Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
111967
View
1196
Reply

Running - (RUNNING EVENTS SCHEDULE)

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-3-2007 03:16 PM | Show all posts
Athletics/KL International Marathon: Tarus Too to defend title
10 Mar 2007
DEVINDER SINGH

SAMUEL Tarus Too from Kenya returns to defend his title as the Ambank Kuala Lumpur International Marathon (KLIM) on Mar 18 remains on course to attract its biggest ever participation.

About 6,500 entries, including 628 from abroad, have been received eight days before the race flags off at Dataran Merdeka.

Kuala Lumpur City Hall director-general Datuk Salleh Yusup said the organisers are hopeful they will receive a record 10,000 entries before the closing date on Mar 17.

"The goal is to ensure 10,000 runners compete in the 14 categories of KLIM, which would make this years event the biggest in terms of participation in the 23-year history of the race," he said at the City Hall headquarters yesterday.

"With one week left before entries close, the organisers are confident of meeting the target."

Tarus Too, who won last years race in a time of 2 hours, 21 minutes and one second, will face a strong challenge this year.

Godwin Adukpo, 19, who became Ghanas youngest marathon champion when he won the Accra Milo Marathon last year on his third attempt in a time of 2:29:29s, will be out for his second international marathon title.

Kenyan Sammy Kosgei, who was third in the 2006 Memphis Marathon in North Carolina will also pose a strong challenge together with his compatriot John Setanei Chebei, last years KLIM runner-up.

Ghanas Millicent Boadi is the favourite in the womens race after she finished fifth in the Amsterdam Marathon last October in a time of 2:30:03s.

China, who led a sweep of the womens podium last year, have their top womens marathon runner Xu Si competing.

Malaysias best marathon runner last year, Shaharudin Hashim, who came in 13th, will strive to become the first Malaysian winner of the mens race since P. Sidamparam in 1989.

Yuan Yu Fang was the last Malaysian champion in the womens race when she won in 2000 and 2003.

KLIM offers a total cash purse of RM300,000 with the winner of the Men's Open taking home RM25,000.

Besides the full marathon, the other categories include a half-marathon, a 10km run, a 7km fun run and a Kids Run category for children aged 12 and below.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 05:35 PM | Show all posts

Reply #161 dexa's post

takde la sibuk mana sangat...this 2 month, my leg got injured la dex....itb problem....gila babi punye sakit....mungkin 18th ni tak masuk kot,sebab kurang training...sekarang ni pon baru mula nak lari balik...nanti kalo dah ok nanti will call u untuk training sama-sama...u masuk ke KLIM?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 09:17 PM | Show all posts
Originally posted by digweed at 11-3-2007 05:35 PM
takde la sibuk mana sangat...this 2 month, my leg got injured la dex....itb problem....gila babi punye sakit....mungkin 18th ni tak masuk kot,sebab kurang training...sekarang ni pon baru mula nak ...



ohhhhhhhhhhhh  no ---
ye ke ---
jangan strain too much --
i am worried  about you --
but glad u okay  but take it easy tau -

saya masuk  kl marathon
dah register -
tapi lari 21km aje

nanti bila kaki dah baik sikit kita jog sama2 okay -
just gimme a howl  ok --

take it easy  and dun do too much with that leg -
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 07:35 PM | Show all posts
saya pon dah rigester utk kl marathon nih..
tapi masuk 10km jek dah arr... ahakss
hope kaki dah ok masa tuh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2007 08:30 PM | Show all posts

Reply #164 h@i's post

nanti jumpa kat sana la ye --
10km pun okay ape
harap kita tak kena injury -
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2007 01:09 PM | Show all posts
saya dah joint twice half marathon PD
nice route -
this year  tak sure lagi kalau boleh gi
i shall --
jomla  kalau ada kawan lagi best --

-------------------------------------------------------------------


Half Marathon tampil saingan antarabangsa
Oleh Mohd Amin Jalil

KEJOHANAN Port Dickson (PD) International Half Marathon 2007 yang menawarkan hadiah wang keseluruhan RM30,000 harus menjadi pentas berprestij apabila ia turut menarik penyertaan peserta dari luar negara seperti Singapura, Britain, New Zealand dan United Kingdom.

Kejohanan pada 1 April ini akan membabitkan tiga kategori utama iaitu lelaki dan wanita terbuka sejauh 21 km selain lelaki veteran dan lelaki senior veteran serta wanita veteran dan kategori sekolah membabitkan larian sejauh 11km.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan Negeri Sembilan, Mohd Faizal Ramli, berkata pemenang kategori utama meraih RM1,500, RM700 (kedua) dan ketiga (RM500) serta hadiah sehingga ke tempat kesepuluh membawa pulang RM30 hingga RM100.

