JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
130390
View
259
Reply

TOOLS & ACCESSORIES

[Copy link]

Author: rileks       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-1-2007 09:11 AM | Show all posts
Originally posted by rileks at 8-1-2007 10:43 AM

ni pun baru nak try guna.. cuba kat cantasan pokok bunga kertas

**yg sy beli ni warna putih,... cara pakai celupkan je btg yg dicantas tu..pastu tanam..

tak tau lak ade yg warna merah...NG thanks for the info...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 09:54 AM | Show all posts
Originally posted by rileks at 11-1-2007 09:11 AM

**yg sy beli ni warna putih,... cara pakai celupkan je btg yg dicantas tu..pastu tanam..

tak tau lak ade yg warna merah...NG thanks for the info...


Yang kaler merah......selalu di gunakan olih NURSERY.
Penggalak akar juga.....especially kalau mengubah pokok dari poly bag ke tanah.

Kasi akar dier cepat membiak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 11:16 AM | Show all posts
Originally posted by rileks at 11-1-2007 09:11 AM

**yg sy beli ni warna putih,... cara pakai celupkan je btg yg dicantas tu..pastu tanam..

tak tau lak ade yg warna merah...NG thanks for the info...


Oh terima kasih banyak rileks.  Masa saya tengok tv hari tu pun, warna putih.  Dia selupkan sahaja sebelum menanamnya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 09:13 AM | Show all posts


Gunting pokok nie amat penting sekali pada Ifa...susah kalau takde nie

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 09:15 AM | Show all posts


baja pelebat buah mangga...ditabur semasa pokok mangga sedang berbunga..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 09:16 AM | Show all posts


digunakan untuk mengikat anak2 pokok ke sokongan kayu..beli di Tesco..just rm 2.90 only...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 09:18 AM | Show all posts


Yang nie digunakan kalau untuk sembur racun atau baja air...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 02:56 PM | Show all posts

Reply #47 razifah's post

Fuhh Ifa.Macam pro. :solute:
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 07:27 PM | Show all posts

Reply #48 afyyzuul's post

..,mana ader fizul......setakat tepek pic jer..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 08:51 PM | Show all posts
Originally posted by afyyzuul at 23-2-2007 02:56 PM
Fuhh Ifa.Macam pro. :solute:

a'ah laa .. nie buleh berguru dgn ifa nampaknya :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 08:53 PM | Show all posts

Reply #44 razifah's post & Reply #47 razifah's post

gunting dan penyembur tuh cam mok nik punya
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 09:14 PM | Show all posts

Reply #51 mok_nik's post

yer ker....mok nik kat umah ker nie?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2007 10:44 PM | Show all posts

Reply #52 razifah's post

mok nik kat umah ler
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 06:52 AM | Show all posts
Originally posted by haniman at 11-1-2007 11:16 AM


Oh terima kasih banyak rileks.  Masa saya tengok tv hari tu pun, warna putih.  Dia selupkan sahaja sebelum menanamnya.


Yang warna merah selalu nya di guna olih NURSERY.
SEbab  harga lebey mahal dan itu lah SECRET di dalam perniagaan deme.

SEbab itu kalau lihat..........biler deme tanam pokok, selalu nya mudah idup subur.
Dan yg kiter punya.........mcm terencat jer.
Nak keluar pucuk pun............jenuh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 04:26 PM | Show all posts

Hidroponik

Ada sesape boleh PM me kat mana boleh beli set hidroponik. Masa zaman tgh hot dulu senang aje dapat. La nie dah susah nak jumpa.  Bukan apa dulu masa dok ngan family biasa tgk my father tanam dan menjadi. La ni dah dok rumah sendiri nak pulak try buat sendiri..

Thanks in advance
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2007 02:31 AM | Show all posts
Originally posted by Cokecola76 at 25-2-2007 04:26 PM
Ada sesape boleh PM me kat mana boleh beli set hidroponik. Masa zaman tgh hot dulu senang aje dapat. La nie dah susah nak jumpa.Bukan apa dulu masa dok ngan family biasa tgk my father tanam dan ...


Cokecola kat mana?
kalau sekitar KB nie ada dua tempat yg mok nik tahu ada jual set hidroponik nie... di Wee Garden dan Grace Garden
Tahun lepas, masa mok nik dok gila cari pokok dan pasu, ternampak lah benda2 tuh kat sana
tapi mok nik tak tanya lak harganya sebab tak berminat sgt

apa kata kalau ke jabatan pertanian di tempat Cokecola, mungkin ada kat sana:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 01:57 PM | Show all posts

Reply #56 mok_nik's post

mok nik....bulan 4 nanti kite pi kelate..katne bole beli munge2 n pasu murah? bole singgah japs...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 03:34 PM | Show all posts

Reply #57 razifah's post

Fuhhh....Siap nak beli bunga kat kelantan tu.........:solute:

Beli byk skit Ifa. Nanti boleh kasi Fizul sepokok 2.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 03:47 PM | Show all posts

Reply #58 afyyzuul's post

drpada beli tudung..baju ...periuk...
tertekan tul nanti ikut rombongan cik kiah ke kelate..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 04:35 PM | Show all posts

Reply #59 razifah's post

Rombongan naik apa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042223s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list