JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
101068
View
1147
Reply

Running - (RUNNING EVENTS SCHEDULE)

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 27-12-2006 06:00 PM | Show all posts

Reply #24 digweed's post

hehehe, takpe nanti start tahun depan kalo ko ada masa meh msuk race, biasanya tetiap bulan mesti ada race yg lari dlm 10km tu.. apepon keep training dr skrg k.. jgn malas macam aku nih.. kekeke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:01 PM | Show all posts

Reply #24 digweed's post

helo abe!!!
tak masuk race didnt mean u not fit enuf -
ha tahun depan  jom kita  pilih2 race nak masuk
wud be so much fun --

tak yah jauh2 pun tak apa --
tapi kita train la dulu --
masuk untuk suka2 aje -- kalau dapat sampai kat
finish line  dalam masa yang ditetapkan
ha - dapat  la medal -  best kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:03 PM | Show all posts

Reply #26 h@i's post

hai --
digweed lari kat titiwangsa -
hai kat mana --

btw hai ni lelaki kan?
sebab  yang saya boleh bayangkan
lelaki aje yang sanggup bersusah susah pakai
kasut getah naik gunung -
respect  la !
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:17 PM | Show all posts

Reply #25 dexa's post

ooo treadmill tu benda tuh rupanya... ekekeke tak pernah laks lari atas tuh. emm kite dok kjg ler dexa. selalu dok jog kat tmn tasik chempaka nih jek tak pon kat putrajaya takpon kat padang bola.. tapi kalo ada masa n ada geng, aku x kesah g jejauh sekali pon..

ermmm ledang challange tu berkumpulan ek? emmm lupolak nak cite sebenarnya yg aku cite ledang tuh race for sirkit kembara negara... ada 3 sirkit dlm skn nih. individu jek.. yg ledang ngan muar challange dexa cite tu tarikhnye bila laks? emmm macam menarik jek... tapi biasanye kalo aku masuk race just sesuka jek. kot2 dexa masuk for win kena ler carik group lain.. train kan si digweed tu.. ada semangat aku tgk dia tu.. ada harapan tuh.. aku nih pernah injured.. sampai skrg aku lom dpt lg kembali pada tahap mcm dulu.. huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:21 PM | Show all posts
:ting: heheh kite lelaki ler.. tapi trend kasut getah nih ramai dah yg pakai bawak naik gunung.. tak kira laki atau pompuan.. emmm cuaca luar panas. nak g joging ah kat tasik chempaka..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:24 PM | Show all posts
aku kalau pasal berlari ni memang semangat...hanya takde member je minat berlari...kalau ada layan gak....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:26 PM | Show all posts

Reply #29 h@i's post

ooo treadmill tu benda tuh rupanya... ekekeke tak pernah laks lari atas tuh. emm kite dok kjg ler dexa. selalu dok jog kat tmn tasik chempaka nih jek tak pon kat putrajaya takpon kat padang bola.. tapi kalo ada masa n ada geng, aku x kesah g jejauh sekali pon..

ermmm ledang challange tu berkumpulan ek? emmm lupolak nak cite sebenarnya yg aku cite ledang tuh race for sirkit kembara negara... ada 3 sirkit dlm skn nih. individu jek.. yg ledang ngan muar challange dexa cite tu tarikhnye bila laks? emmm macam menarik jek... tapi biasanye kalo aku masuk race just sesuka jek. kot2 dexa masuk for win kena ler carik group lain.. train kan si digweed tu.. ada semangat aku tgk dia tu.. ada harapan tuh.. aku nih pernah injured.. sampai skrg aku lom dpt lg kembali pada tahap mcm dulu.. huhuh


oh orang kajang rupanya -
sokmo la makan sate kajang ye
sekarang dah ada sate rusa  saya dengar
saya suka rusa -- sister cakap 1 cucuk rm1.30
mahal la pulak... ( eh cerita sate  pulak ni   )

ledang challenge tu kena berkumpulan -
muar challenge pun cam tu
tapi rasanya muar challenge tak ada next year
ada ledang challlenge
last 2 years  bulan april
tapi saya akan find out --
saya masuk bukan nak menang dah -
dulu ye la --  now masuk sebab nak have fun aje
dan sihatkan badan - so  hai kena la join ye!!

nanti kita mungkin buat long run sunday morning
kalau hai dapat datang ke KL pagi minggu nak ka?
kita boleh lari kat tasik perdana -- digweed mesti
ikut gak - so wud be a nice  long run --

ooOOoo   hai pernah injured ka
mana? knee injury or archilles tendon?

kena take it easy a bit  tapi kalau pakai kasut
yang BETUL  ( bukan lagi kasut getah bila lari bukit)
the chances nak kena injury tu slim sikit -

kalau suka nak jog sama kita - ha  kita akan start
january  ni --  wud be a good run --
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:28 PM | Show all posts
dex kalau hai tak mau join,kita lari dari rumah sampai ke kajang ajak gak dia lari sama...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:37 PM | Show all posts
uiks nak out dah.. ekekek.. tgk lah kot2 aku xde xtvt outdoor aku join korg kat kl.. kita train cecama... pehtu kite masuk race cecama.. pepon tgk masa aku gak takut cibuk cikit.. pas raya sabtu tu naik gunung datuk mungkin minggu selepas tu aku join korg k..injured kat knee, n skrg kat ankle..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:39 PM | Show all posts
Originally posted by digweed at 27-12-2006 06:28 PM
dex kalau hai tak mau join,kita lari dari rumah sampai ke kajang ajak gak dia lari sama...



