Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26623
View
157
Reply

Initial D-katun (version Chinese 5.30 ptg/sabtu/8tv)

[Copy link]

Author: satriastendet       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-1-2007 03:32 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 9-1-2007 09:46 AM

fungsi high reving, nak pick up power ler, kena produce more torque.. biler power, sudah tentu lar kuat telan minyak, biasanya enjin high reving nieh, guna variable valve, cam MIVEC, VTEC dan j ...


:hmm: apa fungsi redline dgn tk redline nie? selalu gak aku jumpa wording ni dlm mana2 forum.

apa implikasi kalau kita selalu drive keta rpm cecah redline?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2007 04:18 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 9-1-2007 03:32 PM


:hmm: apa fungsi redline dgn tk redline nie? selalu gak aku jumpa wording ni dlm mana2 forum.

apa implikasi kalau kita selalu drive keta rpm cecah redline?

hanya sebagai indicator sebagai maksimum rpm yg enjin bleh tampung sebelum enjin ko blow/pecah/terbakar..

takde implikasi kalau rpm cecah redline, tapi kalau lebih dari redline, baru ader implikasi

kalau enjin jenis bukan high reving, dont worri.. takkan cecah punya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2007 05:51 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 9-1-2007 04:28 PM

hanya sebagai indicator sebagai maksimum rpm yg enjin bleh tampung sebelum enjin ko blow/pecah/terbakar..

takde implikasi kalau rpm cecah redline, tapi kalau lebih dari redline, baru ader i ...


wahh!! tu yg buat enjin AE86 tu blow masa fight dgn EVO? :hmm:  aku pun selalu jgk tekan minyak smpi rpm cecah redline.....especially kt traffic light laa.......gear 1-2 mcm tu.......

lps ni aku lebih berhemah ketika memandu......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2007 05:09 PM | Show all posts
:love: esok jgn lupa initial d pukul 5.30 ptg kt 8tv.......

AE86 vs EK9.......manyak syiok wooo........
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 05:57 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 12-1-2007 05:09 PM
:love: esok jgn lupa initial d pukul 5.30 ptg kt 8tv.......

AE86 vs EK9.......manyak syiok wooo........



nanti aku layan yang aku download dulu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2007 06:33 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 12-1-2007 05:57 PM



nanti aku layan yang aku download dulu...


forward kat aku boleh tk mn yg dh ko donlod?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2007 09:16 AM | Show all posts
EK9 kalah lagi.....hmm........boleh tk enjin yg AE86 pakai tu dipasang pd satria?

aku dh jumpa cd initial d anime......stage 4....rm18.......betul ke harganya tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2007 09:48 AM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 9-1-2007 05:51 PM


wahh!! tu yg buat enjin AE86 tu blow masa fight dgn EVO? :hmm:  aku pun selalu jgk tekan minyak smpi rpm cecah redline.....especially kt traffic light laa.......gear 1-2 mcm tu.......

lps ...



Aiiiyoooo........satriastendet kalo jangan selalu tekan minyak smpi redline itu macam, melainkan kereta sudah tukar computer box lain atau re-tune/re-program. Sebab selalunya kereta stok dia ada dia punya Max Output dia, macam contoh wira SE, max output dia 6000rpm. So tak necessary untuk tarik lebih dari 6000rpm. Like kelisa pulak 5400rpm max output. Lain kereta lain.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2007 03:19 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 15-1-2007 09:16 AM
EK9 kalah lagi.....hmm........boleh tk enjin yg AE86 pakai tu dipasang pd satria?

aku dh jumpa cd initial d anime......stage 4....rm18.......betul ke harganya tu?


harga tak tentu, sbb initialD takde copyright, free to distribute (ie no royalty). so harga bergantung pada org yg jual tu lah, dan kualiti dvd tu. tu yg ko dapat stage 4 tu complete satu stage atau 1-2 episode jer?

dulu aku beli box set utk stage 1 rega dlm RM80. tapi aku tak baper pueh hati la ngan dia punya kualiti dvd tuh, menu cino lak tuh. tapi dah beli, tengok je lah. so moralnya, check dulu sebelum beli.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2007 06:16 PM | Show all posts
Originally posted by B_ii_L at 15-1-2007 09:48 AM



Aiiiyoooo........satriastendet kalo jangan selalu tekan minyak smpi redline itu macam, melainkan kereta sudah tukar computer box lain atau re-tune/re-program. Sebab selalunya kereta stok d ...


knp ek jgn selalu tekan minyak smpi redline? hmm.....aku tk tau lh pomen aku tu buat apa kt keta aku last year. dia suruh aku start enjin then tekan minyak smpi habis rpm......tahan biar smpi 10 saat then lepas kan minyak.....buat smpi 3 kali.....lps tu boleh jln mcm biasa je lh.......

tp aku drive mcm biasa jgk laaa.....tak lh gi merempit pulak lepas tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2007 06:53 PM | Show all posts
Originally posted by liquidx at 16-1-2007 03:19 PM


harga tak tentu, sbb initialD takde copyright, free to distribute (ie no royalty). so harga bergantung pada org yg jual tu lah, dan kualiti dvd tu. tu yg ko dapat stage 4 tu complete satu sta ...


stage 4 yg aku jumpa tu complete rasanya dr episode 1 - 24........ok tk? tp seller mmg chinese laaa......:hmm: rasanya aku nk beli lah......
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 04:15 PM | Show all posts
Originally posted by satriastendet at 12-1-2007 06:33 PM


forward kat aku boleh tk mn yg dh ko donlod?



file avi besar beb malas nak convert ke wmv kalau upload pun tak lepas file masih besar walaupun pakai winzip dan winrar
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2007 10:17 PM | Show all posts
BEST SGT KER CERITA NIH....???? AKU TAK BERAPA LAYAN....LAYAN X-TUNED JEK.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2007 07:47 AM | Show all posts

Reply #54 sixfullbar's post

Engine racing yang dia pasang lepas engine lama dia terbakar tu, adalah hasil JV Toyota n Yamaha.

Yamaha punya heritage dalam pembinaan engine motosikal inline-4 yang high-revving membolehkan engine kete Trueno tu high-rev.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2007 07:39 PM | Show all posts

Reply #74 Kilokahn's post

wahhh......sungguh saintifik sekali
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2007 07:45 PM | Show all posts

Reply #75 spirkaklampuru's post

utk detail ko bce komik dier..byk tul info...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2007 09:29 PM | Show all posts
Originally posted by civicbiru at 30-1-2007 07:45 PM
utk detail ko bce komik dier..byk tul info...


apa nama tajuk komik tu? initial D jgk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2007 11:58 PM | Show all posts

Reply #77 satriastendet's post

dulu2 kuar legenda raja pecut..initial d pon nama dia jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 09:57 AM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 30-1-2007 11:58 PM
dulu2 kuar legenda raja pecut..initial d pon nama dia jugak.

Haku dulu layan Pedang Setiawan, Dewa Perang dan yg seumpama dengannyer.. bleh belajar segala macam hikmat kat dalam tu.. wakkaka..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 10:17 AM | Show all posts

Reply #78 sixfullbar's post

tp yg dlm bhsa melayu punye x complete  komiknya. stage 4 Project D x der. inggeris ader kot.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080287s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list