JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
51134
View
220
Reply
Post time 11-5-2010 11:55 AM | Show all posts
Reply 158# alamaktuan


ada ek dryer cmni?.i nak cari la..mls nya nk iron baju yg bertimbun2..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2010 10:16 AM | Show all posts
Haritu gi Seng Heng, tgk dryer Electrolux at RM1499 - 6kg.
bspotgurl Post at 20-1-2010 15:30



Teman pakai ELECTROLUX DRYER sejak tahun 1998.
Alhamdullilah..............masih elok sampai sekarang.

Setiap hari di gunakan.

Bil letrik??
Setiap bulan RM70-80 sahaja.

Harga dulu ialah RM3k
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2010 10:34 AM | Show all posts
elba pun murah, RM699 rasanya.
smeetasmitten Post at 10-5-2010 23:23



    elok ke jenama elba ni? ada waranty x? kalu rosak sennag repair ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2010 11:51 AM | Show all posts
elok ke jenama elba ni? ada waranty x? kalu rosak sennag repair ke?
bunga_kaseh Post at 12-5-2010 10:34



    takpe, heheheheh yg repair tu electrician, susah ke senang, bayor je kan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2010 06:38 PM | Show all posts
sy pun baru pindah apartment baru- tgh survey brand mana yg bagus.. kat sini banyak review pasal electrolux dryer - amik yg iron dry tu ke...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 03:41 PM | Show all posts
ada sesaper tau tak kat mana nak beli dryer punya hose (caner ek eja??) - saluran utk kluar wap tu. ada yg ckp kat kedai hardware...td dah pegi 1 kedai...takde pulak.
masa beli aritu...tak disertakan skali. bila tnya dia kata dah letak dalam...walhal mmg takde... geram + sakit ati lom abis lg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 05:45 PM | Show all posts
minggu lepas nampak kat seng heng.. mesin basuh sekali ngan dryer jenama hitachi... washer (11 kg) dryer (7 kg)... harga lebih kurang 4 ribu... huuu mahal la... tapi mmg practical untuk yg dok apartment... jimat ruang dan masa... kena pujuk my hubby lebih sikit..hehee
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 12:21 PM | Show all posts
Mujur terjumpa thread dryer ni.  Tengah usha nak beli dryer tak tahan dah baju bersidaian merata alam.  Hari tu tengok kat dalam mudah.com 2hd dia jual RM1300 baru 7x guna katanya.  Jenama Bosh ke Boss ke tak ingat.  Mula2 ingat nak sambar sbb ingatkan harganya yang baru mahal sekali rupanya jenama elektrolux pun baru rm1500k.  Bukanlah maksudnya murah sesangat tapi daripada 2nd rm1300 baik beli yang baru. Nasib baik jumpa thread ni.  Ada juga yang jual jenama elektrolux rm350 for 2nd, tak berani pulak nak sambar.  Cuma nak tanya kalau baju kerja (kurung, tudung, dan pakaian dalam) boleh tak masuk dalam dryer ni.  I biasanya baju tu basuh tangan jerk.  Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 02:57 PM | Show all posts
Reply 168# noris_aziz

kalau mami la kan...sumer tu mami dah biasa guna dryer utk dry kan....tapi mami letak dalam net yang berzip tu.....kecuali baju kurung tu bermanik ..mami tak masuk dlm dryer....pakaian dlm guna bekas khas yang ada net juga...apa tah namanya....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 03:21 PM | Show all posts
Reply  noris_aziz

kalau mami la kan...sumer tu mami dah biasa guna dryer utk dry kan....tapi mam ...
mami Post at 15-7-2010 14:57


Ok, terima kasih mami, nanti kena cari lah satu net tu, rasanya macam pernah nampak kat cosway.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 07:59 PM | Show all posts
ada sesaper tau tak kat mana nak beli dryer punya hose (caner ek eja??) - saluran utk kluar wap tu.  ...
almond22 Post at 15-6-2010 15:41

boleh tau tak? mike beli katne ni?? jenis ape??
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 08:02 PM | Show all posts
Teman pakai ELECTROLUX DRYER sejak tahun 1998.
Alhamdullilah..............masih elok sampai s ...
niceghost2005 Post at 12-5-2010 10:16

mike, teman nak nanye.. hok ni dah termasuk saluran wap (built in vent) tu ke?? ke kite kene sediakan seperately cam sorg forumer tu cite??
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2011 06:35 PM | Show all posts
hi, nak tumpang tanya. masa nak guna dryer ni boleh campur sumer kain ke. kain tebal (jeans, towel) boleh sekali jln dgn baju biasa (tshirt, blouse..)? Mana lah tau, kain tebal kena set time lama sikit ke. Kena set timer ke? Ingat nak cari 1 tp kena study dulu kegunaan dia baru boleh pujuk hubby.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2011 07:06 PM | Show all posts
Mujur terjumpa thread dryer ni.  Tengah usha nak beli dryer tak tahan dah baju bersidaian merata ala ...
noris_aziz Post at 15-7-2010 12:21


sy masukkan je dlm dryer kecuali bra. Lagi satu sebaik²nya spin dlu dlm WM bagi 'kering' airnya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 01:26 AM | Show all posts
hi, nak tumpang tanya. masa nak guna dryer ni boleh campur sumer kain ke. kain tebal (jeans, towel)  ...
shanaa Post at 11-1-2011 05:35



me campurkan aje semuanya...
kering....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 12:05 PM | Show all posts
ELECTROLUX DEALER

Chain:  Courts Mammoth  
Dealer store name:  COURTS MAMMOTH SDN BHD-DHL PUCHONG DC  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  

