JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
226979
View
1013
Reply

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]

Author: shidaaziz       Show all posts   Read mode

Post time 2-3-2007 03:06 AM | Show all posts
nak resepi lasagna de x???
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2007 04:07 AM | Show all posts
Originally posted by aza4ever at 26-2-2007 02:19 PM
nak tumpang tanya leh?
nak cari resipi cheese butter cake..
last 2 weeks pernah rasa.. my auntie beli kat kawan dia...
rasa sedap lah.. tekstur kek tu halus..

ada sesape tau x recipe ni?
d ...


boleh tenguk sini :dia: PELBAGAI KEK KEJU

Light cheesecake  [channel ].... posting # 161 [page 7]
kek Keju kakliza ... posting #189 [page 8]

atau boleh tenguk :dia: Kompilasi KEK
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2007 07:13 PM | Show all posts
kat sini ada x recipe popia cina?sy x tau nama sebenar apa tp abg sy kata popia cina.....kulit dia cam cawan kertas yg kecil tu...pastu inti dia buh carrot, letak sos skit n kacang......sarang utk kulit popia ni sy tau yg mana satu tp sy x der recipe nye....tolong ye
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 12:47 PM | Show all posts

Reply #103 pinKy180's post

askum...

Ada sesiapa bole berikan resepi kuih lompang..saya cuba buat tak pasti ikut resepi siapa tapi tak begitu menjadi..guna tepung beras+tepung sagu..bila makan bhg bawah keras sikit..dan terasa tepung beras sangat dan tak ada lompang ditengah. Saya gunakan cawan plastik kecil-kecil dan saya panaskan lebihkurang dalam 10 minit. apa silap saya saya ya.

terimakasih
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2007 10:26 AM | Show all posts
Originally posted by pulai226 at 7-3-2007 12:47 PM
askum...

Ada sesiapa bole berikan resepi kuih lompang..saya cuba buat tak pasti ikut resepi siapa tapi tak begitu menjadi..guna tepung beras+tepung sagu..bila makan bhg bawah keras sikit..dan  ...


boleh tenguk :dia: KUEH-MUIH posting #90
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 09:49 AM | Show all posts
A'kum...

Apple ijau byk lak kat rumah ni. Nk buat apa yer? nak mkn cenggitu je, nana kureng skit ngan apple nih. Selain dari pie, apa ke nama kek / muffin yg pakai apple tu ... nana nk carik resepi dia ni. anyone bole tolong dptkan nama resepi dia tak, nnt nana carik kat thread ke, achives ke... tq
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 06:32 AM | Show all posts

wedges ala kfc

salam sumer,

renot nk mintak resepi kentang wedges yg mcm kt kfc tuh la..dia rangup2 pastu ade rs rempah2 tu yg best tuh..
lagi satu renot ade soalan la..mcm mn nk bg kuih bom pisang kita rangup kulit dia, gebu kt dlm..sbb bile renot wat kuih bom nih biasanya gebu sgt jdnye..kulit pun gebu n licin je..mcm mn tuh ek..
ape2 hal..renot ucapkn time kasih dlu utk sumer forumer kt cni..:hug: :hug:
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 03:16 PM | Show all posts
Wahai kekawan sekelian...

Kat Miri musim geragau atau bubuk (udang yang halus-halus)...

selalu honey beli buat jemput -jemput, now nak cuba buat cincaluk.

Ada sesiapa tahu tak resepi cincaluk?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2007 09:47 AM | Show all posts
hi chef sumer...

hara nak minta resipi beef steak yang berkuah lah..
ada kentang, carrot, tomato..daging..
a bit like stew tapi mcm ada rempah..
makan dgn roti perancis..
anyone can help??

makasih manyak manyak..:love::love:
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2007 07:59 PM | Show all posts

Nasi Pa Ka Pau

Ntah ye ntah tidak eja dia cenggitu...tp pronounce dia Pakapau la. Nasik yg dimakan dengan daging (kisar), sup kosong, sambal belacan and also telur dadar.

