Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26619
View
157
Reply

Initial D-katun (version Chinese 5.30 ptg/sabtu/8tv)

[Copy link]

Author: satriastendet       Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2007 08:41 AM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 3-1-2007 08:01 PM
carik dvd laa.. jgn vcd..
silap2 ko dengar diorang cakap cinaa.. muahahahaa..

btw, korang sembang pasal anime ke pasal keter or teknik drift semasa downhill??..
ni board talk talk pasal keter  ...

ntahnyer.. tolak kredit kang.. hehehe :devil:
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 08:52 AM | Show all posts

Reply #21 Fast-N-Furious's post

Generally,
AE86 mmg perfect dari byk angle. perfect brake distribution, perfect power terrain delivery (LSD), perfect weight to bhp ratio & macam2 lagi.

tapi yg aku heran, masa kemunculan dia dulu2 (80'an), masa fandi ahmad & artis2 pakai, apasal tak seglamour sekarang? apasal dulu2 takde citer yg dia main dgn rx7, prelude & seangkatan dgnnya...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 08:56 AM | Show all posts
Originally posted by volvomania at 4-1-2007 08:52 AM
Generally,
AE86 mmg perfect dari byk angle. perfect brake distribution, perfect power terrain delivery (LSD), perfect weight to bhp ratio & macam2 lagi.

tapi yg aku heran, masa kemunculan d ...

masa dulu-dulu, mamat rally main kat ladang kelapa sawit pong selalu guna kete nieh buat belasah..

ala.. tu semua sebab mubi tu punya pasal lar.. cuba kalau citer initial D tu gunakan kete Proton Saga MAGMA, dalam citer tu, Skyline pong makan asap, tentu tak pasal-pasal kete proton saga 2nd hang karang harga dier lagi mahal dari Perdana V6 baru. hehehe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2007 08:58 AM | Show all posts
Originally posted by volvomania at 4-1-2007 08:52 AM
Generally,
AE86 mmg perfect dari byk angle. perfect brake distribution, perfect power terrain delivery (LSD), perfect weight to bhp ratio & macam2 lagi.

tapi yg aku heran, masa kemunculan d ...



aku nk tau psl benda mcm nie laa......:pmuka:

tk fhm sgt mcmn ek9 boleh kalah pd AE86......

kalau takumi tu drive ek9.......lg tmbh power kehebatan dia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 09:00 AM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 4-1-2007 08:58 AM


tk fhm sgt mcmn ek9 boleh kalah pd AE86......


ler.. senang jer.. dah director soh kalah.. terpaksa lar kalah.. maner bleh bantah cakap director.. potong gaji karang..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 09:01 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 3-1-2007 02:56 PM

masa dulu-dulu, mamat rally main kat ladang kelapa sawit pong selalu guna kete nieh buat belasah..

ala.. tu semua sebab mubi tu punya pasal lar.. cuba kalau citer initial D tu gunakan kete Pro ...


fast,
aku rasa kalau takumi tu tukar keta AE dia ke mitsu lancer enjin oreon '83 mesti harga saga 2nd melambung di pasaran. malah pakcik2 & peneroka felda yg masih guna kat tanah rancangan mesti demand harga tak ingat, siap drifting kat ladang lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 02:12 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 4-1-2007 08:58 AM



aku nk tau psl benda mcm nie laa......:pmuka:

tk fhm sgt mcmn ek9 boleh kalah pd AE86......

kalau takumi tu drive ek9.......lg tmbh power kehebatan dia ke?


alamak..pengarang komik tu peminat toyota dan x suka sngt dgn honda....nak buat camner..lg pun race turun bukit mementingkan skill bukan kuasa semata2...sbb tu msa main kat akina gtr,rx7,eg6 dll pun boleh klah msa dia guna enjin standard lg...

lg satu ek9 pacuan depan ...boleh drift mcm pacuan belakang ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2007 02:48 PM | Show all posts
FF n FR tu apa dia?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 03:12 PM | Show all posts
pacuan roda depan N pacuan roda belakang...kalau BI nye aku x tau ler....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 04:12 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 4-1-2007 02:48 PM
FF n FR tu apa dia?


