Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81611
View
482
Reply

Seni bela diri-kongsi pendapat-

[Copy link]

Author: cloud_hardcore       Show all posts   Read mode

Post time 1-3-2007 10:15 AM | Show all posts

Reply #99 windof's post

aku celen dia bagi aku sebijik hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 10:16 AM | Show all posts

Reply #100 Sniper_Wolf7's post

hohoho :setuju:

aliran tenaga ke tangan dan kaki tu dah jadi tak seimbang tau

aura keriakan tu membuatkan pertimbangan tak stabil huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 12:55 PM | Show all posts

Stealth Martial Arts

Ada tak member2 kat sini pemvaca setia majalah SENI BELADIRI?Kalau ada, saja nak bertukar pendapat.Dalam majalah tuh ada segmen mengenai stealth martial arts oleh saudara Suhaizy.Apa pendapat korang tentang teknik yang ditunjukkan?Apa pendapat aku,ada beberapa teknik dia tuh tak menggambar kan realiti sebenar dan tidak berapa prakatikal untuk diamalkan.Sesiapa yang mengikuti majalah ini mesti tahu apa yang aku cakapkan mengenai teknik dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2007 12:41 AM | Show all posts

Reply #103 adwim79's post

Mungkin pasai tu dia pangge stealth, pasai tak nampak real dan praktikal, tapi mungkin dia yg tau kelebihannya, tang mana buah stealth dia...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2007 11:13 AM | Show all posts

Reply #103 adwim79's post

ada ada aku follow tiap issue..

hehe bab stealth laaa yg slalu aku skip. tak berape tertarik coz langkah nyer terlalu 'cantik' cam steven seagall tanpa jangkaan yg crook akan melawan

pastu ada gak yg aku rasa tak praktikal contoh nye melawan org yg berpistol siap dah tuju kat blakang kepala kita dan dia tunjuk caner nak tangkis pistol tu

tapi aku respect dia nyer usaha utk promote Martial Art dikalangan masyarakat. Ari tu dia anjurkan pertunjukan gabungan dari semua jenis MA yg ada kat Malaysia.
wat kat UPM kalao tak silap

aku tak kutuk dia walaupun dia ada yg salah sbb dia ni jenis org yg berusaha

lagipon bukannye dia paksa aku masuk Stealth pong hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2007 04:49 PM | Show all posts

Reply #105 ReuK's post

Heehehe..AKu dah agak mesti ada orang akan komen pasal teknik mengelak pistol tuh.In real situation,tak kira le berapa dan pun talipinggang hitam kita tuh,lebih baik kita turutkan saja kehendak penjahat tuh daripada nak ambik risiko yang amat besar untuk melawan balik.Tak perlu le rasa rendah diri kalau tak dapat melawan balik kerana nyawa itu adalah lebih utama berbanding dengan perasaan tak puas hati kita kerana tak dapat nak guna teknik teknik beladiri.You have erverything to lose if you fight back.Thats my opoinion la...Open for discussion.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2007 12:48 PM | Show all posts

Reply #106 adwim79's post

Hohoho risiko ooooh,

better kita bermain akal cam pura2 lemah semangat ke, tangkap nangis ke, terkencing ke

tak kira laaa pistol ada peluru ke takde peluru, palsu tak palsu.. still risiko kalo meletup skali tak tertanggung wooo

bak kata pepatah usah dijolok sarang tebuan jika hendakkan madunya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 06:07 PM | Show all posts
Originally posted by adwim79 at 7-3-2007 12:55 PM
Ada tak member2 kat sini pemvaca setia majalah SENI BELADIRI?Kalau ada, saja nak bertukar pendapat.Dalam majalah tuh ada segmen mengenai stealth martial arts oleh saudara Suhaizy.Apa pendapat kor ...


aku dah lame tak ikut majalah sb ni....
klu yg isu dlu ade ar koleksi...huhuhuhu
cube korg scan and paste kt sini buah2 stealth tu...
leh aku tgk...n klu aku rase nak komen leh gak aku komen...
tq...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 12:24 PM | Show all posts

Reply #108 cloud_hardcore's post

idea bagus tuh :setuju:

aku ada scanner tapi malangnyer line tenet umah aku tak canggih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2007 08:10 PM | Show all posts

preassure point



ni antara tempat pressure points....
tempat ni amat sensitif n membahayakan....


p/s:- mod RA please!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2007 08:37 AM | Show all posts


lg tempat yg pressure points
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2007 09:58 AM | Show all posts
Achilles tendon= otot akires

Mengikut dongeng rakyat Greek,

Akires ialah pahlawan yg terhebat dan kebal sbb masa kecik mak dia telah merendam dia dlm sungai ajaib.

Tapi malangnya dia ada kelemahan iaitu kat situ lah, otot akires tuh sbb mak dia pegang kat situ pastu terbalikkan baby akires masa rendam tuh.
So kat situ tak kena laa air ajaib

Tmpt yg aku paling hati2 supaya jgn tercedera, seumur hidup takleh berlari woo kalau kena kat sini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2007 06:16 PM | Show all posts

care buangan dan lemparan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2007 03:15 AM | Show all posts
ASM.
gerakan ni pada pandangan aku yang bodoh, harus praktikal dalam gambar aje.........

wallahua'lam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2007 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by sikomeng at 19-3-2007 03:15 AM
ASM.
gerakan ni pada pandangan aku yang bodoh, harus praktikal dalam gambar aje.........

wallahua'lam...


pada pandangan aku teknik ini xde la sebodoh yg ko kate kan...
teknik ini praktikan dan pada step2 dan sterus nya...
bg aku ia adalah praktikal....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 10:25 AM | Show all posts
ASM.
haruslah praktikal....
tapi....macam hukum minum arak dalam Islam lah....
minum arak tu ada faedah dan baiknya....tapi
hukumnya jadi haram sebab...buruknya lebih banyak.........

kalu kita perhati sekali imbas pun, kedudukan dua-dua orang dalam gambar tu....pada adatnya kita faham lah....

salam beb!
waallahua'lam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2007 01:54 PM | Show all posts

Reply #116 sikomeng's post

aku masih tidak mengerti apa yg ko nk sampaikan...
sbnr nye teknik ini adalah salah satu dari tekni free fight....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 11:24 PM | Show all posts
teknik ni kalau buat ngan cepat dan tak disangka penyerang memang alamatnya tertungging dan melambung ke depan jugak. Tapi pivot pointnya kena betul, kalau tak betul orang belakangnya boleh sauk atau tarik balik ke belakang si defendernya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2007 01:49 AM | Show all posts

Reply #118 windof's post

yup....
tp prinsip martial art adalah kepantasan...
so klu lambat blaja teknik pepe pon xberkesan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 06:28 AM | Show all posts
ASM.
aku setuju dengan Cloud dan winof. Kena pantas, kena gaya. Kalu dak, harap nak lambung orang, kita kena lambung balik beb!
satu lagi kemahiran yang aku rasa boleh jadi kelebihan orang bela diri ialah kemampuan membaca gerak atau mengagak gerak lawan dan gerak kita sendiri. HAsilnya kita tak lah buang masa, buang tenaga dan keputusan yang kita ambik harus jadi yang terbaik pulak. hatta kalu perlu lari pun, tak rugi rasanye! di buatnya kalu kita yang kuat belari, mengah jugak orang nak kejau!

sori aa kalu aku silap, sebab aku ni tak pandai bab ni sebenarnye!

salam!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072494s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list