JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
227102
View
1013
Reply

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]

Author: shidaaziz       Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2007 10:19 AM | Show all posts

Reply #9 shidaaziz's post

Shida...

Lypoh dah printkan dan member Lypoh kata thanks berbanyak..dia kata berminyak-mintak mulut dia makan...lazat...:love:
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2007 05:06 PM | Show all posts
time kaseh sis shida..
:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2007 06:24 PM | Show all posts

biskut buahan

Assalamualaikum..
Nak mintak jasa baik poremer
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2007 07:45 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by <i>kubus</i> at 15-1-2007 06:24 PM<br />
Assalamualaikum..<br />
Nak mintak jasa baik poremer
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2007 09:08 AM | Show all posts

Reply #24 Kacip_Fatimah's post

tak de posting...kekkeke
tah pa pe yg keluar ni...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2007 10:04 AM | Show all posts
Originally posted by ohara at 14-1-2007 09:44 AM
nak tanya chef2 pro sumer ..
ada sesaper yang tahu buat sos/sambal kuah rojak bandung??

hara pergi majlis hari raya haji yang lepas..ada rojak bandung.. tanya dengan tuan rumah, katanya dia y ...


maybe boleh tenguk :dia: ROJAK SINGAPURA [cranko 21]   posting #59
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2007 10:07 AM | Show all posts
Originally posted by ashra at 11-1-2007 11:39 AM
kita nk tanya pasal resepi kuih kaswi..rasanya ni resepi kak liza...paas sesapa yg tau tu sudi2 la

2 cwn tepung gandum
1/2 cwn tepung ubi/kanji/jagung

soalannya lagi 1/2 cwn tepung tu tep ...


sedap gunakan tepung jagung sebab lemak sikit..
tapi kalau gunakan tepung kaji atau ubi dia akan macam liat2 sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2007 10:57 AM | Show all posts
sebab kacip dah reply, tapi tak leh nak baca, so nak t anya seklai lagi..ader tak resipi biskut mix fruit?
Masyehhh
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2007 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by kubus at 16-1-2007 10:57 AM
sebab kacip dah reply, tapi tak leh nak baca, so nak t anya seklai lagi..ader tak resipi biskut mix fruit?
Masyehhh


maybe boleh cuba :dia:  BISKUT BUAH-BUAHAN CAMPUR[hanieliza]  posting #50
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2007 01:54 PM | Show all posts

Reply #29 hanieliza's post

Tenkiu K Liza..
dah copy paste..n saved

[ Last edited by  kubus at 16-1-2007 01:56 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2007 03:00 PM | Show all posts
nak tanye lar..
ada ke sesape ke yg tau nak buat coklat...atau kat mana nak cari resipi utk buat coklat?
anak anak nk sngt maknye buat coklat..
tp maknye pulak tak reti..  :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2007 08:03 PM | Show all posts

Reply #31 zawiah89's post

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2007 09:51 AM | Show all posts
Hai kubus...
anak2 nak makan coklat yang mcm maner? kalo coklat yang mcm kat kedai tu ker?sebiji2 ker atau satu bar tu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2007 09:56 AM | Show all posts
hai chef2 pro...
nak tanyer korang ader resepi untuk wat gravy alfredo?raamcmnaksendirilah..asyikorderkatkedaijer...nakgakrasawatsendiri...tolongyerkengkawan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2007 12:23 PM | Show all posts

Reply #32 chempaka_ku's post

haa...
betul la chempaka..
mekacih eek...  :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2007 03:58 PM | Show all posts
tak tau wujudnya thread ni sampai lahh kacip bagitau  

anyway.. nak tanya siapa ada simpan resepi kegemaran bini muda sultan brunei si azarina tu masa dia preggy yg achiknana tepek???

ayam masak telor ke benda namanya...

can someone tolongggggggggg plssssssss

meacehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2007 04:00 PM | Show all posts
Originally posted by kubus at 16-1-2007 09:08 AM
tak de posting...kekkeke
tah pa pe yg keluar ni...

:lol
ntah apa-apa laa..lain yg kita tulis..lain plak yg kuar..
takper..sib baik kak liza cepat..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2007 11:18 AM | Show all posts
ada sesiapa yang ada resepi bingka ubi tradisional tak, yang dibakar .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2007 02:33 PM | Show all posts
Originally posted by arasham at 22-1-2007 11:18 AM
ada sesiapa yang ada resepi bingka ubi tradisional tak, yang dibakar .


Ini link http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=161393&highlight=ubi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2007 02:37 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 18-1-2007 03:58 PM
tak tau wujudnya thread ni sampai lahh kacip bagitau  

anyway.. nak tanya siapa ada simpan resepi kegemaran bini muda sultan brunei si azarina tu masa dia preggy yg achiknana tepek???

a ...


kak crank, yang ni shida biasa buat. tapi sukatan tak de. agak2 je lah ye :bgrin:

1. kepingan ayam potong
2. 4 bawang merah hiris
3. 4 bawang putih hiris
4. 3 inci halia hiris
5. kicap
6. sos tiram
7. minyak bijan
8. 10 cili api potong
9. 3 biji limau nipis perah
10. telur 2 biji

caranya:
1. goreng ayam sehingga kekuningan
2. goreng halia & bawang hiris
3. masukkan telur & kacau2
4. masukkan sos tiram & kicap & minyak bijan
5. masukkan ayam, cili
6. last sekali masukkan perahan limau
7. shedapnya makan dengan nasi panas.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063015s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list