Dealer store name:  DEPARAMAX SDN BHD  
Address:  "NO 59-1 JLN PUTERI 2/1 ""PUSAT BDR PUTERI "" 47100 PUCHONG SEL"  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-80624113

Dealer store name:  LEVETRONIC MARKETING(M)-W/H PUCHONG  
Address:  7 JALAN INDUSTRI PBP3 TAMAN INDUSTRI PUSAT BANDAR PUCHONG 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-78473923  

Dealer store name:  GOOD LIFE ELECTRICAL-LH EMART-PUCHONG  
Address:  5G JALAN BANDAR 3 PUSAT BANDAR PUCHONG 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-92743288  

Dealer store name:  GOOD LIFE ELECTRICAL-MG ELEC-PUCHONG  
Address:  46G JALAN BANDAR 3 PUSAT BANDAR PUCHONG 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-7433299  

Dealer store name:  GOOD LIFE ELECTRICAL-PUCHONG (STORE)  
Address:  3 JALAN TPP 5/9 TAMAN PERINDUSTRIAN PUCHONG SEKSYEN 5 PUCHONG 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-92743288  

Chain:  HLK  
Dealer store name:  HLK( CHAIN STORE)ELEC APPLIANCES-PUCHONG  
Address:  "NO 39&41 JLN PUTERI 2/1 ""BANDAR PUTERI "" 47100 PUCHONG SEL"  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-80685310  

Chain:  HLK  
Dealer store name:  HLK( CHAIN-STORE) SDN BHD  
Address:  NO.A-1-33 KOMPLEKS INDUSTRIAN PUCHONG JALAN TPP 1/6 TAMAN PERINDUSTRIAN PUCHONG 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-80618717  

Chain:  AEON - Jaya Jusco  
Dealer store name:  JAYA JUSCO STORES BERHAD-PUCHONG JAYA  
Address:  1ST FLOOR JAYA JUSCO BANDAR PUCHONG LOT G-40 IOI MALL BATU 9 JALAN PUCHONG JAYA 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-92854045  

Dealer store name:  LEVETRONIC MARKETING(M)-W/H PUCHONG  
Address:  7 JALAN INDUSTRI PBP3 TAMAN INDUSTRI PUSAT BANDAR PUCHONG 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-78473923  
   
Dealer store name:  SELOKA SUKMA SDN BHD  
Address:  NO.40 & 42 GRD FLOOR JLN BANDAR 3 PUSAT BANDAR PUCHONG 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-78039443  

Chain:  Senheng  
Dealer store name:  SENHENG ELECTRIC-IOI MALL  
Address:  "LOT F23-23A 1ST FLOOR IOI MALL ""BATU 9 JALAN PUCHONG"" BANDAR PUCHONG JAYA 47100 PUCHONG SEL"  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  09-7867750  
   
Dealer store name:  TAI PANN ELECTRICAL SALES & SERVICES  
Address:  29-G JALAN BANDAR SATU PUSAT BANDAR PUCHONG 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  016-2681848  

Chain:  Tesco  
Dealer store name:  TESCO STORES (M) SDN BHD-PUCHONG  
Address:  LOT 148 & 149 PUSAT BANDAR PUCHONG JALAN BANDAR TIGA 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  04-5933275  

Dealer store name:  THE LIVING DEPOT (PUCHONG) SDN BHD  
Address:  NO.15 17 & 19 JALAN PU 7/4 PUSAT BDR PUCHONG UTAMA 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-80610810

Dealer store name:  WAL NET ELECTR0NIC SDN BHD  
Address:  "20 & 22 JALAN PUTERI 1/1 ""BDR PUTERI PUCHONG "" 47100 PUCHONG SEL"  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  03-80684348  

Dealer store name:  YONG TEIK ENTERPRISE S/B  
Address:  NO.27 JALAN PUCHONG PERMAI 2 TMN PUCHONG PERMAI BT 13 47100 PUCHONG SEL  
Region:  Central  
City:  SELANGOR  
City 2:  PUCHONG  
Postcode:  47100  
Phone:  86331279  

http://www.electrolux.com.my/nod ... =62&submit.y=18

aku carik puchong jek. sbb aku dok puchong. hehehe
aku pun mcm nk kena beli dryer nih nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 03:40 PM | Show all posts
mana posting aku ni...

penat aku buat list dealer electrolux...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2011 04:42 PM | Show all posts
my dryer fagor kene pakai lekrtik kuat.....nak wat camne ya? tak leh sambung extension dia tangkap satu rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2011 08:25 PM | Show all posts
Reply 178# nazadiyah

cuba baca manualnya. heating element macam dryer dan water heater shower biasanya perlukan satu power plug amp tinggi dan breaker dedicated utk device tu sendiri. tapi tak semestinya la, tengok watt dia tinggi ke tak.

contohnya kalau water heater berkuasa 3500Watt, ampnya kira-kira hampir 15Amp. so socket biasa 13A tu tak berapa sesuai.
fagor dryer model 1SF-84E plak ni requirement dia:

The electrical installation must comply with norm NF C15-100, particularly as regards the
Earthing system.
3 x 2.5mm² 230V line connected to:
A 20A, 230V-50Hz meter
A differential circuit-breaker and a specific 16A fuse
A 16A 2 pin + Earth socket

tapi kalau model SFE-60T fagor plak lower sikit wattage dia tp still aku pk tak berapa sesuai nak kongsi2 plug
amp dia sekitar 10Amp!
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 11:02 AM | Show all posts
saya beli eletrolux edv705

tgk kat best denki best buy RM1599
pegi kat satu kedai kat ampang baru dia kasik RM1490 - sebab dah tak larat nak survey2 lagi terus tangkap jek.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042830s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list