Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
62544
View
639
Reply

cara parking kereta korang paling terror@selalu buat

[Copy link]

Author: hitamputih       Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2007 12:29 PM | Show all posts
Originally posted by adieha at 11-1-2007 12:25 PM
kat sini ade tutorial parking siap dgn flash animation.

http://www.2pass.co.uk/bayparking.htm
http://www.2pass.co.uk/parallel.htm

Inilah yang aku cari2 selama ni!!!

Terima kasih adieha!!! :love:
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 12:34 PM | Show all posts
kalau eden buek mcm mr bean aje..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 12:34 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 11-1-2007 12:26 PM
alaa.. senang citer, kalau ada keter kat belakang ko,
buat jer front parking..

aku tensen kalau ada org nak buat reverse parking tapi
lembap giler cam ala ala si freekey ni.. mauhahahaa..
  ...

siot betol arrr... wehhh.. kan aku dah kata.. aku akan park keta aku kat tepi dulu.. bila line clear baru aku wat reverse parking!!! :geram:

so, takdanya aku nak halang laluan ko!! ko teruskan arr jalan kat lorong sebelah!! :ketuk:

pastu kalau time aku tgh wat reverse tu ada keta datang.. aku sanggup reverse laju2 sampai kengkadang membahayakan kereta aku sendiri.. sebab aku taknak org tunggu aku.. aku ni jenis prihatin dgn kenderaan lain tau..

cuma aku takleh tolerate dgn keta yg tak bg signal je.. suka2 nak masuk lorong aku..

biasanya aku terus je ke depan sambil hon.. mampus arr.. ada signal takmo guna sapa suruh!!! :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 12:35 PM | Show all posts
kalau eden parking buek mcm mr bean ajo...lg sonang
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 12:39 PM | Show all posts

Reply #78 Fast-N-Furious's post

kalo ada sunrup, bole kuar ikut atap... :clap:
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 12:40 PM | Show all posts
Originally posted by freekey at 11/1/07 12:29 PM

Inilah yang aku cari2 selama ni!!!

Terima kasih adieha!!! :love:


u r most welcome.. :love:
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 12:54 PM | Show all posts
Originally posted by d34n at 11-1-2007 12:39 PM
kalo ada sunrup, bole kuar ikut atap... :clap:

sanrup lum ader bajet..

ala haku buat tu sebab terpaksa, tinggal tu jer yg parking yg tinggal. sementara turbo timer haku masih jalan enjin on, haku kuar ikut tinggap, pas tutup sebab dier auto up.

lepas tu haku masuk ikut bonet belakang biler nak amik kete, sib baik kete aeroback.. hehehe..

sekali tu jer yg haku buat keje biol nieh..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 01:05 PM | Show all posts
aku paling tak reti nak parking merata rata.
risau takut wajah kete berubah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 01:05 PM | Show all posts

Reply #87 Fast-N-Furious's post

agaknye mesti orang pelik kalau nampak ko buat cenggitu.. biasenye orang masuk ikut pintu, tapi ko masuk iku:lol t bonet trus ke driver seat...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 01:08 PM | Show all posts
Originally posted by d34n at 11-1-2007 01:05 PM
agaknye mesti orang pelik kalau nampak ko buat cenggitu.. biasenye orang masuk ikut pintu, tapi ko masuk iku:lol t bonet trus ke driver seat...

bukannyer aper.. haku nak parking dalam 15 minit jer.. pas tu bleh, parking terdekat, dier charge RM8 hengget sekali masuk.. haku terpaksa parking camtu pong sebab kete sebelah tu bangang samdol parking kete siap makan lot kat sebelah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 01:38 PM | Show all posts

Reply #87 Fast-N-Furious's post

masalah ko ni bukan hanya applicable kat keter jer..
motor pong kekadang camni gak.. nak kuar dari parking motor pun kena
memanjat jadi tarzan.. heheee.. :lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 02:14 PM | Show all posts

Reply #91 takumi86's post

panjat bebaik brader.. kang jatuh satu, jatuh semua moto tu... :pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 02:19 PM | Show all posts
Originally posted by d34n at 11-1-2007 02:14 PM
panjat bebaik brader.. kang jatuh satu, jatuh semua moto tu... :pmuka:

kalau jatuh, buat bodo jer lar..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 02:26 PM | Show all posts

Reply #93 Fast-N-Furious's post

hahahaa.. domino effect aar..waahh.. memang pucat muka cam tu..
tapi kalau taknak kena pukui,
gi kedai beli airbotol or gula gula, letak kat motor yg jatuh tu sorang satu.. wakaka~~
(sedutan iklan kat tv lerrr) :pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 02:39 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 11-1-2007 02:26 PM
hahahaa.. domino effect aar..waahh.. memang pucat muka cam tu..
tapi kalau taknak kena pukui,
gi kedai beli airbotol or gula gula, letak kat motor yg jatuh tu sorang satu.. wakaka~~
(sedutan ...

setakat air botol, bleh makan ker.. kang dier mintak banjer kat MO nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 08:13 PM | Show all posts
Satu tip penting ketika parking - never turn your steering wheel to maximum (lock-to-lock). It will shorten lives of your driveshaft and steering shaft/power steer pump/power steering hose...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 09:34 PM | Show all posts
Originally posted by Bell at 11-1-2007 20:13
Satu tip penting ketika parking - never turn your steering wheel to maximum (lock-to-lock). It will shorten lives of your driveshaft and steering shaft/power steer pump/power steering hose...



oo .. maknenye pakcik tempat mandu tu ajar ilmu sesat kat aku .. tima ajar reverse parking...sialan punye pakcik ..



aku wat parking semua perfect .. satu tiang x langga....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 12:17 AM | Show all posts
Originally posted by metalique at 11-1-2007 09:34 PM



oo .. maknenye pakcik tempat mandu tu ajar ilmu sesat kat aku .. tima ajar reverse parking...sialan punye pakcik ..



aku wat parking semua perfect .. satu tiang x langga....

parking keta kancil masa belajar memandu,. aku pun tak langgar tiang beb..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 12:18 AM | Show all posts
Originally posted by Bell at 11-1-2007 08:13 PM
Satu tip penting ketika parking - never turn your steering wheel to maximum (lock-to-lock). It will shorten lives of your driveshaft and steering shaft/power steer pump/power steering hose...

care to elaborate?? apsal lak mcm tu...

link yg adieha bg tu pun soh pusing maximum time nak wat side-parking..

btw.. apa maksud perkataan LOCK dlm kes steering ni eh?? :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 01:07 AM | Show all posts
Originally posted by freekey at 12-1-2007 12:18 AM

care to elaborate?? apsal lak mcm tu...

link yg adieha bg tu pun soh pusing maximum time nak wat side-parking..

btw.. apa maksud perkataan LOCK dlm kes steering ni eh?? :hmm:


Lock-to-lock tu maknanya pusing sampai steering takleh pusing la. Ada bunyi "tump!" bila steering dah pusing habis.  Dlm keadaan ini drive shaft joint berada pada maximun stress. Joint nie akan cepat rosak.  Begitu jugak dgn steering rack dan steering shaft. Manakala power steering pump akan deliver maximum hydraulic pressure apabila steering dipusing sehingga habis. Jadi power steering pump kena berkerja keras dan hydraulic pressure dlm hose juga berada pada maximum pressure, stressing the hoses. Wira aku dah 11 tahun (270,000km). Drive shaft tak pernah tukar, power steering pump tak pernah tukar dan tak pernah service atau tukar minyak. Hose takde yang bocor. Semuanya masih cantik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082130s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list