Sapa ada resipi dia harap kongsi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2007 12:28 PM | Show all posts
salam........

kajol nak minta jasa baik sesiapa yg tahu mcm ne nak buat bancuhan

karipap mini...yg inti serunding, klu x silap la...

adakah bancuhan nya sama mcm kita mkn karipap biasa tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 11:08 AM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 3-3-2007 07:13 PM
kat sini ada x recipe popia cina?sy x tau nama sebenar apa tp abg sy kata popia cina.....kulit dia cam cawan kertas yg kecil tu...pastu inti dia buh carrot, letak sos skit n kacang......sarang ut ...

yg tu namanya pie tee..
pinky cuba klik link kat bawah nie..


http://forum.cari.com.my/viewthr ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 11:15 AM | Show all posts
Originally posted by aza4ever at 26-2-2007 02:19 PM
nak tumpang tanya leh?
nak cari resipi cheese butter cake..
last 2 weeks pernah rasa.. my auntie beli kat kawan dia...
rasa sedap lah.. tekstur kek tu halus..

ada sesape tau x recipe ni?
d ...


saya tak perasan dah ada ke belum thread cheese butter cake dalam nie..
tapi aza boleh cuba try resepi nie..

Cream Cheese Butter Cake by yusnina

Bahan-bahan:-
200 gm butter
200 gm cream cheese
250 gm gula castor
5 biji telur
250 gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
Sedikit jam (terserah citarasa) utk hiasan

Cara-cara:-
Pukul butter, cream cheese dan gula hingga sebati. Masukkan telur sebiji demi sebiji hingga ringan. Kaup balikkan tepung ke dalamnya hingga rata. Hiaskan dengan jam di atas kek. Bakar dlm acuan 8 in dengan suhu 180'C hingga masak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 11:20 AM | Show all posts
Originally posted by Adeknana at 12-3-2007 09:49 AM
A'kum...

Apple ijau byk lak kat rumah ni. Nk buat apa yer? nak mkn cenggitu je, nana kureng skit ngan apple nih. Selain dari pie, apa ke nama kek / muffin yg pakai apple tu ... nana nk carik r ...

apple crumble bleh gak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 11:23 AM | Show all posts
yang bertanyakan resepi2 tentang pasta atau western food..
boleh refer kat sini..

http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=173536
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 11:38 AM | Show all posts
Originally posted by jmy_83 at 2-3-2007 12:55 AM
Ada x sesiapa tahu nak buat tomyam mcm kat restoran nelayan tu?Sedap la..

mungkin jmy boleh try beberapa resepi kat sini..

http://forum.cari.com.my/viewthr ... page%3D1&page=2
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 03:24 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 20/3/2007 11:20 AM

apple crumble bleh gak..


TQ kacip... nana pun ada jumpa a few recipe yg pakai apple kat thread muffin. apple masih byk so bole try skit2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2007 10:41 AM | Show all posts
nak tanya resepi masak tauhu jepun...ke tauhu telur ntah le tak sure sesapa leh tlg tak..tenkiu ek..sori tadi dh bukak thread kat depan nun
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2007 07:41 PM | Show all posts
Originally posted by Adeknana at 20-3-2007 03:24 PM


TQ kacip... nana pun ada jumpa a few recipe yg pakai apple kat thread muffin. apple masih byk so bole try skit2.


Nana, boleh gak wat kerabu apple , cuba resepi  Kak Noor Masri.. memang sedap

KERABU EPAL SIAM MARI

Bahan-bahan:

2 biji epal hijau  } dicincang kasar & direndam dalam air garam
1 labu bawang besar } dimayang
1 batang serai  } dimayang
7 biji cili api  } dihiris halus
1 camca besar udang kering } ditumbuk sedikit
3 camca besar kacang tanah } digoreng dan ditumbuk kasar
1 camca besar sos tiram
1 camca besar sos ikan cap sotong
gula secukup rasa
garam jika perlu

Cara membuat:

Toskan epal kemudian masukan semua bahan dalam mangkuk kacau sebati dansesuaikan rasa jika perlu boleh tambah garam


[ Last edited by  cendawan_liar at 24-3-2007 07:42 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2007 04:42 PM | Show all posts

Reply #103 pinKy180's post

ko nak resepi paiti ke pinky? ala yang ade jual kat chicken rice shop tu kan...? kongpidengg...

okehh tlanjorrr aku kat sini ...leh sesape kasik aku resepi nak buat itik gantung (ala yang selalu kat kedai makan cina tuh)? aku nak tau bumbu2 perapan dia yang betul...kalu sesape tau ..meh bak datang tqsss....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049417s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list