hahaha  ye la!!
kita lari ikut cheras highway tu
pastu gi kajang ikut batu 9
tak sibuk sangat --

pastu  kita jumpa dia
kaboom.........
kita pengsan
dia lari kat tasik chempaka -- ;)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:41 PM | Show all posts

Reply #34 h@i's post

okie hai..
have a great evening..
going out for 20 min fast walk now
kita jumpa  nanti tau

see you too digweed
ha  - jangan lupa tarikh tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:41 PM | Show all posts
hehe...
best gak route tu...

tak pun aku folo ko dari belakang...
aku naik keta...
ko lari...
kira aku ni macam support ko le...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 07:32 PM | Show all posts
Originally posted by hyphrigian at 25-12-2006 08:12 PM
im running free yeah......
im running free yeah......








halamak hyp..
ada 3-way communications ajer dalam ni.. :jeling:

count me in.. :bgrin:

m running free yeah..
m running free yeah..

cepat pancit..!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 07:50 PM | Show all posts

Reply #38 raven's post

jangan kata lari...jogging pun buleh 10 seconds ja....
hahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 07:52 PM | Show all posts
kalo joging tgn x grak bleh ke ar
hehehehe ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 07:53 PM | Show all posts

Reply #40 Ax's post

buleh....
jogging setempat....
aku jalan dah laa....
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 08:12 PM | Show all posts
ohh..
dah nak dekat sebulan stop jogging....
slalu jogging kat pantai..
tak pakai kasut pon..
taktau la brape jauh lari..
main lari  je...
skarang nak lari pon kurang sket...
hujan satu..nak keje dah satu.....boring pon satu..malas pon satu..ekeke.....
sepupu saye masuk larilari nih...(pasal die gak la sedikit sebanyak bagi semangat nak lari)
manemane comp ade la die..
dapat la jugak sijil dan medal..
basikal pon ade gak...
tapi sejak die keje die dah stop dah join..
die kate pagi petang jogging kat bukit ampang...
mase tu tak keje lagi.....
badan dari 6pack jai 1pack dah skarang..haha....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 10:22 PM | Show all posts

Reply #42 hetrek's post

hetrek tak join ka?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 10:29 PM | Show all posts
digweed!!
what a great convo --
baik aje budak sebijik ni --
ha -  jangan lupa kita start saturday kan -

thanks for the coffee tau -
sedap soto tu -

nanti saya akan tunjukkan contoh2 kasut
yang suitable  untuk training -
dan untuk racing -


kita cuba la ajak hai  join nanti
and  HETREK  pun nampaknya interested

p/s: kalau ada raven dan totti  lagi best  ye  
not to mention  mod Ax  
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 10:43 PM | Show all posts
Originally posted by Ax at 27-12-2006 07:52 PM
kalo joging tgn x grak bleh ke ar
hehehehe ..


best gak tu ax, lari macam penguin...

wei meh le meramaikan forum ni,
yang pernah LARI dalam guni,
LARI bawak telur,
LARI dari polis,
kawin LARI,
dan bagai-bagai jenis LARI lagi boleh join....
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 10:47 PM | Show all posts
Originally posted by dexa at 27-12-2006 10:29 PM
digweed!!
what a great convo --
baik aje budak sebijik ni --
ha -  jangan lupa kita start saturday kan -

thanks for the coffee tau -
sedap soto tu -

nanti saya akan tunjukkan contoh2 kasu ...


dex,
no hal la kakak...
bila-bila pon bole belanja lagi...

yep,will be running with u next week...
jangan tinggalkan aku ye...
budak baru nak belajar ni...

wei aku ingat nak bukak satu thread untuk running website dan race-race yang akan datang...amacam dex,ok?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 11:10 PM | Show all posts

Reply #46 digweed's post

eh saya rasa bagus tu --
buka lah  kalau ada apa2 yang boleh
saya 'sumbang'kan  - saya cuba la -

cuma saya tak akan 'sumbang'kan lagu
nanti tak pasal pasal  guruh  banjir segala
KL ni --  

alahhh mana pulak -
saya rasa uve been doing so great with all the run
saya trust  -- soonest u gonna enjoy more --

harap hai  boleh join kita --

*suka dengar bab belanja lagi
rugi order soto
next time  nak order kayu la  (stik   )
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 11:13 PM | Show all posts
hehe...

makan le banyak mana pon...
janji ko ajar aku dah...


tu aku dah bukak dah pon...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 11:16 PM | Show all posts

Reply #48 digweed's post

excellent!! --
nanti kita akan post mana2  confirm race  ye!!

siap dengan how much registration and stuff -

even yang kecil2 punya race pun saya akan cuba dapatkan -
dan digweed pun - carikan jugak
kita kongsi -

saya rasa hai pun mungkin tahu races kat kajang sana juga
and other forumers too --
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 11:24 PM | Show all posts

Reply #12 digweed's post

hmm...ko ada buat long run tak tiap-tiap minggu?selalu kalau ko buat long run berape km?
ooo...just what i tot about this hash club...."a drinking club with a running problem"-hehehe. thats one way of good balance diet...this is so like freemasonry...hehehe.mesti diorang ni takde beer belly kan?


macam saya cakap tadi
usually sundays will be long run
(or saturday - sebab kita try saturday pulak  kan)
2 hrs is good --
or about 20 km  -
once a week longrun is advisable for runners --

tapi for beginners - 10km is good enuff though -
sebab tak nak injury -

lol@about hash club --
depa memang cam tu ---

saya suka part yang makan2 saja -
part lain -- saya balik rumah --
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042379s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list