Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23455
View
128
Reply

KUNMING, CHINA

[Copy link]

Author: cranko21       Show all posts   Read mode

Post time 24-10-2012 06:30 PM | Show all posts
aishahahmad posted on 24-10-2012 07:57 AM
ha ah , ada rupa nyer kat web AA ..
kat fleapy, takde pulak kunming nih ..
taim date murah, da ...

may be coz sngt baru lagik...baru launching 3 days ago kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2012 11:02 PM | Show all posts
farikica posted on 23-10-2012 10:37 PM
malam tadik saya check AA paling murah return rm190++ (all in, incl tax sumer)... rasanya itulah y ...

Kunming best jugak..... jom Far kita plan..... tempat2 mcm ni anak akak tak minat
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 07:56 AM | Show all posts
watie79 posted on 23-10-2012 03:50 PM
aii ada try carik tix yg reganya RM88 tuh....tp nan hado...tarikh celah mana yg dpt harga tuh...teri ...

yg rm88 tu bln 1.. 28/1, 29/1....
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 10:36 AM | Show all posts
farikica posted on 24-10-2012 06:30 PM
may be coz sngt baru lagik...baru launching 3 days ago kan?

dah ada date ke kak..?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 10:39 AM | Show all posts
amey posted on 25-10-2012 07:56 AM
yg rm88 tu bln 1.. 28/1, 29/1....

ok gak tu...1hb cuti hari wilayah bg sapa2 yag kerja KL, pjaya n Labuan.. tp saya dah ada plan for hari wilayah...dah book lama dh yg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 09:23 PM | Show all posts
Dah booking thru AA ke kunming thn depan tp masih mencari pakej hotel dan pelancongan kt sana..muslim pakej agak mahal lebih kurang USD505 seorang utk 5 hari 4 mlm...ada sesiapa yg pernah kesana boleh bagi tips utk budget pakej.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 11:00 PM | Show all posts
Bila uol dah smp kunming, cuba gi ke dali n lijiang pulak. Dali ada erhai lake, lijiang ada satu mountain tu x ingat nama apa, bole naik kereta kabel n merasa salji. Kunming ni kira transit utk backpackers yg nak ke tibet atau nepal. Kalau ada rezeki, nak sampai ke shangri la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 01:48 PM | Show all posts
mm1901 posted on 29-10-2012 09:23 PM
Dah booking thru AA ke kunming thn depan tp masih mencari pakej hotel dan pelancongan kt sana..musli ...

mahalnye pakej tu...ground arrangement aja kan? Kawan saya yang berbangsa cina pernah bagi tau saya, kalau die makan kat kedai2 kecik masa di Kunming memang kena ketok habis2an... baik die makan kat hotel, harganya lebih murah, x da pon kena pau2...
Last edited by farikica on 1-11-2012 01:49 PM

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 10:14 PM | Show all posts
farikica posted on 1-11-2012 01:48 PM
mahalnye pakej tu...ground arrangement aja kan? Kawan saya yang berbangsa cina pernah bagi tau say ...

yezza..ground arrangement ja, no idea ttg kunming sbb x ada kwn2 yg pernah ke sana..cuma masih mencari maklumat thru internet ja.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 01:39 AM | Show all posts
mm1901 posted on 2-11-2012 10:14 PM
yezza..ground arrangement ja, no idea ttg kunming sbb x ada kwn2 yg pernah ke sana..cuma masih men ...

mungkin blh try survey pakej2 kompeni lain juga...sbb rasa mcm mahal la...after all,  kunming tu kat china aja..hotel murah, currency rendah... ke beijing ngan ghuang zhou pon x maham cam tu kan....?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 08:33 PM | Show all posts
farikica posted on 3-11-2012 01:39 AM
mungkin blh try survey pakej2 kompeni lain juga...sbb rasa mcm mahal la...after all,  kunming tu k ...

ya betul..pernah smpi ke shenzen tp rasanya boleh gunakan pengalaman tu sikit2..lg pn pergi berdua mungkin public transport sesuai utk certain tempat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 11:57 PM | Show all posts
sekarang airasia tiket pergi china harganya sangat mudah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2012 09:16 AM | Show all posts
mm1901 posted on 3-11-2012 08:33 PM
ya betul..pernah smpi ke shenzen tp rasanya boleh gunakan pengalaman tu sikit2..lg pn pergi berdua ...

nanti bila dah balik, kasik tampal gmbar dan report sesikit eh... boleh kite nak survey2 plak..he..he...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2012 03:16 PM | Show all posts
farikica posted on 4-11-2012 09:16 AM
nanti bila dah balik, kasik tampal gmbar dan report sesikit eh... boleh kite nak survey2 plak..he. ...

