Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
159866
View
1606
Reply

Bowling

[Copy link]

Author: azlina697       Show all posts   Read mode

Post time 6-10-2006 04:47 PM | Show all posts
huhu yer ker ada kelas kat boling alley?

aku blajar tengok rtm memalam buta je wok, pastu skill ejas sndiri :lol
tu yg mmbr aku yg dh expert pelik aku wat bola straight tapi pegi curve

dulu kat senyum super melaka ada carta berat badan n ideal berat bola

beratku 100kg patut pakai bola 15 tapi haku guna 13 pon dah cukup berat :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2006 12:21 AM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 6-10-2006 04:47 PM
huhu yer ker ada kelas kat boling alley?

aku blajar tengok rtm memalam buta je wok, pastu skill ejas sndiri :lol
tu yg mmbr aku yg dh expert pelik aku wat bola straight tapi pegi curve
...


heheh..aku pon..tp kadang jer jadik cam tue..baling straight..tp ada sket curve maser dah nak dekat2 sampai tue..eheh
mule2 peliks gaks..:lol
aku pakai bola berat 7 @ 8 kg jer..tue pon kadang2 terasa berat..
nie mesti berat sbb dah lama x main..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2006 09:16 AM | Show all posts
hehe samo laa kita yer?

tapi naper jadi camtu yer? kat bhg ujung tu tak di polish ker?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2006 10:58 PM | Show all posts
assalamualaikum & salam sejahtera....

cm dak U x reuk...hehehe...
reuk kalo berat aku 62kg...cmner lak ngan bola ideal aku...aku skang suka guna 12kg....da lelama main walopn asyik aku top 1....riaknyer...ngan kengkawan aku jela....wat mase ni da 7 kali aku main....hahaha....tp aku asyik sakit pinggang jer....
nk tny korang mesti suruh aku bukak laman web laen...tp laptop aku cm hampeh la....leh bkak skit2 jer...
so aku aktif kt cari.com ngan berita je la....hahahah
korang yang rajin dan pandai cite je la kt sini...xyah la nk bukak2 web laen...hehehe
skang ak ngah jeles la....mgkin ak mng sbb ak tumpu nk dpt point kot....
tp ak x gheti smpai skang ni nk wt spin...asyik baling staright jer.....
so cita sket eh

k wassalam...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 12:15 AM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 7-10-2006 09:16 AM
hehe samo laa kita yer?

tapi naper jadi camtu yer? kat bhg ujung tu tak di polish ker?


either x polish..atau terlebih polish..hahah..ntah..tp org ngajar tue kater pelik ah tengok..siap curve tue..eheh
ntah..aku tau aku campak jer..ehehe :lol
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 07:23 AM | Show all posts

Reply #185 Mily's post

hahaha ko penah wat curve maut di saat2 paling ujung skali tak?

masa 2nd and 3rd time maen aku slalu jadi tau

90 darjah dia gi melencong waaargghh :lol
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 07:28 AM | Show all posts

Reply #184 musangbuluayam's post

ooo spin bukan curve kan?

spin ni ada 2 jenis.... helikopter and top spin (haku ni yer yer jer)

yg helikopter ni senang jer

ko wat gaya straight bal tapi bila dah lepas kaki cepat2 ko pusingkn pergelangan tangan ko
memula wat slow laaa

yg top spin lagi satu ni aku tak berapa sure...aku ni blaja dari observe org maen jer
ko bengkokkan pergelangan tu ke luar and then lepas bola

serius yg top spin ni haku tengok mmg aneh sket...penah try wat tapi skali jer jadi...yg jadi skali tu dia punyer spin maaaangaii kemain berputar Halim gitu

yg laen gagal dan disertai bunyi dentuman yg amat dahsyat
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 11:46 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 8-10-2006 07:23 AM
hahaha ko penah wat curve maut di saat2 paling ujung skali tak?

masa 2nd and 3rd time maen aku slalu jadi tau

90 darjah dia gi melencong waaargghh :lol

tue terus longkang ker siap 90 deg lagi ha..:lol
die slalu gaks curve kat nak ujung2 tue..kire bola tue masuk kat area pin no 1&3 ah..
aku slalu baling lemah naa..mesti ader left 1 pin..tensen toll..rasa nak lompat2 bg pin tue jatuh..hehhe :lol
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 10:55 AM | Show all posts
hai......
pose ni ader ke yg main bowling.............
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 11:04 AM | Show all posts

Reply #188 Mily's post

huhu ok lagi kena no 1

haku slalu 3&5 coz aku kanan kut.... tapi kalo dpt bola yg sesedap rasa pegi cantik beb... siap ayam turki tu berkokok lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 11:10 AM | Show all posts

Reply #189 alangu's post

naper? nak join ker?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 05:19 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 9-10-2006 11:04 AM
huhu ok lagi kena no 1

haku slalu 3&5 coz aku kanan kut.... tapi kalo dpt bola yg sesedap rasa pegi cantik beb...siap ayam turki tu berkokok lagi


strike ah tue..whahah..:lol
samer ah..tp x ah kerap..heheh..aku bling byk yg tinggal lah..nasib baik..bintang cerah..bleh ah..eheh
tp suker toll denga saper2 yg baling bunyi power2 tue..kuat giler..wpon x strike..aku ako strike pon..alahai..bunyi mcm x cukup mkn jer..cam ner nak bg kuat balingan ah? aku dah amik bola yg berat pon mcm slow..amik yg ringan pon cam slow..dah ah blg sekuat hati laks tue..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 07:41 PM | Show all posts

Reply #192 Mily's post

mili
sile mkn lebih byk sayur bayam
hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 11:29 PM | Show all posts
Originally posted by Ax at 9-10-2006 07:41 PM
mili
sile mkn lebih byk sayur bayam
hahahaha

wahaha
ingat popeye ker?
kene ader paip tue..br matching..wahaha :lol
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2006 10:11 AM | Show all posts

Reply #192 Mily's post

haha aku pong sama ko gak... jatuh pin tu lembikkk jer huhu :geram:

biasa yg ske spin laa bunyi dia power...laju lak tuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2006 11:16 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 10-10-2006 10:11 AM
haha aku pong sama ko gak... jatuh pin tu lembikkk jer huhu :geram:

biasa yg ske spin laa bunyi dia power...laju lak tuh

wahaha..ku sangkakan ko blg sure bunyi gempak..eheh
sakali samer ker?..tue ah nak spin bkn kene thn pakai kaki ker sket..mcm ada sket tekanan kat kaki kiri tue..penah try..longkang jer..wahaha..sib baik x masuk lane seblah..giler spin..eheheh :lol
bunyi pon power..tp power longkang ah..wahaha :lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2006 12:41 AM | Show all posts

Reply #196 Mily's post

yg penting balance prut tu penting
kalo trlajak perahu bleh diundur
dah kalo trlajak prut kt lane boling
nk undur xbleh
so jatuh warghahahaaha

:jeling::jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2006 12:43 AM | Show all posts
Originally posted by Ax at 11-10-2006 12:41 AM
yg penting balance prut tu penting
kalo trlajak perahu bleh diundur
dah kalo trlajak prut kt lane boling
nk undur xbleh
so jatuh warghahahaaha

:jeling::jeling:

kene tahan napas ker? :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2006 04:03 PM | Show all posts
haha aku nak tanya saper penah jatuh masa maen boling?

kalo ada sila posting mcm ni

:pmuka: aku pernah

dan aku mmg pernah :lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2006 11:34 PM | Show all posts
wahaha..x pernah..
tp kalo dlm com games tue byk kali gaks ah..over spin..ehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076747s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list