JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
130395
View
259
Reply

TOOLS & ACCESSORIES

[Copy link]

Author: rileks       Show all posts   Read mode

Post time 18-12-2007 07:32 PM | Show all posts

portable storeroom for gardening tools

hai...

kat mana saya nak beli potable storeroom...yang biasanya org letak kat halaman rumah...untuk simpan gardening tool
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2007 07:48 PM | Show all posts

Reply #1 my^fluffy's post

selalu saya tgk iklan kt the star.. ade cth gambo lagi..
yg ni ke maksud awak?



http://www.hi-gardensheds.com/

[ Last edited by  mizahanan at 18-12-2007 08:00 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2007 08:13 PM | Show all posts
pernah gi eneos kat one utama tak?
kat tingkat bawah eneos tu arwen pernah nampak ada showroom utk portable storeroom ni...

ataupun mungkin boleh contact this company....dulu arwen beli shade sail untuk porch pun dgn this comp. and diorang pun dealer untuk this product...

Qb Products Sdn. Bhd.
No. 9, Jln PJU 3/46, Sunway Damansara Technology Park..

website dier :  www.qbfab.com.my
contact no. 03-7803 3380/3368/3818
or 017-2498822 (Mr. Eddie WK Wong)

try ler call kalo berminat...

ps:
(mod, arwen tak sure boleh ke idak arwen letak add and contact no. diorang nih tapi kalo takleh just delete jerlah)
takde niat nak promote or whatever sbb mmg takde berkaitan pun just pernah jadi customer diorang nih beberapa tahun yg lepas..

[ Last edited by  Arwen at 20-12-2007 07:08 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2007 05:28 PM | Show all posts
thanks cos bagi info...nanti saya try call tanya dealer kat ipoh ada tak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 07:26 AM | Show all posts

rooting powder

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 02:42 PM | Show all posts

crystal soil



yg hitam hb beli kt klsentral - rm5

yg putih beli kt tanah merah - rm4.90

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2008 12:49 PM | Show all posts
Originally posted by 4u2luv at 6-8-2007 03:02 PM


akum..
bleh ko bg tau skit cara nak guna benda ni..
maklum la ...saya ni baru blajar nak mhijaukan laman umah


keratan batang yg kita kerat dr pokok asal tu ..celup kan dlm powder ni ..than tanamkan je kedlm tanah..

sori..lama tak bukak thread ni.

semenjak 2 menjak lama dah tak tgk pokok
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2008 03:31 PM | Show all posts
Pagar hiasan aksesori laman
Oleh Norakmah Mat Youb
norakmah@nstp.com.my



PAGAR hiasan serlah karakter landskap taman.


Konsep boleh disesuaikan dengan keluasan taman

REKAAN dalam seni bina landskap pastinya lengkap hasil gabungan beberapa bentuk komposisi yang terdiri daripada landskap kejur, landskap lembut, pencahayaan dan perabot sebagai hiasan selain aksesori taman.

Rekaan landskap kejur adalah kekal, tidak boleh diubah kedudukannya seperti wakaf dan air terjun buatan, manakala landskap lembut pula daripada jenis tumbuhan digunakan. Elemen ini memainkan peranan penting dalam pembentukan sesebuah laman.

Selain itu, pencahayaan sama ada cahaya matahari atau penggunaan lampu taman membantu menyerikan laman. Jenis dan saiz perabot laman yang digunakan menguatkan lagi karakter dan identiti landskap, serta satu ciri kepada bentuk serta corak sesebuah laman.

Pengurus Operasi Puncak Flora Management Sdn Bhd, Mohd Farizal Md Desa, berkata aksesori taman seperti pagar hiasan membantu menyerikan kawasan rumah terutama bagi pemilik yang tidak mempunyai idea menyerikan taman mereka.

Antara aksesori yang disediakan untuk kegunaan laman ialah pagar plastik berwarna warni boleh disesuaikan dengan konsep yang dikehendaki. Jika sukakan gaya Inggeris, boleh menggunakan pagar berwarna putih sesuai dengan konsep berkenaan.


MUDAH pasang antara faktor pelaris pagar hiasan.

Di Amerika, pagar hiasan jenis ini banyak digunakan bagi taman berkonsepkan country

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2008 03:24 PM | Show all posts
Tip: Kelebihan sungkupan pada tanaman



SUNGKUPAN dapat menjadi bahan hiasan atau dekor pada pangkal pokok selain menutup permukaan tanah yang kosong.



RAMAI menyatakan bagus dan perlu kita letakkan bahan sungkupan pada tanaman sama ada ditanam dalam pasu atau tanah. Benarkah? Mari kita sama-sama berkongsi sejauh mana kebenarannya.

Biasanya bahan yang biasa kita lihat di pasaran seperti sabut kelapa yang dikisar dan diproses contohnya, sesuai kita jadikan bahan sungkupan. Ia dapat mengekalkan kelembapan tanah ke atas tanaman kerana bahan berkenaan mampu memperlahankan kesan sejatan tatkala kita menyiram pokok ke atas permukaan tanah.

Antara kebaikan lain, ia bertindak menghalang percikan tanah atau butiran baja yang kita letakkan pada pangkal pokok terpercik keluar apabila kita menyiram. Berikutan itu sungkupan pada pangkal pokok menghalang kerosakan pada akar pokok muda.



