbnrnya tipah baru start basuh baju lepas raya ni.. before ni ada org jaga rumah.. La ni dh kawin mgkut suami... jd tipah kena buat smua ni.. tipah pun dduk kat kondo... yg malasnya msim ujan kali ni anginnya ngadap balkoni rumahhh. aduh .. tu yg balik keja baju jd lembap. xthn nk g anto dobi 4 ari 18.00 henget kna byr. tu yg dok pk2 bbalai gak pkai dryer ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 10:13 AM | Show all posts
Originally posted by eynda at 12-12-2007 12:21 AM
http://farm3.static.flickr.com/2333/1994337796_46036a38d1.jpg

Dah dekat sebulan eynda beli dryer ni.....so far so good....puas hati...agak2 comforter boleh masuk ke dlm dryer ni? Kapasiti cuma ...


Assalamualaikum eynda,

Sejibik cam teman punya yg di beli 10 tahun yg lalu.

3-4 bulan sekali..............miker buat ler maintenance.
Kat belakang tu....bersih bersihkan laaaa habuk n sirat kain/pakaian.
Kat lam lubang keluar tu pung.....sama gak.
Buka screw kat belakang tu........akan nampak abuk/benang pakaian.

Ini akan menyebabkan tersumbat.

Btw, comforter yg besar tak bley masuk.....
Single nya bley.

Wsalam
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 11:25 AM | Show all posts

Reply #101 eynda's post

eynda kalo 5kg utk comforter size Q/K rasa cam x ble jer...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:00 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 12-12-2007 10:13 AM


Assalamualaikum eynda,

Sejibik cam teman punya yg di beli 10 tahun yg lalu.

3-4 bulan sekali..............miker buat ler maintenance.
Kat belakang tu....bersih bersihkan laaaa habuk  ...


Ok thanks.....eynda buat masa ni tiap kali habis guna buang habuk dlm dryer je....belakang2 tu tak check lagi.....dah 10 tahun guna ek...lama tuuu...pernah rosak tak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:01 PM | Show all posts
Originally posted by marisa_anuar at 12-12-2007 11:25 AM
eynda kalo 5kg utk comforter size Q/K rasa cam x ble jer...


Tu la pasal....pegang comforter pun dah tahu memang tak muat
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by eynda at 12-12-2007 12:00 PM


Ok thanks.....eynda buat masa ni tiap kali habis guna buang habuk dlm dryer je....belakang2 tu tak check lagi.....dah 10 tahun guna ek...lama tuuu...pernah rosak tak?


Alhamdullilah...............
Tak pernah ghosak lagi setakat nie.

Amat berguna sekali time sekarang nie......ari ari ujan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:36 PM | Show all posts
Originally posted by tipah_parit at 12-12-2007 09:35 AM
tq eynda

sbnrnya tipah baru start basuh baju lepas raya ni.. before ni ada org jaga rumah.. La ni dh kawin mgkut suami... jd tipah kena buat smua ni.. tipah pun dduk kat kondo... yg malasnya  ...


Sama la macam balkoni eynda...kalau hujan lebat mesti basah tempias...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 12-12-2007 12:06 PM


Alhamdullilah...............
Tak pernah ghosak lagi setakat nie.

Amat berguna sekali time sekarang nie......ari ari ujan.   


Memang berbaloi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 02:32 PM | Show all posts

Reply #101 eynda's post

eynda baper hengget ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 02:44 PM | Show all posts
Originally posted by tiwol_ayu at 12-12-2007 02:32 PM
eynda baper hengget ni?


Hubby bayar RM1600++ campur dgn extended warranty 1 year....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 03:41 PM | Show all posts
eynda..tanya skit..
since musim ujan ni...rasanya mmg kena cari gak dryer ni sejibik
errr....baju lps kena dryer ni kedut ke idak erk? mcm tshirt..seluar..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 04:09 PM | Show all posts
Originally posted by yazmeen at 12-12-2007 03:41 PM
eynda..tanya skit..
since musim ujan ni...rasanya mmg kena cari gak dryer ni sejibik
errr....baju lps kena dryer ni kedut ke idak erk? mcm tshirt..seluar..