InshaAllah...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2012 12:10 PM | Show all posts
up thread nie.. sapa2 yg dah pi sana bole update tak.. bln 1 nie aku turun sana..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 01:29 PM | Show all posts
salam semua..
saya dah beli tiket ke kunming utk 4 orang (family)..
alhamdulillah dapat beli time cuti sekolah bln 3 thn depan.
sorang dapat RM 192(return).. memang tak percaya.. tapi itulah die..
rezeki dapat murah...
g gz pun dapt rm317 (balik ikut hk). now tengh study nak g sendiri without travel agent...
jom same2 study.. (mood teruja)..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 10:26 AM | Show all posts
mm1901 posted on 5-11-2012 03:16 PM
InshaAllah...

Salam,

Dah pergi kunming, Nak tanya la mcmana ..best tak?? kalau boleh nak tahu stay hotel area mana? nearby ngan attraction..?
L nak visit bulan feb nih.. ada bawak budak2..
..sambil2 kumpul info..nak tau sikit dr org yg dah pergi..

sesapa yg dah pergi, meh kongsi info..TQQQQQQ



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 12:24 PM | Show all posts
kalau nak pergi Kunming ronda ronda sendiri..memang payah sebab language barrier.. tak ramai yang bole speak ingerris. jadi macam itik ngan ayam la nanti..

Aku cadang engkorang contact yunnantaste home stay. nama nya Eric Feng. Speaking english memang superb. dia akan buat planning mana harus dilawati. Dia akan provide homestay, dia akan jadi driver, kereta dia akan provide ngan petrol, toll sekali. Harga aku dulu 5 hari 4 malam dalam RMB4800 aje untuk 3 orang. untuk lebih detail, browse trip advisor, cari BB inns, Yunnantaste rank No.1 kat situ.

email Eric Feng: YunnanTaste@gmail.com

website: http://www.yunnantaste.com/

Last edited by Paput on 18-1-2014 12:28 PM

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 11:00 AM | Show all posts
erm.. L pergi Kunming ujung bulan ni..dah book new era hotel..rasanya best hotel utk walking distance byk tempat kat city..
nak melawat stone forest jer kot..
lebih nk lepak city tgk suasana org2 sane
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 12:23 PM | Show all posts
   Just nak share info,masa di kunming last December, saya stay kat Hump Hostel di area Jinmabiji. Area ni senang nak makan halal dan juga shopping. Kalo nak makan jalan tak sampai 100m ke masjid yongning dan di bahagian bawah ni tempat jual makanan dari kul 10 sampai 8 malam.area nie ada banayk shopping complex termasuk parkson. dibelakang shopping complex yang ada uniqlo ada satu lagi masjid, namanya Nancheng mosque tapi tkde gerai makan dalam masjid, cuma ada di bahagian luar masjid.
   Kalo nak pegi stone forest atau org sana panggil shilin, saya naik bas saja dari East Bus Station.dari area jinmabiji naik taxi dalam rmb40 ke east bus station. Di stesen bus station (bangunan kedua dari main road),cuba amik kaunter tiket paling hujung belah kiri(kalo menghadap kaunter) dan tanya saja dalam english sbb nanti dia orang akan cuba gak tolong kita.dia org cari member diaorg yg reti speaking untuk bantu. dah beli tiket turun bawah dan sebelum turun tangga tu kena scan bag macam kat airport.dah turun kat bawah,pegi area belah kanan dan akan nampak signage stone forest.bus ke stone forest, body bus ni memang dah promo stone forest dan akan turun terus ke stone forest pada penghujungnya. nanti dah sampai di stesen bas stone forest, keluar dari bangunan dan jalan ke bawah sikit dan nampak macam dataran, dan shuttle macam golf cart. Nanti sampai situ cari bangunan yang ada kaunter tiket stone forest.kalo dah beli tiket masuk sekali dengan shuttle transfer, gi beratur plak kat tempat yang ada golf cart tu.dari situ barulah kita akan di bawa ke pintu masuk stone forest. stone forest tu besar gila dan terbahagi ke beberapa kawasan, so boleh spent 1 hari kat situ.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077506s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list