Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50401
View
135
Reply

Top Martial Arts!

[Copy link]

Author: Wong Onn Yong       Show all posts   Read mode

Post time 7-3-2006 03:55 PM | Show all posts

Reply #60 Kilokahn's post

yups....hehehehe....kurus2...kiut2....sangat obvious....
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2006 07:50 PM | Show all posts
for me..prefer silat,dulu ade ler blaja skit silat gayong...pergh teringat waktu belajar dulu.. perit oh..
belajar pentas,buah kombet/buah pukul, Kuncian,buah pisau,buah keris,buah tongkat,buah simbat,buah parang..tapi banyak da lupa...argh!!!..macam nak belajar balik jer!!!!!

tapi kenape ye silat kat malaysia ni macam ketinggalan skit???
aku start keja baru aku perasan,most non-malay still ingat silat ni macam tarian,banyak bunga2...
need more adv. i think??
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2006 10:45 AM | Show all posts
hehehe tertinggal kapal dah berlayar...

voted silat, muay thai and aikido

personal reason :bgrin:
Reply

Use magic Report

Sniper_Wolf7 This user has been deleted
Post time 26-3-2006 04:30 PM | Show all posts
For me, I vote all. Because all martial art have thair own strength and weakness. It is up to us to master it. Martial art is for ourself and not for showing off to see who's martial art is the best. I hope all use their Knowledge wisely.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2006 11:37 PM | Show all posts
Hi sniper long time no see :bgrin:
Reply

Use magic Report

Sniper_Wolf7 This user has been deleted
Post time 30-3-2006 06:01 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 27-3-2006 11:37 PM
Hi sniper long time no see :bgrin:


Yah. I'm studiing at Ng. 9. that's why i can't log on.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2006 12:11 AM | Show all posts
nobody likes savate ? french boxing rasanya.

another I like is Jedi hahahahaha, may the force be with u
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2006 12:35 PM | Show all posts
baru perasan sekarang dekat iklan di malaysia banyak memaparkan konsep Capoeira
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2006 01:27 PM | Show all posts
Originally posted by atan at 31-3-2006 12:35 PM
baru perasan sekarang dekat iklan di malaysia banyak memaparkan konsep Capoeira


yerlah baru aku perasan lah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2006 08:21 PM | Show all posts
Originally posted by zenslack at 31-3-2006 12:11 AM
nobody likes savate ? french boxing rasanya.

another I like is Jedi hahahahaha, may the force be with u


Kicking to knee is illegal in Savate tournament, other parts don't matter
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 09:19 PM | Show all posts
Saya suka sejenis seni beladiri Russia bernama SYSTEMA. Ianya memang unik dan pelik. Saya dah kaji teknik2 Melayu, Cina, India, Jepon, Korea, Amerika Latin tapi belum pernah jumpa yang mcm Systema.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 11:40 AM | Show all posts
Originally posted by WonBin at 5-7-2006 09:19 PM
Saya suka sejenis seni beladiri Russia bernama SYSTEMA. Ianya memang unik dan pelik. Saya dah kaji teknik2 Melayu, Cina, India, Jepon, Korea, Amerika Latin tapi belum pernah jumpa yang mcm Systema.


WonBin boleh terang lebih detail tak Seni beladiri ''SYSTEMA''
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2006 07:17 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 10-7-2006 11:40 AM


WonBin boleh terang lebih detail tak Seni beladiri ''SYSTEMA''


http://www.russianmartialart.com
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 08:01 PM | Show all posts
Aku nak vote tiga sekali boleh tak?

Silat Pusaka Gayung, Muay Thai dan Krabi Krabung... Aku tak belajar mane pun... dan badan tak kuat untuk praktis ke3-3 martial tersebut.. hanya boleh menonton tv sahaja...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 08:07 PM | Show all posts
Originally posted by karim_pin at 10-7-2006 08:01 PM
Aku nak vote tiga sekali boleh tak?

Silat Pusaka Gayung, Muay Thai dan Krabi Krabung... Aku tak belajar mane pun... dan badan tak kuat untuk praktis ke3-3 martial tersebut.. hanya boleh menonton ...


Krabi Krabung ? Peliknya nama......ada jugak kat kat Kelantan, namanya Sepelek. Buahnya pon ganas. Kat Kelantan dan Kedah kau akan jumpa banyak silat yang takda dalam buku, mereka gabung silat dengan Tomoi. Bahaya wooo...aku tak berani lawan dengan mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 08:27 PM | Show all posts
Originally posted by WonBin at 10-7-2006 08:07 PM


Krabi Krabung ? Peliknya nama......ada jugak kat kat Kelantan, namanya Sepelek. Buahnya pon ganas. Kat Kelantan dan Kedah kau akan jumpa banyak silat yang takda dalam buku, mereka gabung silat  ...



http://www.atlantamartialarts.com/styles/krabikrabong.htm
http://www.ancientmuaythai.com/styles/krabi_krabong.htm
http://video.google.com/videoplay?docid=3044852428012521138
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 02:31 AM | Show all posts


Aku pernah tengok video klip. Ganas dan ada yang putus tangan kene tetak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 02:08 PM | Show all posts
Pernah dengar ker Jenis Silat ni ???

Silat Mubai International

http://www.mubai.cc/pachiv.htm
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 02:16 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 15-7-2006 02:08 PM
Pernah dengar ker Jenis Silat ni ???

Silat Mubai International

http://www.mubai.cc/pachiv.htm


First time dengor.. origin mana nih? arab ker?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 02:37 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 15-7-2006 02:16 PM


First time dengor.. origin mana nih? arab ker?


aku tengok macam Melayu + Arab sebab ader terma untuk duelist pedang dan seni tanpa senjata
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080247s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list