Nak kata kedut sangat tu tak la.....tapi tak la nampak cam baju dah di iron tu

Kalau nak baju tu elok2...lepas dryer tu stop terus keluarkan, lipat/gantung baju2 tu....so elok la ..... bagi eynda kalau keringkan tanpa dryer lagi teruk berkedut...dari pengalaman eynda la....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 04:45 PM | Show all posts
Originally posted by eynda at 12-12-2007 04:09 PM


Nak kata kedut sangat tu tak la.....tapi tak la nampak cam baju dah di iron tu

Kalau nak baju tu elok2...lepas dryer tu stop terus keluarkan, lipat/gantung baju2 tu....so elok la ..... ...


Yang DI LARANG KERAS ialah bra yg ada penyangkut nya.
Then yg tak sesuai baju sekolah bebudak yg ada badge seterika/gum. (sebab panas, tercabut badge deme)

Yang lain...........o.k. jer
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 04:57 PM | Show all posts
Originally posted by eynda at 12-12-2007 04:09 PM


Nak kata kedut sangat tu tak la.....tapi tak la nampak cam baju dah di iron tu

Kalau nak baju tu elok2...lepas dryer tu stop terus keluarkan, lipat/gantung baju2 tu....so elok la ..... ...


oooo...elok gak tu...dr jenuh kena tggu baju kering dlm musim ujan lani..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 04:58 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 12-12-2007 04:45 PM


Yang DI LARANG KERAS ialah bra yg ada penyangkut nya.
Then yg tak sesuai baju sekolah bebudak yg ada badge seterika/gum. (sebab panas, tercabut badge deme)

Yang lain...........o.k. jer   

a'ah...nasib antubaik cakap awal2...hehe..kalo idak mau semua aku sumbat dlm nanti..ekekek..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 04:59 PM | Show all posts
Originally posted by eynda at 12-12-2007 02:44 PM


Hubby bayar RM1600++ campur dgn extended warranty 1 year....


sayang xsambar masa home fair ari tu.. after diskaun cume rm1100 je
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 05:09 PM | Show all posts
Originally posted by yazmeen at 12-12-2007 04:58 PM

a'ah...nasib antubaik cakap awal2...hehe..kalo idak mau semua aku sumbat dlm nanti..ekekek..


Tapi kalau endak juga masukkan baju bebudak tu, miker jahit jer badge tu.
Abih ceghiter......lepas spin kat washing machine, terus jer humban lam dryer.
Insyaallah 60 minit............kering n wangi mcm baru angkat dari penyidai di bawah sang matahari.

Hmmmmm..............segar nyer.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 03:44 PM | Show all posts
aku pun bantai pakai dryer electrolux aje sekarang.. aku suka basuh baju pepagi.. so sambil2 mandi bersiap2 tu biar aje washer machine tu habis basuh baju.. sebelum bertolak ke office, baju dah habis basuh n spin.. pastu terus aje sumbat baju2 tuh dalam dryer.. set masa 60-80 minit.. pastu tinggalkan terus gi opis.. balik opis kang baru kuarkan pastu lipat.. setakat ni takde pulak aku tengok baju rosak atau renyuk.. elok aje condition nye.. ni kes malas nak jemur baju le ni jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 11:48 PM | Show all posts
nyampuk jap..
seluar jeans.. baju sejuk tebal boleh pakai dryer gak ker...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2008 12:06 AM | Show all posts
Originally posted by PurpleRay at 18-1-2008 10:48 AM
nyampuk jap..
seluar jeans.. baju sejuk tebal boleh pakai dryer gak ker...

boleh sesangat..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2008 12:09 AM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 12-12-2007 03:45 AM


Yang DI LARANG KERAS ialah bra yg ada penyangkut nya.
Then yg tak sesuai baju sekolah bebudak yg ada badge seterika/gum. (sebab panas, tercabut badge deme)

Yang lain...........o.k. jer   

me masukkan aje bra tu dalam dryer
tapi bra tu duknya  dalam bekas kain khas untuk buat basuh bra
dalam mesin ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2008 09:56 PM | Show all posts
menarik gak dryer ni.. boleh consider gak in future..
hold dulu sebab banyak nak pakai duit untuk pindah rumah this year
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052938s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list