JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
49971
View
215
Reply
Post time 24-10-2012 10:04 AM | Show all posts
kpd sesapa yg baru nak bli dryer tu... konsep dia sama dgn built-in oven.. jangan pakai soket biasa 13A tu. silap aribulan mau wayar terbakar (tak nampak.. tapi cuba pegang wire dia.. kerasss) kalau share DB, boleh jadi trip umah kalau silap gaya.

sepatutnya kena pakai dedicated DB 20A.. paling elok buh suis mcm aircond tu 20A jugak.. kalau nak pakai plug, kena pakai soket lain.. dia utk 20A.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2012 04:33 PM | Show all posts
Saya guna dryer Electrolux ..so far ada sekali tu rosak takleh on.  Call Electrolux  diorang datang and repair.

Memudahkan kerja settlekan baju pabila musim tengkujuh atau malas melanda.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2012 11:57 AM | Show all posts
semalam saya survey dryer electrolux jenis condensing ni kat beberapa kedai.... mahal jugak harga paling murah pun RM2k ++..... kalau yg bawah 2 k tu jenis venting jer.... emmm sesiapa yag kat penang boleh sarankan kedai mana2 tak yg buat promotion ker...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2012 02:02 PM | Show all posts
gune elba jer..memang senang sgt biler musim2 ujan nih..kat ofis member2 asyik bercerita kain tak kering.tapi saya relax jer...nk wat biz keringkan kain ler plak..hahha
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 05:49 AM | Show all posts
I need dryer desperately.... Huhuhu... Nak kuar hunting for condenser dryer below RM 2500 hari ni jugak... Kalau tak der, terpaksalah bertapa kat kedai dobi
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 06:06 AM | Show all posts
beldandy posted on 10-1-2012 11:20 AM
huhuhu..bab baju wangi tu mmg sgt2 puas hati kan?
b4 this pakai downy kaler merah tu pun jemur  ...

Guna dryer bosch ni bil letrik melambung tak?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 06:09 PM | Show all posts
Heheh... Tak der seaaper yg jawab... Sy sah beli dAh electroluc dryer jenis condensing, 7 kg kat SEC... Harga RM 2200 tanpa extended warranty..... Tapi kena bersabar seminggu lagi sbb kena order stok dulu... Emmm../ oklah
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 09:38 AM | Show all posts
midori_katana posted on 11-11-2012 06:06 AM
Guna dryer bosch ni bil letrik melambung tak?

tak sgt midori..biasa2 aje...
kekerapan bel guna dua hari sekali
normally one spin will take paling kurang pun 45 mins.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 10:02 AM | Show all posts
beldandy posted on 12-11-2012 09:38 AM
tak sgt midori..biasa2 aje...
kekerapan bel guna dua hari sekali
normally one spin will take pal ...

Tq for the reply... Sy dah beli electrolux... Harap2 bil letrik tak melambung... Apartment saya ni status lot komersil so bil letrik tu sikit mahal berbanding rumah lain... Setiap bulan bil dah cecah RM120 walaupun sy guna aircond, peti ais, & mesin basuh inverter yg jimat tenaga... Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 10:20 AM | Show all posts
midori_katana posted on 12-11-2012 10:02 AM
Tq for the reply... Sy dah beli electrolux... Harap2 bil letrik tak melambung... Apartment saya ni ...

amboi mak aiii! kemain hamal bil letrik ko Midori!
tapi bel rasa dryer ni tak naik byk sgtla..naik few ringgit je
bel mmg ada tgk electroluc tu...kalo tak silap tu mmg fully imported dr luar bukan pasang kat sini...
bel nyaris nak ambil dah yg tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 10:30 AM | Show all posts
badak posted on 22-10-2012 05:30 PM
hi kawan2, boley tolong sy guna dryer ni, bru seminggu beli.. elextrolux.. dah bbrp kali guna, set ' ...

bel tak pasti ttg electrolux sbb bel pakai bosch
tp yg bel tgk dia ada auto detection..
depends on berapa byk kain kita...
ada sekali tu bel keringkan jean 2 helai...skali spin kejap aje...dlm 30 mins...mmg kering
selalunya bel spin dlm 6kg..take 45mins to 1 hr gitu.

1st time bel nak guna dryer tu bel timbang dulu baju2 yg bel dah basuh n keringkan
then bel dah blh tau berapa kg yg bel basuh each time...senang gitu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2012 12:16 PM | Show all posts
Akhirnya dryer ku sudah sampai... Alhamdulilah... Tak sabar ...

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2014 05:22 PM | Show all posts
Nak up thread ni semula sbb nak mtk tlg forummer sini yg ada dryer bg review sikit.
Nk mtk pendapat apa kelebihan dryer condenser dan venting?
Dan ada x owner dryer electrolux dekat sini yg dh guna 2-3thn, ada problem ke x?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamu'alaikum....
Ada lg ke org kat sini? Sesiapa ada update ttg dryer terbaru skg ni ye?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 05:19 PM | Show all posts
assalamualaikumm

ada yang boleh kongsikan pengalaman pkai dryer...nmpak skrg mcm dryer brand electrolux yg banyak.. ke ada brand  lain yang better...

beli utk kegunaan sendri je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 11:09 AM | Show all posts
br jmp thread dryer...

tq info di atas....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:34 AM | Show all posts
midori_katana replied at 19-11-2012 12:16 PM
Akhirnya dryer ku sudah sampai... Alhamdulilah... Tak sabar ...

saya pakai dryer ni dulu..jangka hayat dia 7-8thn mcm tu..lps tu the drum tak boleh pusing dah walaupun dah tukar the rubber band yg akan spin the drum tu sekali,..maybe sbb dh tak tahan berat..so tukar beli baru electrolux jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 11:25 PM | Show all posts
harithzakuan replied at 15-1-2019 06:34 AM
saya pakai dryer ni dulu..jangka hayat dia 7-8thn mcm tu..lps tu the drum tak boleh pusing dah wal ...

Saya. Masih lagi guna dryer ni.. last year tukar getah drum ... so far ok lagi alhamdulillah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.040689s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list