JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
227103
View
1013
Reply

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]

Author: shidaaziz       Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2007 09:01 PM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 22-1-2007 02:37 PM


kak crank, yang ni shida biasa buat. tapi sukatan tak de. agak2 je lah ye :bgrin:

1. kepingan ayam potong
2. 4 bawang merah hiris
3. 4 bawang putih hiris
4. 3 inci halia hiris
5. kica ...


yahooo.. akhirnya dpt gak.. thanks shida!

muahhhsssss
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2007 09:31 PM | Show all posts
sy nak resepi black forest kek....kat mana ye resepi ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2007 09:48 PM | Show all posts

Reply #42 pinKy180's post

ada beberapa recipes dalam archive atau di Index

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 07:46 AM | Show all posts
Nak tumpang tanya kat kenkawan di sini....asam keping in english apa?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 09:14 AM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 23-1-2007 07:46 AM
Nak tumpang tanya kat kenkawan di sini....asam keping in english apa?

dried tamarind skin..
sour slices..

ini saya search kat tenet..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 09:48 AM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 23-1-2007 09:14 AM

dried tamarind skin..
sour slices..

ini saya search kat tenet..

Terima kasih ya Kacip...tak terfikir pun nak cari kat internet dulu..nak cepat punya pasal..tq again!
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 08:37 PM | Show all posts

PULUT

tak tanya le.. dkt mana nak cari.. cara2 nak masak pulut... kiranya step by step le... ingat nak buat pulut kuning....
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 07:35 AM | Show all posts
Originally posted by Iman_Baby at 23-1-2007 08:37 PM
tak tanya le.. dkt mana nak cari.. cara2 nak masak pulut... kiranya step by step le... ingat nak buat pulut kuning....


Iman,

ni ada thread pulut kuning PULUT KUNING

resepi kak liza page 1 posting #5

[ Last edited by  nhuda at 24-1-2007 07:36 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 08:33 PM | Show all posts
Originally posted by nhuda at 24-1-2007 07:35 AM


Iman,

ni ada thread pulut kuning PULUT KUNING

resepi kak liza page 1 posting #5



huda,

tq u so much...

tahun ni tak de pi kursus Berita Publishing ke.... Nani tengah tunggu kursus hiasan dalaman...

kalau ada kelapangan... jemput le dtg kedai kita... ajak shida..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2007 01:08 PM | Show all posts

Reply #39 shidaaziz's post

thx very much, nak tanya satu lagi ari ada terbaca pasal cheese cake yang sangat simple penat dah selak tak jumpa semula, anak i nak balik dari hostel petang ni teringin nak buat tuk dia please boleh tolong tak:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2007 01:20 PM | Show all posts
dah try cari lagi tadi, dah dapat kat kompilasi kek. minta maaf kalau mengganggu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 01:37 AM | Show all posts
Originally posted by arasham at 26-1-2007 01:20 PM
dah try cari lagi tadi, dah dapat kat kompilasi kek. minta maaf kalau mengganggu.


ha'ah..
selalunya kkliza akan rujuk kat kompilasi di Food n Recipes Archive untuk tenguk resepi yg dihajati....
ada macam2 kompilasi yg telah disusunkan oleh MODERATORS untuk para forumers...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 09:08 AM | Show all posts
request recipe bingka yang ada rasa rempah.......
tapi nama specificnya tak tau....
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2007 02:12 AM | Show all posts

resepi bubur asyura

salam sumer,
sape2 kat cni bole x bg resepi2 bubur asyura..x kirela mn2 negeri punye..asalkn yg sedap n rase dia x pelik..sbb pnah gak mkn bubur asyura org kasi..tp rs dia pelik sikit ade mcm2 rempah ratus sgt kot kt dlm tu...teringin plak nk mkn..ingt nk wat..kalo sesape ade bole x bg resepi yer..thanks byk2
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2007 08:33 AM | Show all posts
Originally posted by renot at 28-1-2007 02:12 AM
salam sumer,
sape2 kat cni bole x bg resepi2 bubur asyura..x kirela mn2 negeri punye..asalkn yg sedap n rase dia x pelik..sbb pnah gak mkn bubur asyura org kasi..tp rs dia pelik sikit ade mcm2 r ...


boleh rujuk :dia: kompilasi] SUP dan BUBUR
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2007 11:19 AM | Show all posts
Siapa ada resipi untuk crabmeat soup?TQ
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2007 10:32 AM | Show all posts
Nasi kerabu

saya minat sangat nasi kerabu nih...
nak buat x reti...
please... pd sesaper yg reti... nak resepi yer......
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2007 12:03 PM | Show all posts
Assalamualaikum..

Banyak kali  Lypoh cuba buat sira untuk kuih keria tapi tak jadi..setiap kali buat pasti dia lembik dan melekit  tak jadi kering....

kenkadang guna gula melaka + gula pasir, kengkadang gula pasir  + gula perang.. semuanya tak pernah jadi...

ade tak sesiapa yang sudi ajar  Lypoh camne nak bagi gula sira tu kering??  thanks a lot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2007 04:03 PM | Show all posts
Originally posted by HangLyPoh at 30-1-2007 12:03 PM
Assalamualaikum..

Banyak kali  Lypoh cuba buat sira untuk kuih keria tapi tak jadi..setiap kali buat pasti dia lembik dan melekit  tak jadi kering....

kenkadang guna gula melaka + gula ...


shida jawap dekat thread Soal Jawap Masakan.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 09:47 AM | Show all posts
Originally posted by picme at 30-1-2007 10:32 AM
Nasi kerabu

saya minat sangat nasi kerabu nih...
nak buat x reti...
please... pd sesaper yg reti... nak resepi yer......


x der saper2 tau ker????
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041659s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list