Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
114629
View
451
Reply

SILAT GAYONG

[Copy link]

Author: cloud_hardcore       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-11-2006 08:48 AM | Show all posts
dh name rahsia blaja la dlu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2006 09:41 AM | Show all posts

Reply #21 cloud_hardcore's post

ko belajo silat ape geng...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2006 09:45 AM | Show all posts
dulu aku ade belajo silat...
baru sampai pecah 4 cikgu aku pencen lak..
dia dah tak larat nak ajo...
dah tua kate kan...
silat pengantin pon tak sempat nak belajo...
rugi siot...
untong2 aku leh b'silat kat kenduri kawen...
pastu pengantin pompuan tepikat kat aku...
lantas dia meninggalkan pengantin lelaki dan belari mendapatkan aku
disebabkan terpegun ngan silat aku....
pehhhh....best nyerrrrr....
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2006 05:17 PM | Show all posts
aku igt silat gayong paling ramai ahli, tapi rasanya silat lincah paling ramai ahli kan? PESAKA pon dier org pegang skang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2006 01:15 PM | Show all posts
paling ramai ahli ssh nk kate...tp paling aktif xdinafi kan silat lincah paling aktif...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 02:59 PM | Show all posts
aku pernah masuk silat gayung ..belajar dgn kawan aku...

2 minggu masuk terus aku nak sparring .....

dia bagi aku dgn satu budak tu....kecik dari aku...tapi kaw2 gak la aku kena ....

penat jugak ek sparring nie.....kena ada byk stamina....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 11:28 PM | Show all posts
Originally posted by akughi at 24-11-2006 08:39 AM
macam mane pemainan cindai ni...
macam main tengteng ke????


hi
Lebih kurang la haha
tengok sini
http://www.youtube.com/watch?v=70EwuES1Y_U
http://www.youtube.com/watch?v=PT60VoR7piY
Reply

Use magic Report

rodreaz This user has been deleted
Post time 19-12-2006 08:28 PM | Show all posts
wahaha banyak info gak ek sini.. aku dulu blajo silat gayong x tahan masa naik bengkung.. soalan bertubi-tubi... skang dah benti daa
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2006 02:18 PM | Show all posts
Originally posted by akughi at 24-11-2006 08:39 AM
macam mane pemainan cindai ni...
macam main tengteng ke????


Cindai ni permainan menggunakan kain sebagai senjata.Orang tua-tua kat kampung kalau terpaksa bergaduh ,selalunya menggunakan teknik ini untuk memerangkap serangan lawan samaada memerangkap kaki dan tangan lawan atau memerangkap senjata lawan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2007 11:28 AM | Show all posts
yup...dat is cindai....
snjata yg bleh bawe ke mane2....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 05:36 PM | Show all posts
Originally posted by Periuk_api1209 at 17-11-2006 11:03 PM
aik apsal tak ramai budak gayong kat sini?????
..letak ler info terbaru ker...


aku pnh blaja gayong..
:jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 05:39 PM | Show all posts
Originally posted by Ax at 22-11-2006 12:07 AM
silat gayong byk pantang larang kan?


kan ade cam nk cek dpt jd ank angkat dato' meor ke x yg gune limau tu..
aku x bwat pn..cam takut je..
lgpn ade condition die yg aku rs aku xleh nk bwat kan tu jd perfect kot :nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 06:21 PM | Show all posts
Originally posted by cloud_hardcore at 23-11-2006 01:36 AM
Secara umumnya, pelajaran di dalam Silat Seni Gayong dibahagikan kepada tujuh peringkat, iaitu:

   1. Tapak Gayong
   2. Seni Tapak Gayong
.
.
.
6. Seni Belian
7. Seni Cindai  
<< aku ade men cindai sbb tok guru aku suh bwat show..so aku ade la blaja seni cindai ni :ting:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2007 07:05 PM | Show all posts

Reply #33 BaBy^GhoSt's post

ok ar.....
ko blaja.....slagi bleh blaja kite blaja jer....
yg elok kite amal yg xelok kite wat sempadan....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 08:26 PM | Show all posts
Originally posted by cloud_hardcore at 6-1-2007 07:05 PM
ok ar.....
ko blaja.....slagi bleh blaja kite blaja jer....
yg elok kite amal yg xelok kite wat sempadan....


da quit da pn..mls turun training kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 01:34 AM | Show all posts
Saya start jadik Anak Gayong masa saya form 4....

masuk U..saya semakin aktif.....saya belajar di Gelanggan UPM dulu under Cikgu Rasol.....dulu2 UPM punyer Gayong mmg aktif...pegi la tournament mana2 pon mesti ada budak UPM.....tp skang dgr kata dah tak baper aktif sgt dah....

hbs bajar U saya dah tak aktif lagi....skang ni aktif "bersilat" dia dapur jer...hehehe.....kalu ikutkan hati saya nak kembali aktif...tapi tu la....di Sabah ni takder Gayong Malaysia....kengkawan Gayong yg lain suh saya buka satu Gelanggang di sini...tp saya tak berapa konfiden .......w/p saya mmg teringin nak bwk anak dara saya yg 3 orang tu berGayong juga...tambah2 suami saya pon orang Gayong juga.....

Kata bersahut, Gayong bersambut....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2007 03:25 AM | Show all posts

Reply #36 hairanaz's post

bgs tu hairanaz......
ko bukak ar gayong kt sane....
try ko cek cawangan gayong negeri tu...
mintak nk bukak gelanggang....
lebar kan sayap gayong tu....jgn simpan ilmu tu...kongsi ar.....
xluak ilmu klu di kongsi.......
utk anak ko tu leh ar ajar slow2 kt umah....
cume utk mandi tapak n mandi seni ko tye ar gayong negeri....

gayong bergayut,kata bersahut.........
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 01:59 PM | Show all posts
cloud...

Sabah tader Gayong negeri...satu gelanggang gayong pon tader di Sabah nie....kalu aku bukak satu Sabah nie....ni la Gelanggang Gayong yg pertama di Sabah

by the way...sedara cloud ni berGAyong  di mana?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 02:40 PM | Show all posts
huh huh makin ramai keluarga gayong nih :clap:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2007 10:30 PM | Show all posts

Reply #38 hairanaz's post

sy mula2 berGayong kt kltn....
pastu smbung kt pahang....n sambung kt melaka...
xde erk kt sabah....xtau ar lak....
tp skrg ni saya bermastautin kt johor....tp ble blk gelanggang kt kltn tu g ar tgk2 n panaskan bdn....
jupe ng rakan gayong laen yg merantau mintak ar satu dua buah rahsia.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078762s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list