JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
225347
View
1012
Reply

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]

Author: shidaaziz       Show all posts   Read mode

Post time 26-1-2007 01:20 PM | Show all posts
dah try cari lagi tadi, dah dapat kat kompilasi kek. minta maaf kalau mengganggu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 01:37 AM | Show all posts
Originally posted by arasham at 26-1-2007 01:20 PM
dah try cari lagi tadi, dah dapat kat kompilasi kek. minta maaf kalau mengganggu.


ha'ah..
selalunya kkliza akan rujuk kat kompilasi di Food n Recipes Archive untuk tenguk resepi yg dihajati....
ada macam2 kompilasi yg telah disusunkan oleh MODERATORS untuk para forumers...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 09:08 AM | Show all posts
request recipe bingka yang ada rasa rempah.......
tapi nama specificnya tak tau....
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2007 02:12 AM | Show all posts

resepi bubur asyura

salam sumer,
sape2 kat cni bole x bg resepi2 bubur asyura..x kirela mn2 negeri punye..asalkn yg sedap n rase dia x pelik..sbb pnah gak mkn bubur asyura org kasi..tp rs dia pelik sikit ade mcm2 rempah ratus sgt kot kt dlm tu...teringin plak nk mkn..ingt nk wat..kalo sesape ade bole x bg resepi yer..thanks byk2
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2007 08:33 AM | Show all posts
Originally posted by renot at 28-1-2007 02:12 AM
salam sumer,
sape2 kat cni bole x bg resepi2 bubur asyura..x kirela mn2 negeri punye..asalkn yg sedap n rase dia x pelik..sbb pnah gak mkn bubur asyura org kasi..tp rs dia pelik sikit ade mcm2 r ...


boleh rujuk :dia: kompilasi] SUP dan BUBUR
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2007 11:19 AM | Show all posts
Siapa ada resipi untuk crabmeat soup?TQ
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2007 10:32 AM | Show all posts
Nasi kerabu

saya minat sangat nasi kerabu nih...
nak buat x reti...
please... pd sesaper yg reti... nak resepi yer......
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2007 12:03 PM | Show all posts
Assalamualaikum..

Banyak kali  Lypoh cuba buat sira untuk kuih keria tapi tak jadi..setiap kali buat pasti dia lembik dan melekit  tak jadi kering....

kenkadang guna gula melaka + gula pasir, kengkadang gula pasir  + gula perang.. semuanya tak pernah jadi...

ade tak sesiapa yang sudi ajar  Lypoh camne nak bagi gula sira tu kering??  thanks a lot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2007 04:03 PM | Show all posts
Originally posted by HangLyPoh at 30-1-2007 12:03 PM
Assalamualaikum..

Banyak kali  Lypoh cuba buat sira untuk kuih keria tapi tak jadi..setiap kali buat pasti dia lembik dan melekit  tak jadi kering....

kenkadang guna gula melaka + gula ...


shida jawap dekat thread Soal Jawap Masakan.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 09:47 AM | Show all posts
Originally posted by picme at 30-1-2007 10:32 AM
Nasi kerabu

saya minat sangat nasi kerabu nih...
nak buat x reti...
please... pd sesaper yg reti... nak resepi yer......


x der saper2 tau ker????
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 10:29 AM | Show all posts

Reply #59 shidaaziz's post

Terima kasih shida...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 12:31 PM | Show all posts
kat mana nak cari kuih tahi minyak....org kat cni kata taik minyak....dah berapa tahun x makan....hope ada yg boleh bantu yeah
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 12:48 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 31-1-2007 12:31 PM
kat mana nak cari kuih tahi minyak....org kat cni kata taik minyak....dah berapa tahun x makan....hope ada yg boleh bantu yeah


kuih taik minyak tu mcm mana? klau belah pantai timur, kuih kole kacang ada taruk taik minyak skali
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 07:35 PM | Show all posts
Originally posted by nhuda at 31-1-2007 12:48 PM


kuih taik minyak tu mcm mana? klau belah pantai timur, kuih kole kacang ada taruk taik minyak skali


Honey pon minat kuih kole kacang nih...

Kat Miri ni memang susah nak cari... kat mana ye resepinya... kalau boleh nak cuba belajar...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 08:56 PM | Show all posts

Reply #63 nhuda's post

rupa nak mcm bengkang kaler koko....tp rasa bukan rasa bengkang la.....atas dia tabur taik minyak...lebih kurang mcm kak huda cakapkan tu kot.....org kedah panggil taik minyak....last skali makan 5 thn lepas tp masih ingat sampai skrg sbb sedap sgt .....nak resepi
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2007 08:32 AM | Show all posts
Originally posted by picme at 30-1-2007 10:32 AM
Nasi kerabu

saya minat sangat nasi kerabu nih...
nak buat x reti...
please... pd sesaper yg reti... nak resepi yer......


boleh rujuk :dia: [kompilasi] NASI
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2007 10:03 AM | Show all posts

Reply #66 hanieliza's post

  tima kasih bebanyak.......
weekand nih nak try la...
i
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2007 10:08 PM | Show all posts
nak mintak tolong akak-akak kat sini kasik resepi utk masak dry scallop...
teringin nak masak lee... nampak cam sedap je....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 07:29 AM | Show all posts

Reply #68 simbiosis's post

pernah jumpa resipi bubur nasi campur scallop ..... nanti cuba cari buku/majalah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 09:25 PM | Show all posts

kueh kayu buruk...

kat mana nak cari recipe ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2007 12:29 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 5-2-2007 09:25 PM
kat mana nak cari recipe ni?


pinky, yang shida besa makan kuih batang buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 08:14 PM | Show all posts

Reply #71 shidaaziz's post

eh kueh kayu buruk ke batang buruk??confuese lak....sy ni selalu keliru...cth cam kueh akar nyiur saya kata akar kayu...hehe
kak shida ada resepi batang buruk tu tak?kueh kayu buruk ni diaorg salut ngan kacang tanah tu...kekadang diaorg buh kacang hijau tp x sedap

[ Last edited by  pinKy180 at 6-2-2007 08:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 08:18 PM | Show all posts
Pueh saya mencari resepi serikaya. Dari sapa tak ingat. Kat mana ya, boleh tolong tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 08:32 AM | Show all posts
Originally posted by zettyhani at 6-2-2007 08:18 PM
Pueh saya mencari resepi serikaya. Dari sapa tak ingat. Kat mana ya, boleh tolong tak?


Ada kat sini:dia: http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=93964&extra=page%3D1#
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2007 03:07 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 6-2-2007 08:14 PM
eh kueh kayu buruk ke batang buruk??confuese lak....sy ni selalu keliru...cth cam kueh akar nyiur saya kata akar kayu...hehe
kak shida ada resepi batang buruk tu tak?kueh kayu buruk ni diao ...


sorry le pinky, shida tak pernah buat. biasa beli je sebab murah. dan suka batang buruk yang pakai kacang hijau.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050644s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list