Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
59233
View
118
Reply

camner nak tebuk dinding konkrit?

[Copy link]

Author: ccgirlss       Show all posts   Read mode

Post time 3-9-2008 08:58 AM | Show all posts
klu x salah aku, biasenye part2 yg x blh nk drill ni rangka umah... sbb menda tu mmg pure concrete. cuba ko alih sket tpt yg ko nk drill tu.. klu kat area dinding biasa, biasenye drill cap ayam pun tara hal punyer
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2008 09:52 AM | Show all posts

Reply #1 batu_bergolek's post

tgk jnis dinding juga laa...
kalu satu rumah xleh nak tembus juga, mmg sah la xboleh...

drill cap ayam pon bole tembus beb kalu bkn konkrit dinding tu.....
errr, yg rumah/bangunan jnis pasang siap tu, dinding konkrit la kan?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2008 02:14 PM | Show all posts
selama ni aku pakai drill bit masonnary dan set ke (gambar tukul). pun tak mau masuk

aku duduk umah teres. tapi the whole house dinding mmg keras. mula2 ingat terkene rebar konkrit ker, tapi masuk tak sampai seinci dah tak mau dah.

itulah aku ingat kene cari driller watt tinggi skit. mungkin aku beli Black n Decker jer. nak beli bosch, mcm tak worth it la. aku pakai drill ni pun setahun sekali dua jer. kalo aku ni kerja mcm phua chu kang      ok la  beli yg bosch nyer.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2008 05:05 PM | Show all posts

Reply #7 batu_bergolek's post

kalo da masuk seinci tu da tembus layer 'plaster' la.. kalo xde nmpk habuk kaler merah (bata) or pasir kelabu (press blok) tu, maknanya dinding ko konkrit la.. rumah teres pun ade gak pki slab (konkrit) tu, sbb kadang2 developer nak cepat siapkan.. kalo mcm tu mmg xde harapanle.. cap ayam or b&d ke mmg xbley pki..

bak kata bosch, 'invented for life'   .. so beli je la satu kui2.. bole pki smpi mati woo.. tool bosch indah sume da runtuh+built beratus rumah, alhamdulillah belum ada lg yg 'jem'..

p/s. bg indah, brand 'skil' lbey bagus dr 'b&d' sbb sparepart/waranti bole carik.. b&d nye waranti tu wayang je.. harga plak lbey kurang
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 11:59 AM | Show all posts
thanks for the info guys, tadi tengok kat bosch.com.my ader promotion sds drill around rm700. nanti kalo rajin pergi jalan pasar aku beli je lah. harap2 dapat la drill dinding umah. kalo tak boleh gak. aku beli jack hammer lak   

"indah" brand skill kat KL kat maner nak cari ? susah tul nak jumpa kalo ader pun satu dua model jer ader. saya tak jumpa lagi kedai jual full range produk skill
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 12:12 PM | Show all posts
Drill dinding sebab nak pasang apa ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 12:15 PM | Show all posts

Reply #9 batu_bergolek's post

skil ni anak sykt bosch.. skil beli patent ngan bosch then jual half price bosch..
eg lain maktec dpt patent drpd makita n so on.. quality lbey kurang je..
kena g dealer bosch yg terdekat.. satu negeri ade satu dealer je.. kalo jb ni indah tau le..
g gugal la, sic dl indah found dealer jb pun via gugal..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 02:27 PM | Show all posts

Reply #11 indahrenovator's post

kat KL, jalan pasar ader authorized dealer bosch, mungkin situ ader skill. thanks indah
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 09:16 AM | Show all posts
Originally posted by batu_bergolek at 3-9-2008 14:14
selama ni aku pakai drill bit masonnary dan set ke (gambar tukul). pun tak mau masuk

aku duduk umah teres. tapi the whole house dinding mmg keras. mula2 ingat terkene rebar konkrit ker, tapi m ...


Assalamualaikum batu_bergolek,

Adakah miker pakai HAMMER DRILL??

Sudah lebey sedekad teman memakai Hammer Drill, alhamdulillah...............ratusan lubang tidak menjadi masaalah MELAINKAN yg kena tepat pada beam besi nya.

Wsalam
p/s Hammer Drill Bosch n Black n Decker
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 06:46 PM | Show all posts

Reply #13 niceghost2005's post

kalo pki 900W bosch, round bar 12mm pun sblh mate je
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 10:19 AM | Show all posts

Reply #12 batu_bergolek's post

kalo ko rasa berbaloi dan nak selalu guna ko beli aje la...
tapi kalo cam nak sekali sekala jer.. better panggil orang utk drill...
takpun ko pinjam aje dari mamat indahrenovator tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 08:19 PM | Show all posts

Reply #1 batu_bergolek's post

pinjam aku punya drill la..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 03:45 AM | Show all posts
aku dah naik gila nak drill nie..dah beli...bile nak drill tak menjadi ...tinggal lubang jer..dah 6 bulan lebih beli langsir semua..tak pasang..geram tul aku...

ada sesiapa yg kena org wat wiring ke pe...bayo jer suh drill..NAK PASANG LANGSIR ....grrr

...pas tue port kt umah tue dah rosak kot..nak iron baju, tetibe iron x mo idup..engatkan dah rosak,,sekali aku test charger pn sama..
huh..yg ada contact tue meh kasi aku...kalo boleh orang tue ada drill sekali...2 in 1 selesai masalah aku...,...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 11:51 AM | Show all posts

Balas #17 eboxkl20\ catat

da cek kat db?.. kot2 die tendang?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 03:46 PM | Show all posts

Reply #13 niceghost2005's post

waalaikum salam ghost (pelik bagi salam kat hantu      )

saya nyer driller sekarang impact Black n Decker dril tapi 150W, lenguh dah nak drill, pernah drill sampai dah berasap mata drill. tapi tak masuk tak sampai seinchi. rasa tak kene lagi rebar.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 03:48 PM | Show all posts

Reply #15 ryo_takahashi1's post

ingat nak gi beli gak. tapi buat sementara waktu ni malas tul nak gi jln pasar
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 03:51 PM | Show all posts

Reply #16 mharry's post

hehe segan ah

takpela. ingat nak gi beli satu nanti. sbb kalo nak pakai lain kali senang. takkan tiap kali nak pakai. kene pinjam.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 05:42 PM | Show all posts
Originally posted by eboxkl20 at 20-9-2008 03:45 AM
aku dah naik gila nak drill nie..dah beli...bile nak drill tak menjadi ...tinggal lubang jer..dah 6 bulan lebih beli langsir semua..tak pasang..geram tul aku...

ada sesiapa yg kena org wat wir ...



hehehe...gorg pun kena marah bab nak pasang rod langsir ni....
hb membebel 2 hri tak abih lagi....

sbb..drill2 jmpa besi...drill lagi jmpa besi...

dah 2 mgu terbegkalai ni... 2 lgi pintu sliding...tak abih lg pasang rod langsir ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 05:43 PM | Show all posts

Reply #17 eboxkl20's post

kalau aku leh settle problem ni...berapa ko nak bagi..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 05:29 PM | Show all posts

Balas #22 gorgonz\ catat

kalo byk kali x bley masuk bukan kena besi kot.. batu kerikil la tu, pki dril <710W mmg x bley tembus.. besi xkan la byk sgt smpi camtu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080687s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list