JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
227104
View
1013
Reply

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]

Author: shidaaziz       Show all posts   Read mode

Post time 24-8-2009 01:55 PM | Show all posts
Mcm mana nak masak udang berlada..... ala yang macam masak ayam tuk nasik minyak tu......

nama makanan pun dah xtau
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 01:55 PM | Show all posts
Mcm mana nak masak udang berlada..... ala yang macam masak ayam tuk nasik minyak tu......

nama makanan pun dah xtau
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 02:56 PM | Show all posts
kat mana nak dptkan resepi tart nenas (tart landak)?
terima kasih...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 02:00 PM | Show all posts
salam..

resipi roti bom plzz....
tq
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 02:47 PM | Show all posts
saya suka makan kerang

forumner boleh ajar saya resipi masak kerang(rebus @ bakar)

biasa letak serai jer,tq
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2009 02:26 PM | Show all posts
sapa ada resepi nasi tomato ngan ayam msk merah dia skali mintak tlg postkan
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 05:23 PM | Show all posts
ada tak kek yg tak guna telur???
attyra Post at 5-8-2009 09:12 AM


kek coklat ada je yg tak guna telur. Kat archive pun ada resepinya. Kalau kek jenis lain tak sure plak.
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 05:27 PM | Show all posts
nak search x leh sbb click search x kuar page search..

nak cari resepi kacang phool..

TQ
attyra Post at 6-8-2009 03:03 PM


http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=277828
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 05:33 PM | Show all posts
saya tak sempat nak belek semua resepi kat forum ni..
bole tak bagitau saya resepi nak buat bubur lambuk....
sya suka mkn tapi tak pandai masak... bulan pose ni teringin nak wat sndiri bubur lambuk. ...
Pari2 Post at 23-8-2009 08:34 PM


boleh lihat di sini:
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=93958&page=1#pid2719853

atau cari kat sini:

http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=225261
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 05:44 PM | Show all posts
kat mana nak dptkan resepi tart nenas (tart landak)?
terima kasih...
anggerikrimba Post at 26-8-2009 02:56 PM


boleh try resepi dari maizana, boleh cari kat sini:
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=173039&page=1#pid6149360
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 05:47 PM | Show all posts
salam..

resipi roti bom plzz....
tq
mizahanan Post at 27-8-2009 02:00 PM


roti bom ni macamana rupa & rasa dia ? Ada nama lain tak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 06:35 PM | Show all posts
sapa ada resepi nasi tomato ngan ayam msk merah dia skali mintak tlg postkan
akuadikdia Post at 30-8-2009 02:26 PM


boleh cari kat sini:
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=100061

atau sini:
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=173536&extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 06:38 PM | Show all posts
saya suka makan kerang

forumner boleh ajar saya resipi masak kerang(rebus @ bakar)

biasa letak serai jer,tq
demonicboy Post at 28-8-2009 02:47 PM


cuba cari / tanya kat thread ni:
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=252966
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 12:01 PM | Show all posts
ada tak resipi kek roll tapak kuda??
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 01:37 PM | Show all posts
ada tak resipi kek roll tapak kuda??
reddots Post at 2-9-2009 12:01 PM


http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=420186
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2009 11:38 AM | Show all posts
tnx mod...


nak mintak resipi crust base lak
slalu tu utk cheese kek..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2009 02:45 PM | Show all posts
tnx mod...


nak mintak resipi crust base lak
slalu tu utk cheese kek..
reddots Post at 6-9-2009 11:38 AM


boleh rujuk thread cheesecake tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 09:25 AM | Show all posts
saya pernah buat kek kukus coklat pisang. guna resepi dari fnr thn lepas
tapi cari balik kat sini tak jumpa. please tolong boleh?

2- ada tak resepi kuah kacang yg terbukti moderator atau forumer lain dah try dan memang sedap?
tq
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 11:48 AM | Show all posts
Adakah resipi masak masakan seperti sayur,lauk2
kalu ada..bolh kongsikan ke?sebab sy pn nak belajar nak memasak...
sebab bf sy selalu suru sy masak tp sy tak pernah tunaikan permintaan dia..sy tahu bahawa diri sy tak pandai masak tambah lagi tak tau resipi yg sesuai?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 12:00 PM | Show all posts
saya pernah buat kek kukus coklat pisang. guna resepi dari fnr thn lepas
tapi cari balik kat sini tak jumpa. please tolong boleh?

2- ada tak resepi kuah kacang yg terbukti moderator atau forumer l ...
fromheaven Post at 18-9-2009 09:25

tak de la...lagi pn sy tak pandai wat benda2 macm ni,...
sy teringin nak beljar tp tak de tempat nak belajar n minta resipi,& cara2 mcam mana?
blh tak awk bantu sy?
sbb tunang sy selalu suru sy masak tp sy tak pandai nak masak...so sy rasa mcm sarba salah...?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043661s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list