JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
48038
View
135
Reply

Top Martial Arts!

[Copy link]

Author: Wong Onn Yong       Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2004 02:01 AM | Show all posts
ello elliooo .. tolong tunjuk gambar kamu orang buat ''kick'' .... nanti saya tunjuk my brother punya ''kick''

kick macam ni


or macam ini

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2004 07:38 PM | Show all posts
Originally posted by PujaAn at 2004-1-27 23:37:
tu la malas nak praktis.. kan dah lupa.. gi cari guru balik
har har har

watashi wa jyoudan

hehehe...
nasib baik cuti raya
boleh rehat sikit

ni, kes terlebih berlatih kut
hampir hari-hari pergi ke dojo berlatih
sampai sensei pun boring tengok muka aku

har har har
sekejap lagi, na pi dojo
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2004 12:37 AM | Show all posts
Originally posted by DARSITA at 3-2-2004 02:01:
ello elliooo .. tolong tunjuk gambar kamu orang buat ''kick'' .... nanti saya tunjuk my brother punya ''kick''

kick macam ni
[img]http://www.dd.com.ar/us ...



uiii.. mau masuk ICU kalau kena penyepak camni..... seriau aku nengok nya...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2004 09:05 PM | Show all posts
i'll vote for muay thai.

masa aku tinggal kat langkawi dulu aku belajo kat kampung je.

ada 2 jenis. street & ring. masa aku kat sana, aku belajar street, segala
siku lutut private parts semua boleh masuk. hardcore sikit.

once aku balik tanah besar, aku sambung lagi, cuma kat sini semua
teknik untuk ring. lembut sikit la but still...baru bab warm up ada trainers
dah muntah...aiseyy.

now aku dah tak belajo, tapi twice a week aku selalu gi keramat dok
sparring dengan ada sorang hantu tomoi...




::sampai sekarang aku tak pernah bukak step...even kalo ada kutu carik
  pasal, unless kalo family aku terusik. i'm a lover not a fighter.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2004 01:13 AM | Show all posts
Originally posted by TanSri at 20-2-2004 21:05:
i'll vote for muay thai.

masa aku tinggal kat langkawi dulu aku belajo kat kampung je.

ada 2 jenis. street & ring. masa aku kat sana, aku belajar street, segala
siku lutut private parts semu ...



kalau sesuatu Ilmu untuk dipelajari mmg senang tapi nak maintain tu yg payah skit.....

member sparring kau tu kalau dah biasa ..aku rasa dah takleh jadik sparring lagi..kena cari org lain tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2004 09:20 PM | Show all posts
Originally posted by casio at 23/2/2004 01:13 AM:



kalau sesuatu Ilmu untuk dipelajari mmg senang tapi nak maintain tu yg payah skit.....

member sparring kau tu kalau dah biasa ..aku rasa dah takleh jadik sparring lagi..kena cari org lain ...


Terima kasih kerana tuan moderator sudi memberi muka untuk membalas thread undian ini! Itu telah menjadi latihan praktikal kerana sudah biasa sparring dengan seseorang yang sama dalam banyak kali, memang tak jadi sudah sebagai sparring yang sebenar.

Terima kasih ke atas balasan tuan moderator yang sebegitu musanabah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2004 09:24 PM | Show all posts
This is...................... Aikido!

Thank you!

[ Last edited by Wong Onn Yong on 12-6-2004 at 09:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2004 09:57 PM | Show all posts
i vote for muay thai.kos in muay thai you can hit any part of the body except u know what.in muay thai you can use legs to hit someone.
Reply

Use magic Report

nipponaiki This user has been deleted
Post time 13-6-2004 01:36 PM | Show all posts
Hello.

I vote for aikido and silat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2004 11:03 AM | Show all posts
Silat.

Belajar Karate tapi tak suka.
Aikido pulak tak cukup menarik hati.

Jeet Kune Do takde?
Reply

Use magic Report

benz_my This user has been deleted
Post time 14-6-2004 12:48 PM | Show all posts
All kind of martial arts are great, but I perfer Aikido.
So you know what i will vote for then...
Reply

Use magic Report

Sniper_Wolf7 This user has been deleted
Post time 19-6-2004 12:08 PM | Show all posts
Even though I like Aikido, but i can't abandone my origin, i'll have to go with Silat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2004 07:48 PM | Show all posts
so besides from the above is there any martial arts were not mention from the poll?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2004 09:03 PM | Show all posts
Originally posted by Lindsay at 19/6/2004 07:48 PM:
so besides from the above is there any martial arts were not mention from the poll?


Those arts are more well known than otherwise, seldom have Malaysians do JKD, Jujutsu, Kempo, Tang Soo Do, etc. Lately, Aikido's wing flys over Klang Valley. Judo becomes a well known competitive sports beside TKD and Karate after SUKMA 2001, army and custom also have their own Judo teams.

So, you can vote "others" if here's without your choice.

Thanks for your cooperation!