FF - enjin depan, pacuan depan (Front engine,Front drivetrain)
FR - enjin depan, pacuan belakang (Front engine, Rear drivetrain)
MR, enjin tgh, pacuan belakang,(Mid engine, Rear drivetrain)

huruf pertama utk kedudukan enjin, huruf kedua utk roda pacuan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 05:46 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 4-1-2007 02:48 PM
FF n FR tu apa dia?

Kalau kat AstroMax, FF tu Fast Forward, FR tu Fast Rewind.. REC tu Record.. MENU tu bukak menu... INFO tu utk tau detail atau info siaran, wakakakka..

ader banyak lagi, malas arr nak explain..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 05:53 PM | Show all posts

Reply #31 Fast-N-Furious's post

iyelah fast...

sebenarnya ko nak bagitau yg ko dah subscribe AstroMax kan? iyelah...aku tak mampu nak beli decoder AstroMax lagi...

Wakakakaka!~!~!
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2007 07:25 PM | Show all posts

Reply #32 volvomania's post

lps ni initial D nak kuar kat chanel 25 astro animax.
saper ada astro max syok laaa.. boleh buat collection..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 08:38 AM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 4-1-2007 07:25 PM
lps ni initial D nak kuar kat chanel 25 astro animax.
saper ada astro max syok laaa.. boleh buat collection..

kena ader DVD recorder ke.. baru syiok..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2007 02:53 PM | Show all posts
aku dh pegi kota raya....tk jumpa pun kedai dvd katun tu....

:hmm: so, keta FF/FR/MR yg mana satu sesuai buat drift mcm takumi tu?

bulan bila initial d nk kuar dlm astromax tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 03:08 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 5-1-2007 08:38 AM

kena ader DVD recorder ke.. baru syiok..


tayah carik dvd recoder, mahal. pasang tv tuner kat PC, record program astro kat PC je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 04:39 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 5-1-2007 02:53 PM
aku dh pegi kota raya....tk jumpa pun kedai dvd katun tu....

:hmm: so, keta FF/FR/MR yg mana satu sesuai buat drift mcm takumi tu?

bulan bila initial d nk kuar dlm astromax tu?


aik, cammana ko leh tak jumpa, kemain besar kedainya. ke ko pegi kotaraya JB punya? hehe. aku tak bagik instruction yg betul kot.

ko pi kotaraya, sebelah bahagian yg menghadap petaling street, kat pintu masuk tu kalau ko tgk ke atas byk kedai2 kamera. jgn naik atas. turun ke bawah, kiri. mesti jumpa punya, sbb satu floor tu semua kedai anime.

"so, keta FF/FR/MR yg mana satu sesuai buat drift mcm takumi tu?"

keta takumi(AE86) jenis FR. MR pun boleh main drift jugak. FF pun boleh jugak, tapi teknik utk FF dipanggil power slide (pakai handbrake). ni sifoo tolong betulkan aku kalau salah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 06:59 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 5-1-2007 02:53 PM
bulan bila initial d nk kuar dlm astromax tu?


apalak kat astromax.. lawak laa ko ni..
ko tau x astromax tu apa? :lol
kat chanel animax di astro laa..

tapi aku check belum on air lagi.. mebbe in near future..
wa just nampak iklan dia jer.. hehehee...:pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 07:03 PM | Show all posts

Reply #37 liquidx's post

kalau nak main drift yg syiookk lojik laa FR maahhh..
FF --> contoh battle EG6, kena main tarik handbrake laa..
FR --> AE86 tu ler.. menggulungsur tahap astro max...
MR --> MR2 tu ler.. tak kira kategori drift laa.. yg tu mau kasi mencengkam kat jln jer..

btw kat mesia ni org pakai itu cefiro mau drift maahh..
nak lebih lanjut tengok kat X-tune di astro ria.

sekian roger n out..  
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 08:37 AM | Show all posts
volvo 240GL pun orang pakai buat drift.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091404s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list