Bahan sungkupan yang dihasilkan secara organik yang boleh kita hasilkan sendiri mampu berfungsi seperti dimaksudkan di atas adalah hampas tebu. Tambahan, ia menggalakkan aktiviti dan kehadiran mikro organisma dalam tanah seperti cacing, secara semula jadi mampu memperbaiki struktur udara dalam tanah dan memperbaiki sumber nutrien bagi tujuan pertumbuhan akar pokok yang sihat.

Selain itu, sungkupan juga dapat dijadikan bahan hiasan atau dekor pada pangkal pokok terutama tanaman dalam pasu yang menampakkan lebih menarik dan kemas dari hanya terus kelihatan permukaan tanah yang kosong.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 02:21 PM | Show all posts

Baja Organik.


Baja B'GREEN Seaweed adalah campuran organik ekstrak rumpai laut terpilih dalam membekalkan nutrien seimbang kepada tanaman untuk tujuan pertumbuhan, pembungaan dan pengeluaran buah yang sihat. Ia kaya dengan mineral organik, hormon pertumbuhan semulajadi, vitamin, asid amino dan nutrien tambahan yang amat diperlukan oleh tanaman. Ia amat sesuai untuk semua jenis tanaman berdaun, bunga dan buah-buahan.

Maklumat lanjut layari website http://bgreenfertilizer.googlepages.com/homeofbgreen

[ Last edited by  S_Anuar at 8-5-2008 11:06 AM ]

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 02:36 PM | Show all posts

B'GREEN Bloom & Fruit - baja cecair separa organik



B'GREEN Bloom & Fruit - baja cecair separa organik

Baja B'GREEN Bloom & Fruit   adalah baja separa organik
yang dapat merangsang pertumbuhan akar, bunga dan buahyang sihat kepada tanaman. Ia diperkaya dengan mikronutrienyang amat diperlukan oleh tanaman. Ia amat sesuai untuk semua jenis tanaman sayuran jenis buah, pokok bunga-bungaan dan pokok buah-buahan.


Maklumat lanjut layari website http://bgreenfertilizer.googlepages.com/homeofbgreen

[ Last edited by  S_Anuar at 8-5-2008 11:07 AM ]

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 02:42 PM | Show all posts

B'GREEN Neem Emulsion




B'GREEN Neem Emulsion - BIO-DEGRADABLE ! NON TOXIC! EFFECTIVE!
B'GREEN Neem Emulsion adalah berasaskan minyak semambu yang digunakan sebagai bio-pestisid. Kajian mengesahkan ia mampu mengawal 400-500 spesis serangga perosak. Pelbagai  serangga perosak kepada tanaman terutamanya belalang, kumbang dan serangga penghisap cecair tumbuhan seperti 'aphid', 'white flies' dan 'spider mite' boleh dikawal dengan menggunakan produk ini.

Nota : Penyelidikan terkini juga telah mengesahkan produk berasaskan minyak semambu juga boleh bertindak sebagai 'nematicide' dan  'fungicide'

Maklumat lanjut layari website http://bgreenfertilizer.googlepages.com/homeofbgreen

[ Last edited by  S_Anuar at 8-5-2008 11:08 AM ]

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2008 11:18 AM | Show all posts

Alat Hiasan Taman.

Pasu ni seakan-akan kayu balak, boleh dihias dgn pokok-pokok bunga.
Harganya tak la mahal sangat bawah RM25. Berkenan tapi tak tau nak
letak mana.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2008 07:15 AM | Show all posts

pH soil tester

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2008 03:16 PM | Show all posts
Originally posted by haniman at 9-1-2007 10:47 AM
Laaaaaa, tadi ingatkan bekas letak telur :geram:


Kira boleh la juga kalau nak guna bekas teloq tu....
apa kata org, emmm kitar semula....
jimat ler sikit dari membeli bekas2 yg canggih manggih tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2008 09:44 AM | Show all posts
Aku dah cuba baja organik nie...

Dalam masa 1 minggu lebih pokok bunga dah cantik.....

Harganya pun tak mahal sangat RM4.50 jer... cuba lah....

atau kau orang boleh layari website company nie

http://www.agro-green.net

SELAMAT MEMCUBA:victory:


Maaf aku tak boleh nak upload gambar la... kenapa..?





[ Last edited by  gond at 19-10-2008 09:56 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 03:28 PM | Show all posts
pagar plastik yg tinggi tu nak beli kat mana ek?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2008 09:38 AM | Show all posts
Originally posted by puterikhaleeda at 23-10-2008 03:28 PM
pagar plastik yg tinggi tu nak beli kat mana ek?



dari ari tu ifa tgk puteri mencari..maaflah...memang tak pernah tgk yg jenis tinggi nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2008 10:37 PM | Show all posts
saya pon x penah jumpa yg tinggi
kalu nak kena wat sundri kot..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 12:15 PM | Show all posts
Originally posted by pakupayung21 at 30-10-2008 10:37 PM
saya pon x penah jumpa yg tinggi
kalu nak kena wat sundri kot..huhu


atau kena tempah kan PP...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045234s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list