[ Last edited by Wong Onn Yong on 31-8-2004 at 03:34 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2004 08:59 PM | Show all posts
Anybody watch already Go Warrior series by Roland Osbourne in Discovery Channel or not? Don't forget to watch Yoshinkan Aikido in Go Warrior Series, it will be 29/7/04 10.30PM! (Of course Discovery Channel) You all must see it!

See you all tommorow night!
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2005 09:09 AM | Show all posts
by Lindsay

so besides from the above is there any martial arts were not mention from the poll?

There are many like the Brazilian Jujutsu a.k.a Capoeira, also Philipine's Knive and Stick Fighting Arts, Kenjutsu and Kendo and so many more.

The above lists are only the populars ones with kids today. :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2005 11:46 AM | Show all posts
Originally posted by Sephiroth at 24-3-2005 09:09 AM:
by Lindsay

so besides from the above is there any martial arts were not mention from the poll?

There are many like the Brazilian Jujutsu a.k.a Capoeira, also Philipine's Knive and St ...



Philipine's Knive and Stick Fighting Arts


= KALI


Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2005 01:28 PM | Show all posts
Nope, I believe it is called Arnis.

During Spanish invasion, they banned ALL form of martial arts, just like what they did in South America. So, the people come out with mock-fighting like dances which they perform in front of the Spanish. That is what known as Kali.

Arnis is single and double stick fighting which can be very devasting. You guy should see two stick fighters go at it. It is pure, beat-em up competition where the one who withstands the pain to the last moment wins. :bgrin:

Yup, your thorougly did it also.

http://www.martialinfo.com/HistoryPhilipine.htm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2005 07:19 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 24/3/2005 11:46 AM:



Philipine's Knive and Stick Fighting Arts


= KALI




Is that Dan Inosanto? Inosanto is a disciple of Bruce Lee and certified JKD Instructor, a disciple of Inosanto now teaches JKD in Bangsar but i don't know is there still remains or not.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2005 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by Sephiroth at 24-3-2005 01:28 PM:
Nope, I believe it is called Arnis.

During Spanish invasion, they banned ALL form of martial arts, just like what they did in South America. So, the people come out with mock-fighting lik ...



Kali , Arnis or Encrima is same.... :ah:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2005 05:45 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 26/3/2005 05:13 PM:



Kali , Arnis or Encrima is same.... :ah:


It's true, Escrima is a spanish term.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2005 08:41 PM | Show all posts
I vote taekwondo coz my two children are in it
Reply

Use magic Report

killkaze This user has been deleted
Post time 16-8-2005 09:22 PM | Show all posts
I vote silat. Currently in Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2005 10:55 AM | Show all posts
vote silat

blajar masa kat skolah dulu
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2005 09:47 AM | Show all posts
baru pagi tadi aku tengok kat MHI TV3 citer tentang seni mempertahankan diri ''KAPI'' tengok macam ''KALI''

Senaman Kapi merupakan satu sistem pembelajaran seni tempur jarak dekat yang terulung di Pulau Pinang dan terunggul di Malaysia. Senaman Kapi adalah sistem seni yang CEPAT, MUDAH dan BERKESAN untuk dipelajari.

Objektif utama adalah untuk memperkembangkan budaya dan peningkatan kefahaman sebenar SENI KAPI. Dengan mengendalikan program yang berkonsep wajadiri untuk menyatukan semua golongan masyarakat dalam sama-sama menimba ilmu pengetahuan disamping meningkatkan ketahanan mental, fizikal dan spiritual.

Dengan ini pihak Akademi berharap anda dapat menghebahkan maklumat Seni Kapi kepada rakan-rakan yang ingin mempelajarinya. Dengan meramaikan lagi ahli-ahli Perguruan Seni Kapi dapatlah kita melahirkan lebih ramai pembantu jurulatih dalam bidang seni kapi. Secara tidak langsung ia dapat memudahkan kita merencanakan program-program seperti seminar, kursus jurulatih, pembantu jurulatih, kursus sehari, kursus jangkamasa pendek, wakil negeri serta kelas-kelas latihan dinegeri masing-masing dalam memartabatkan satu budaya SENI WARISAN MALAYSIA ke peringkat yang lebih tinggi.

K - KEKUATAN

A - ADA

P - PADA

I - ILMU

Senjata tekpi ini pernah digunakan oleh Tan Sri P. Ramlee dalam filem Enam Jahanam pada 1969.
Untuk keterangan lanjut atau berminat untuk mengikuti kelas latihan, sila hubungi :

Ibu Pejabat
AKADEMI WAJADIRI MALAYSIA
No. 570-D, Taman Makmur Jaya,
Jalan Sultan Azlan Shah, 11900   Penang, Malaysia.
Tel: 04-656 9518
H/P: 016-478 0303, 012-418 3649
Email: enquiry@kapimalaysia.com

---------> http://www.kapimalaysia.com/
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045121s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list