JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
76843
View
482
Reply

Seni bela diri-kongsi pendapat-

[Copy link]

Author: cloud_hardcore       Show all posts   Read mode

Post time 22-3-2007 07:27 AM | Show all posts
aku ada soalan...

kan kalao dlm demo kan, pas crook kena belasah mesti terbaring atas lantai kan?

so in real world... kenape crook tu terbaring atas lantai?
apa jenis kecederaan yg diorg alami sampai terbaring atas lantai?

even kalao korang yg kena belasah, adakah korang akan terbaring atas lantai?


yg penah aku jumpa org terbaring atas lantai ni mmg dah lumat coz kena sepak beramai2 cam bdk2 skolh ragging junior tuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2007 01:33 PM | Show all posts

Reply #126 ReuK's post

mungkin tempat yang kena tu adalah tempat vital...
or mungkin tempat yan keni tu di dagu or hulu hati...
tempat tersebut klu kene serangan yang kuat leh pengsan....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 07:49 PM | Show all posts
selain dari kena vital point, kalau kaki atau tangan dah patah, boleh terbaring atas lantai jugak....takut kena lagi teruk kalau tak sengaja membaringkan diri....  lagi satu, kalau dah kena lambung head down first, terantuk atas lantai, mmg pening jugak kalau kena....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2007 09:23 PM | Show all posts

Reply #128 windof's post

:setuju: :setuju: :setuju:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2007 03:46 AM | Show all posts

maksud ko camni?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2007 03:48 AM | Show all posts

atau camni



mod reading access please.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 09:07 AM | Show all posts

Reply #131 cloud_hardcore's post

:hatdown: :setuju: :ah:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2007 04:49 AM | Show all posts
blaja anatomi manusia....
nescaya martial arts yg di pelajari akan lebih effektif....
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2007 11:00 AM | Show all posts
ooo kira critical hit laa yer?

sbb slalunyer kalau fight ni mmg jarang nak menyerah kalah. slagi leh hayun mmg org hayun kan?

thanks for the pics :hatdown:
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2007 11:02 AM | Show all posts

Reply #133 cloud_hardcore's post

aku slalu fikir,  kita selaku MA ni wajar ke serang kat anu?

rasa cam org picisan la kalau serang kat situ
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2007 03:29 PM | Show all posts

Reply #135 ReuK's post

bagi aku klu keadaan memaksa amat diperlukan....
jika lawan tu untuk suke2 xpelah...
tp klu lawan tu cm nk bunuh kite so itu xjadi masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2007 07:10 PM | Show all posts
Apa saja asalkan musuh tumbang, cukup utk memberi pengajaran yg bermakna bagi dia...anu pun anu ler...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2007 09:57 PM | Show all posts

Reply #137 windof's post

thats right.... :setuju: :setuju: :setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2007 01:24 AM | Show all posts
betul tu. blaja sena bela diri bukan utk nak tnjuk kite power ke tak. tp utk jaga diri sndri n kawal emosi kita
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2007 05:09 PM | Show all posts

Reply #139 amiruddin86's post

pabila emosi di kawal...
ketenangan akan dapat...

pabila mendapat ketenangan...
mudah untuk membuat keputusan...

xkesah la keputusam mengambil gerak dlm MA or dalam kehidupan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 11:59 AM | Show all posts
ehmmm jadi jaga laa anu anda sebaik mungkin

Kalau lwn ngn crook perempuan lak, betul ke kalau kita tumbuk buah dada leh watkan beliau rasa senak?

yg aku tau kalo kita tibai kat kelengkang mmg tak sesanak mcm or laki laa kan?

hehe takde experience gaduh ngn org pompuan.. biasa gaduh ckap mulut jer
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 12:05 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 26-3-2007 11:59 AM
ehmmm jadi jaga laa anu anda sebaik mungkin

Kalau lwn ngn crook perempuan lak, betul ke kalau kita tumbuk buah dada leh watkan beliau rasa senak?

yg aku tau kalo kita tibai kat kelen ...


jahat giller ko nie reuk ada nak tumbuk2 breast pompuan tuh. ko lock jer udah ler...tak pon tepis2 buang..tepis2 buang...

lempang pon bleh...nie aku assume perempuan average k.bukan perempuan gerak khas ke,ape ker
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 12:23 PM | Show all posts

Reply #142 tuah_r's post

ishhh kalau lock tu haramm..kang nti tersentuh kang hik hik hik

aku curios ni .. sbb tang tu ada daya serapan tekanan yg tinggi kan? huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2007 01:16 PM | Show all posts

Reply #143 ReuK's post

aku pon xpasti....
aku belek2 buku aku yg ttg tu xde pon cerita pasal pompuan....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 02:12 PM | Show all posts

Reply #144 cloud_hardcore's post

tuh aarr, tak cukup info psl anatomi pompuan nih.. sumer pasal laki jer

yg dah bereksperimen tak de?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 02:39 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 26-3-2007 02:12 PM
tuh aarr, tak cukup info psl anatomi pompuan nih.. sumer pasal laki jer

yg dah bereksperimen tak de?


rasanye takde laki yg sampai ati nak tumbuk situ. takpon secara automatic penumpuk bertukar jadi cengkaman...

anyway....kalau jenis breast kecik,bleh jer dapat ulu hati kalau tumbuk...kalau jenis byk air, susah sket kot..nie serius nie
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 03:28 PM | Show all posts
tak payah tumbuk ler kat situ, kesian pompuan tu, dah ler senang nangis, baik belai jer.... takat lawan cakap mulut tu, ok ler kalau dah jenis lorat n action tuh, bagi dia sakit hati instead of sakit dada...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2007 05:15 PM | Show all posts

Reply #147 windof's post

tp klu pompuan tu jenis MA power cmne...?
silap2 kite yg jatuh....

xsemua pompuan ni jenis lembut....
adakal yg lembut ble dh naek angin abes ar....
dlm sejarah sdiri tun teja hebat bersilat...cmne tu?
klu kne lawan cm laila ali tu lg ar....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 08:32 PM | Show all posts

Reply #148 cloud_hardcore's post

Kalau dia bukak MA dia, betul2 nak belasah kita, maka aku rasa, we have no choice, we have to defend ourselves right.... tapi jangan ler bagi teruk2, cukup la kalau kena lempang sekali bagi dia terduduk...he...he...he..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 10:14 PM | Show all posts
Originally posted by cloud_hardcore at 26-3-2007 05:15 PM
tp klu pompuan tu jenis MA power cmne...?
silap2 kite yg jatuh....

xsemua pompuan ni jenis lembut....
adakal yg lembut ble dh naek angin abes ar....
dlm sejarah sdiri tun teja hebat bersila ...


hi
Dulu penah tdpp baca pasal seorang Guru Silat yang merupakan samseng teluk anson tapi belajar sejenis silat sebab kena belasah dengan seorang nenek.

Hmm Menurut guru tdpp sehebat mana pun seorang perempuan itu tidak akan mempunyai hikmat istimewa lelaki yang apabila diaplikasi pihak perempuan akan membengkak selama 9 bulan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046064s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list