Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54166
View
220
Reply
Author
 Author| Post time 9-7-2007 04:25 PM | Show all posts
tunggu harga murah eekekekekke
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 10:04 AM | Show all posts
Originally posted by smeetasmitten at 7-7-2007 10:57 PM


agak2 kasut sekolah boleh masuk tak? tension betul kalau kasut sekolah tak kering2.


I pernah dry kasut sekolah dlm dryer. but tak bpa kering jugak la! still lembab. Dah la tu, bahagian yg getah tu mcm terkeluar2 & tapak kasut pun mcm nak loose tau.

So jgn masukkan kasut sekolah dlm dryer. But then again, different brand & different styles could end with differnet results kan?

try je lah experiment masuk je kasut sekolah dlm dryer tu. Kalau kering bagus lah.. but the last time i did that, lama sgt nak kering. in the end tak bpa kering jugak. to me, letak belakang aircond lagi cepat. my case, my aircond hanging on the 13th floor. what i always do is letak atas table lamp. Lampu mentol yg panas tu (bukan energy saving) tu cepat kering.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2007 09:17 PM | Show all posts
Dhania pakai jenis europa jer.... rasa nya harga dia dalam 1k jer . Tu 2 tahun lepas. Skarang lagi murah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 07:15 AM | Show all posts
Originally posted by ev700 at 8-12-2006 11:11 PM
Dryer ni dah jadi mcm keperluan asas selepas washing machine juga actually, especially for those yg both hubby and wifey kerja and tak de helper.. like u guys kata le.. jemur elok2 pagi2.. balik  ...

condenser atau dehumidifier?
i bought 2 dehumidifier last xmas for only 145 pound jenama delonghi from B&Q. bagus benda tu. selain udara rumah jd segar benda tu pon tollong keringkan rumah. i use it twice a week. my tumble dryer jenama hotpoint. walaupon dah lama beli benda tu still working
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 07:27 AM | Show all posts
Originally posted by smeetasmitten at 7-7-2007 10:57 PM


agak2 kasut sekolah boleh masuk tak? tension betul kalau kasut sekolah tak kering2.


my point might sound stupid la eiks tapi cuba je la kan kalau takder dryer guna hair dryer. elakkan certain part esp getah. may be kasut tu kering. walaupon tak sepenuhnya at least mata kita nampak kasut tu tak rosak.

sometimes i selalu in hurry n tetiba baju basah kena air tumpah la etc etc. so nak drykan cepat2 i guna hair dryer n fokus kws basah je. in 2 mins dah kering dah... kan senang dr tumble dryer
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 11:34 AM | Show all posts
Saya teringin nak guna dryer.. sekarang ni byar elektri sebulan dalam RM120-RM150. Siang rumah tak ada orang. Rasa macam dah mahal sangat. Barang elektrik kat rumah air-cond 1hp 2unit, water heater 2unit, deep fryer, microwave and washing machine. kalau pakai dryer, lagi ler mahal agaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 11:43 PM | Show all posts
Originally posted by smeetasmitten at 7-7-2007 10:57 PM


agak2 kasut sekolah boleh masuk tak? tension betul kalau kasut sekolah tak kering2.

jaman skolah dulu ada bdk gi ltk kasut dlm dryer..giler jek bunyi kelebtung kelentang..tp haku slalu kalo lmbat bsh kasut, aku sumbat kertas sokhabar then ltk bwh kipas full blow semlman...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 12:00 PM | Show all posts
Sejak dhania guna dryer bulan lepas dhania dah tak jemur lansung baju kat luar. Asyik guna dryer jer tak kira siang ker malam. Dah jadi malas pulak.. hehehehehe.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 01:40 PM | Show all posts
Originally posted by dhania_arif at 26-8-2007 12:00 PM
Sejak dhania guna dryer bulan lepas dhania dah tak jemur lansung baju kat luar. Asyik guna dryer jer tak kira siang ker malam. Dah jadi malas pulak.. hehehehehe.....

dhania...yg europa yg dhania beli tuh baper kg ek?manyak tak pakai letrik?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2007 02:47 PM | Show all posts
last week masa survey washing machine kt harvey norman
diaorg kata dryer electrolux kalo guna dryer tu utk satu jam
baru kos 48 sen jer...bole caya ker? yerlah...ingatkan costly...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2007 03:32 PM | Show all posts
my pun tengah usha dryer...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2007 04:15 PM | Show all posts
sekrg ni kat Harvey Norman ader promotion Electrolux
washer (7kg) + dryer (5kg)  package RM3799 (NP RM4147)...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 11:17 AM | Show all posts
Semua jenis baju korang letak dlm dryer ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 01:57 PM | Show all posts

Reply #93 eynda's post

pakai dryer utk cadar,blanket,towel,comforter,curtain jer...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 03:10 PM | Show all posts
Originally posted by eynda at 13-11-2007 11:17 AM
Semua jenis baju korang letak dlm dryer ke?



semua jenis kain baju yang masuk washing machine akan masuk dryer....
bil letrik biasa je...monthly RM110-120..apartment

[ Last edited by  amadeus at 13-11-2007 05:20 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2007 06:24 PM | Show all posts
Me guna tumble dryer Fagor 6 kg. Semua pakaian sumbat kat dryer. Dah siap terus aje lipat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2007 07:29 PM | Show all posts
electrolux ader perkenalkan product dryer baru
Iron Aid harga RM6949 kalo x silap 8kg
fungsi yg paling best bole wat dry cleaning...
so x yah hantar dobi..
tp sekali masuk 6 helai jer...lagi satu leh iron sendiri...
so kita leh terus pakai jer...dah x yah iron...

canggih kan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2007 07:32 PM | Show all posts
Create a dryer that not only dries delicate clothes, but de-wrinkles them with steam at the same time.

Electrolux put this idea to work with the help of Freescale. A Freescale microcontroller is the intelligent core of the Iron Aid Steam Dryer, managing all its functions including the interface. Together, Freescale and Electrolux are making the world a smarter placeand make everyday chores less of a bore.

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2007 10:45 PM | Show all posts
Originally posted by marisa_anuar at 14-11-2007 07:29 PM
electrolux ader perkenalkan product dryer baru
Iron Aid harga RM6949 kalo x silap 8kg
fungsi yg paling best bole wat dry cleaning...
so x yah hantar dobi..
tp sekali masuk 6 helai jer...l ...


kalau tak payah iron.. kira dah boleh jimat elektrik. tapi risau jugak nak pakai dryer. Takut tahun depan TNB perkenalkan harga baru...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2007 01:10 AM | Show all posts
Originally posted by awizz at 30-11-2007 10:45 PM


kalau tak payah iron.. kira dah boleh jimat elektrik. tapi risau jugak nak pakai dryer. Takut tahun depan TNB perkenalkan harga baru...


Teman dah pakai DRYER nie melebehi 10 tahun.
Alhamdullilah............bill letrik pung lebey kurang RM80-RM100 sebulan.

Kalau pakai 3-phase lagi ler jimat letrik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075425s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list