Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50328
View
135
Reply

Top Martial Arts!

[Copy link]

Author: Wong Onn Yong       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-12-2003 02:16 PM | Show all posts |Read mode
Attention to Martial Arts enthusiast!

Here's a poll about various martial arts available in our country, please vote your favorite martial arts and fill in your opnion.

Thanks for your vote!

[ Last edited by  riccckyyy at 25-12-2006 03:39 PM ]
Single Polls, Total 43 Users voted
49.02% (25)
13.73% (7)
3.92% (2)
0.00% (0)
3.92% (2)
5.88% (3)
21.57% (11)
0.00% (0)
0.00% (0)
1.96% (1)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2003 05:25 PM | Show all posts
What does this poll based on? How many people in that MA? Or how many countries has branches in particular MA?

Sorry ... I didn't vote ... didn't find Jujutsu in there.
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 9-12-2003 10:04 PM | Show all posts
aku vote for silambam.walhal actually aku tak tahu apa itu silambam..
mungkin sbb namanya sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2003 10:10 PM | Show all posts
aku lak vote Silat (pasal aku ahli silat).
aku juga vote aikido. pasal member aku pernah xplain mende ni. sape tu... artis Hollywood tu. alaaaa, lupe lak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2003 03:00 AM | Show all posts
Originally posted by yowa2 at 9/12/2003 10:10 PM:
aku lak vote Silat (pasal aku ahli silat).
aku juga vote aikido. pasal member aku pernah xplain mende ni. sape tu... artis Hollywood tu. alaaaa, lupe lak.


Tak mengapa, artis Hollywood yang memegang 7 dan itu adalah Steven Seagal.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2003 10:26 AM | Show all posts
FYI Steven Seagal sudah ditendang keluar dr Aikido Association di Jepun kerana menperlagakan aksi2 ganas mengunakan teknik Aikido sejak 1980an.

Mungkin kerana itulah aksi2 Seagal dlm filem2 terbarunya kurang kpd menunjjukan aksi MA dan lebih kpd penggunaan senjata api.
Reply

Use magic Report

amdude This user has been deleted
Post time 10-12-2003 07:43 PM | Show all posts
aku hanya tahu taekwondo & karate jer
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2003 11:45 PM | Show all posts
errm.
dgr kata, cara duduk bersila aikido, ada cara letak tangan yg betul.
bila org memegang tangan kita, kita boleh counter (cam game lak). itu la kwn saye ajar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2003 05:26 PM | Show all posts
Originally posted by yowa2 at 10/12/2003 11:45 PM:
errm.
dgr kata, cara duduk bersila aikido, ada cara letak tangan yg betul.
bila org memegang tangan kita, kita boleh counter (cam game lak). itu la kwn saye ajar.


Betul, itulah tegatana. Memang kita boleh score jika tangan dipegang, tapi kena score secara betul. Oleh itu, mustahilah kalau ada jalan buntu di Aikido. Boleh saya tanya sikit, adakah kawan awak itu belajar Aikido juga?
Reply

Use magic Report

PujaAn This user has been deleted
Post time 13-12-2003 06:39 PM | Show all posts
hmm cerita la tentang aikido ni, konsep dia,moves, combo attack,
senjata yg digunakan...

leh kongsi....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2003 06:49 AM | Show all posts
Originally posted by Wong Onn Yong at 13-12-2003 05:26 PM:
Betul, itulah tegatana. Memang kita boleh score jika tangan dipegang, tapi kena score secara betul. Oleh itu, mustahilah kalau ada jalan buntu di Aikido. Boleh saya tanya sikit, adakah kawan awak i ...


hmm, rasanya dia tak blajar. banyak membaca tu. tapi tau pulak dia cara duduk tu, lak tu gaya masa tangan atas meja (mcm soal siasat polis), pon dia tau. katanya Aikido, mcm yg Steven Seagal buat tu, banyak tangkap jari kan?!

mmm, member saya tu, join Silat Gayung. walaupon badan besar, susah nak jump over some people (need for grading).
Reply

Use magic Report

PujaAn This user has been deleted
Post time 14-12-2003 11:52 PM | Show all posts
hmm aikido yg cam steven seagal suka crash tapak tangan org ker?

mmg cam tu ker cara movement dia? naturally...?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2003 11:59 PM | Show all posts
hahahaha. mmbr aku tu gak ajar skit2 bahasa cina. dia kat YongPeng, Johor. mmg la.
ko kenal dia tak pujaAn? Kancut!

ayat yg paling aku suka... "wo ai ni, ni you ai wo ma?"
Reply

Use magic Report

PujaAn This user has been deleted
Post time 17-12-2003 11:39 PM | Show all posts
ala sedara sebelah bahu ko dulu kan? maunyer tak kenal,,, slalu lepak bilik aku melawat sambil membincangkan hal2 futuristik

ha ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2003 01:40 AM | Show all posts
- silat, yg 1st blajar masa sekolah dulu
- aikido, macam silat, ada kunci

how to vote?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2003 01:47 AM | Show all posts
Originally posted by PujaAn at 2003-12-13 18:39:
hmm cerita la tentang aikido ni, konsep dia,moves, combo attack,
senjata yg digunakan...

leh kongsi....

concept,
- using minimum effort to produce the maximum impact (right?)

moves,
- 6 basic movements (in yoshinkan style)
- 5 basic controls

combo attack,
- depends on the shite himself, lots of techniques

weapons (during training),
- tanto
- jo
- tanjo
- bokken

anybody wanna add more info?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2003 07:56 PM | Show all posts
Mr. Jebat,

Are you doing Yoshinkan style as well? Well, i'm doing Aikikai style in Bangsar and currently 5th Kyu. Because Yoshinkan style is hard style, so that my target is to young folks. I think that some young folks not interested about internal art, this is why i post a thread about Aikido Yoshinkan Shudokan Malaysia.

Have a nice keiko!
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2003 04:00 AM | Show all posts
Mr. Wong

i just join the club last august, and i'm going to take 5th kyu grading on february 2004.

- i know that not everybody like the hard style...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2003 05:24 PM | Show all posts
Originally posted by HangJebat at 21/12/2003 04:00 AM:
Mr. Wong

i just join the club last august, and i'm going to take 5th kyu grading on february 2004.

- i know that not everybody like the hard style...


It's such great! You're an Aikidoka as well and will take a grading for 5th Kyu, wish you pass on the grading!
Reply

Use magic Report

PujaAn This user has been deleted
Post time 29-12-2003 12:37 AM | Show all posts
what are the test are on? technich? writing song lyrics? philosophy?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.129344s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list