JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
130392
View
259
Reply

TOOLS & ACCESSORIES

[Copy link]

Author: rileks       Show all posts   Read mode

Post time 21-8-2009 02:08 PM | Show all posts
198# evy8

Oooo...macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2009 02:24 PM | Show all posts
evy.. miss rasa tau jek jelly tu. ada yg jual siap kembang. selalunya org letak dalam vas money plant.

jenuhlah nak mengangkut evy. kalu bleh angkut pong gerenti tak muat dua2 bathroom
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2009 05:05 PM | Show all posts
jelly + sabut..............
jelly kat bawah sabut kat atas.............
rasanya boleh jugak........
nak trylah........kat pasu2 kecik tu.............
yg besar letak sabut n botol air tu latak 2/3 botol skali............
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2009 05:09 PM | Show all posts
202# cdini evy pun setuju dgn cadangan cdini.klu yg pasu besar2 tu guna sabut dan botol air,klu yg kecil2 pasu masukkn dlm bathroom dan guna jelly+sabut.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2009 10:34 AM | Show all posts
peralatan berkebun yg miss guna

baja bgreen miss bancuh siap2 n guna botol spray berasingan. yg dlm balang tu baja tuk pokok2 buah n pokok bunga. semuanya siap berlabel


bata merah, arang n tanah mmg ada spare kat umah supaya senang nak menanam bila terima cutting dr member2 or nak repot pokok2 yg beli dari nursery


nie plak pot2 plastik, dawai tunk gantung okid, moss n kapur pertanian tuk pokok anggur (tataulah idup ker tak keratan yg cdini kasik tu)


sini plak pasu2 seramik tuk pokok bunga/buah n okid. takyah nak berulang ke nursery





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2009 11:05 AM | Show all posts
banyaknya stok...............
anggur tu kalau tak idup nanti kasi yg lain...........
kita bungkus elok2
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2009 11:31 AM | Show all posts
senanglah dini.. malas nak berulang byk kali ke nursery. lagipun kalu dah ada siap cepat skit nak menanam cutting.

rasanya tak idup kot. nanti kalu ko trim lagi kasik aku yer.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2009 03:11 PM | Show all posts
201# MMISS wah bestnya..nanti evy pun nak buat macam miss juga la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2009 11:39 AM | Show all posts
204# evy8

miss bln apa evy.. malas nak berulang ke nursery. almaklum kena bawa adam
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2009 09:04 AM | Show all posts
semalam pegi beli pasu panjang.............
pasu pjg ker.............
yg 1'x1/2'.........
nak buat semai benih..........
nak tanam jr gak..........
nanti tempek gambar..........
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2009 12:36 PM | Show all posts
Saya terima email bertajuk "There....I fixed it".
Dalam banyak2 gambar tu saya teertarik dengan gambar ni,



ha..ha..ha....mungkin kita boleh pinjam idea ni bila dah tak larat nak siram pokok.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2009 05:41 PM | Show all posts
207# alifinara ya..nampak mcm senang ja nak buat..cuma pkai botol plastik dan hos...evy pun nak cuba..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2009 11:56 AM | Show all posts
208# evy8

He..he..lepas tu jgn lupa update kat sini ye.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2009 12:21 PM | Show all posts
207# alifinara

wah pandai tol org tu mereka. sesuai tuk pokok2 yg kat tanah jek nie. kalu kat okid hse kita letak botol tu kat atas ler. tapi tulah 1 paip jek kan padahal pokok byk. kalu miss tak bleh guna cara ni. pokok bersepah.. ada kat okid hse, ada kat bawah porch n kat compound
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2009 12:48 PM | Show all posts

RM2 satu......
pasu okid 3-rm2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2009 12:49 PM | Show all posts
alahai kecik pulok gambar.........
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 12:19 PM | Show all posts
211# cdini murahnya pasu tu cdini...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 12:52 PM | Show all posts
211# cdini

dini.. pasu yg belakang tu sama yg miss selalu beli. karang nak beli lagi coz nak semai jr yg eija tlg belikan. yg depan tu ada gak jual tapi miss tak berkenan coz gumoks
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 07:20 PM | Show all posts
biasa beli yg depan.........
yg blkg tu baru ada stok..........yg ni nak tanam jr........
pastu nak gantung kalau rajin nak buat macam......
siapa ari tu yg tanya pasal pkk utk apartment.....
ada 3 layer tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 04:46 PM | Show all posts
Saya terima email bertajuk "There....I fixed it".
Dalam banyak2 gambar tu saya teertarik dengan gambar ni,



ha..ha..ha....mun ...
alifinara Post at 7-10-2009 12:36


Walah!...canggih idea nie...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047269s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list