Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
24790
View
40
Reply

QUILLING

[Copy link]

Author: flowerjun       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-1-2007 09:39 AM | Show all posts
ni ada beberapa design quilling......






[ Last edited by  flowerjun at 4-1-2007 09:41 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2007 09:42 AM | Show all posts
ni miniature... rasa cm nk buat nanti...



ni butterfly

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 09:47 AM | Show all posts
quilling ini juga boleh digunakan untuk mencantikkan scrapbook.  salli ada alat ni tapi tak mulakan lagi.  tengok design quilling kat sini rasanya tak sabar nak cuba.  tapi malasnya nak buat sebab utk scrapbook salli guna acid free paper jadi kena potong paper ni kecik kecik.

[ Last edited by  salliwalli at 4-1-2007 09:49 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2007 05:16 PM | Show all posts
Amboi...cantik nye quilling....sapa2 yang nak buat kenduri kawen kat hotel2 tu boleh le buat kad jemputan guna quilling ni....

baru boleh nengok skang ni....masa cuti dok teringat description Tad...hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2007 10:34 AM | Show all posts

apa citer???

aiiii...senyap jerr...apa citer?  tak kan le skjap je virus quilling ni menyerang?:hmm:   gucci baru je hantar kledeks...still tak basuh lagi ada kesan tanah baru korek dari belakang rumah kak noor....hehehe...rumah gucci belum berubi lagi....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2007 10:54 AM | Show all posts

Reply #25 gucci's post

mekaceh atas keledek yg diberi...kenyang rasanya harini... :hug:

nanti flower nak wat besday card... bila siap flower paste kat sini yer...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2007 05:30 PM | Show all posts
besdey card utk saye ke flower??? hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2007 09:05 AM | Show all posts
ni card yg flower buat...

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 12:35 PM | Show all posts
saya takde kerajinan nak buat skang.. maklum ler.. kehidupan dalam bilik dan dapur jer.. tunggu umah sendiri kot nanti baru bley melebarkan sayap hobi nih sumer
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 12:19 PM | Show all posts
ni hasil aku hehe

20130505_011559.jpg



20130411_090150.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 12:25 PM | Show all posts
Rajinnyaaa...macam susah jek.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 08:35 PM | Show all posts


1st time aku tahu quiling

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 10:37 AM | Show all posts
nak share jugak quiling yg sy pernah buat...

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 10:38 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 10:39 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 10:45 AM | Show all posts
yg ni belah depan kad...





yg ni plak belah dlm kad..

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 10:46 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 11:12 PM | Show all posts
Aku pun gigih belajar quilling...seriusly mmg nampak cantik
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2014 12:21 PM | Show all posts
kat mana nak beli bahan2 nak buat quilling ni eh? kat kedai jahit2 ade ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2018 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli quilling paper kt mrdiy tak sampai dua ringgit pun harga. Masih elok dalam kotak. Tak tau bila nk jadi bunga

Uols, kalau nk buat quilling paper sendiri, nk beli kertas A4 yang macamana? Kertas mana yg elok? Sbb kertas yg iols beli kt kedai alat tulis tak lama lepas tu jadi pudar. Sama mcm paper flower nk kertas yg elok.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083336s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list