Menurutnya, bagi kategori kedua dewasa setiap pemenang akan meraih antara RM30 hingga RM700 manakala bagi kategori sekolah RM20 hingga ke RM150.

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2007 09:48 AM | Show all posts
dex apa cite smalam.. menang? kalu menang leh la banje ek...

hai pun amacam.. ok ker tak ko tu..

ako tabik spring la kat korang.. ako lari 5km pun dah semput... ini kan pula nk half marathon..  waaaa.

tertanggal kaki ako agak nyer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2007 07:52 PM | Show all posts

Reply #167 jojoba_beads's post

dapat bawah masa
so dapat la medal --
saya tak lari competitively lagi
so  cuma buat untuk health
dan kalau boleh dapat dalam top 50
so i did -

lari 21km   bukan yang 42km --
ramai la orang -!! --

next race  police run -
saya akan find out -
yang ni 10km kalau tak silap --
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2007 10:05 PM | Show all posts

Reply #168 dexa's post

wawawa...dex....semalam lari yek....

berapa time smlm?i got my running legs back,bole la join ko lari balik....amacam?bulan 4-bulan 5 ni tiap2 minggu ada race ni...larian polis ada,orange run ada,power run ada,big walk pon ada....

jom dex,masuk race...dah dekat 3 bulan aku tak lari ni...gian siot....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2007 01:05 AM | Show all posts

Reply #169 digweed's post

bagusla kalau dah baik sikit  
dengar nya ada larian polis tu
saya akan find out dari mr gucharan tu

and will tell you more about it --

saya tak time cuz  tak lari competitively -

saya happy dig dah okay  --   nanti kita
train sama2  okay juga --
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2007 01:09 AM | Show all posts
Kenya bolot KLIM 2007

PELARI Kenya mencapai kejayaan kecemerlangan pada acara Maraton Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIM) 2007 apabila merangkul gelaran juara lelaki dan wanita pada saingan yang berakhir di Dataran Merdeka, semalam.

Cyprian Kiogara menjulang kejayaan pertamanya dalam pertandingan antarabangsa dengan melakukan catatan rekod perlumbaan iaitu dua jam 17 minit 38 saat, menjadikan beliau muncul sebagai pelari Kenya keenam memenangi acara itu sejak 2000.

Dalam pada itu, pelari muda wanita Kenya, Winfridah Kwamboka Nyasik, 20, meraih kemenangan dengan catatan masa 2:48:09s sekaligus memperbaiki catatan 2:53.32s yang dilakukan oleh juara tahun lepas Xu Si dari China.

Kiogara, 22, menerima hadiah wang RM25,000 manakala rakan senegaranya Lewis Abraham Ondati dan William Kipotoo Koech masing-masing menduduki tempat kedua dan ketiga.

Ondati mencatatkan masa 2:17:57s dan memperoleh hadiah RM20,000 manakala Koech membawa pulang RM10,000 selepas melakukan catatan 2:19.21s.

Saya amat bangga dengan kejayaan ini serta mencipta rekod baru yang juga catatan peribadi terbaik,
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 09:56 AM | Show all posts

Reply #168 dexa's post

congrates dex...

huh.. active tul korang ni.. pasni byk lagi nk join ek..

baguih ler tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 12:23 PM | Show all posts

Reply #172 jojoba_beads's post

jojo...ko asik swim je...sekali-sekala jom la belari plak...cross train la skit beb...hehehehe

dex...larian polis dan orange run tu borang aku dah print,tinggal nak submit je...ko confirm tak masuk...?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2007 12:14 AM | Show all posts

Reply #173 digweed's post

saya tak dapat borang dia
mr gucharan tu kata dia tak ada borang
and too busy kat sekolah --
boleh tak nanti bagi saya

fax  prolly?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 10:22 AM | Show all posts
aku print dari website runner malaysia je...

ni link dia

http://www.runnersmalaysia.com.my/events/images/form_police07.pdf - untuk larian polis




- untuk orange run




jom la masuk sekali
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2007 12:06 AM | Show all posts
ah dah kebelakang upanyer thread nih


aku nak citer ari tu aku leh lari 2 round taman aku tak penat... tu jer hihihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2007 10:11 PM | Show all posts

Reply #176 ReuK's post

tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2007 02:12 PM | Show all posts
  minggu neh larian power kat dataran kan? jom jom masuk larian power... hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2007 01:51 PM | Show all posts

Reply #178 h@i's post

hai.. ko pecite skang..

ok.. diam je..

weh training lari sesama.. kat area ni..

ako nk join running.. target mayb utk 5k dlu.. then baru utk 10k...

cner,,,

kalu ada mmber baru besh sket,,,
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2007 01:52 PM | Show all posts

Reply #177 dexa's post

dex...

cner gan triathlon ni...

tak de respon pun..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076615s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list