Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
71702
View
597
Reply

petrol fuel consumption (FC) keter korang..1liter = ?? lai..lai laa..

[Copy link]

Author: takumi86       Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2007 11:11 AM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 12-1-2007 10:52 AM
ok! kerjasama akan diberikan sepenuhnyer..
"kunci percuma" aka freekey will be on exhaust firing system 210hp muahahahaaa...

this is you flight leader..

prepare sidewinder air to air missle, special weapon permission granted. Fire at will.

takumi, you be my wingman, others - disburse at wide target.


huh.. cam main acecombat lar plak.. wakakak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 11:42 AM | Show all posts
aku dah vote dah..

aku nyer consumption lebih kurang 12-14km per liter..
agak2 je la sebab kalo isi 50 biasanya dapat dalam 260km-300km je...

aku pakai kete kia rio 1343cc tahun 2003...

timakasey....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2007 12:17 PM | Show all posts

Reply #41 Fast-N-Furious's post

sambil main kombat kombat..
kita teruskan membuat kajian tentang FC ini yaa..

aku akan menghantar laporan lengkap ke setiap manufacturer keter utk improve FC issues..:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 12:55 PM | Show all posts
Originally posted by kapalterbang at 12-1-2007 11:42 AM
aku dah vote dah..

aku nyer consumption lebih kurang 12-14km per liter..
agak2 je la sebab kalo isi 50 biasanya dapat dalam 260km-300km je...

aku pakai kete kia rio 1343cc tahun 2003...

  ...

wah bestnya naik rio... nak pinjam bawak leh?? :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 12:56 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 12-1-2007 10:18 AM

hhmm.. tapi haku rasa best kutuk freekey lagi...

memang ler best sbb aku layan..

pasnih maleh dah nak layan ko, din & abang umi..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 02:31 PM | Show all posts
Originally posted by freekey at 12-1-2007 12:56 PM

memang ler best sbb aku layan..

pasnih maleh dah nak layan ko, din & abang umi..

ala.. jangan lar merajuk. saper lagi yg kita owang nak kutuk.. hehehe :nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 02:34 PM | Show all posts

Reply #45 freekey's post

ala.. kitorang kutuk pong sambil bagi ko maklumat & tips berguna supaya ko bole jadi seorang driver yg berhemah dan berpengetahuan..... tak gitu..? :ah:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 05:31 PM | Show all posts
Aku rasa FC yg paling jimat adlah basikal seperti avatar forumer kapal terbang .


Heli aku tu mcm mana nak kira FC ha? millage pun takde.
Mungkin cara mcm gini kot pengiraan dia;
Liter / kadar pusingan kipas x altitude ketinggian + pd 1 tekanan atmosfera. :lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2007 07:35 PM | Show all posts

Reply #48 Kandos's post

heli tak masuk dlm skema soalan ni ler..
nanti wa suruh freekey buat poll utk helicopter n jet pejuang..:nerd:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2007 08:22 PM | Show all posts

vios FC

member wa cakap FC vios pun takde laa best maanaa..
full tank rm70++ = 500km (average)
means = 12.5km/l ajerr... ada betoi kaa??.. :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 05:30 AM | Show all posts
Originally posted by freekey at 12-1-2007 00:30

ler.. ko ke yg vote 14-16 km tu??

aku igtkan ko nya yg 13.75 tu.. :geram:

Alah ko gerak sekitarpuchong je apa barang..

Aku nya FC based on aku nya travel gi kerja hari2 sejauh 80km pe ...



aku yg vote 14-16 tuh ... wakilkan parents aku ....sebab atos auto full tank dlm 50 dapat 380... lalu jalan ala
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 09:24 AM | Show all posts
vios aku RM50, 26.04 liter, dpt 540Km. mcm mane nak kire ha?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2007 01:15 PM | Show all posts

Reply #52 shahx's post

bior betoi... kiraan nyer camni laa..

540km / 26l = 20.7 km/l tu beb.. :
ni average ke atau 2 tahun sekali jer data millage camni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 01:17 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 13-1-2007 01:15 PM
bior betoi... kiraan nyer camni laa..

540km / 26l = 20.7 km/l tu beb.. :
ni average ke atau 2 tahun sekali jer data millage camni?


betul la.. aku isi mmg aku igt.. isi RM50, 26.04 liter dpt 540 km.. tak syak lg...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2007 01:18 PM | Show all posts

Reply #51 metalique's post

Ooo itu mcam kaa... noted!
setakat ni nyer compilation..
kereta/model  yg sama tak semesti nyer FC nyer sama... huhuhuhuhu..
reason dia akan aku list kan di kemudian hari.. :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 01:20 PM | Show all posts
Originally posted by shahx at 13-1-2007 01:17 PM


betul la.. aku isi mmg aku igt.. isi RM50, 26.04 liter dpt 540 km.. tak syak lg...

tp itu mase petrol lum naik lg.. hehe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2007 01:22 PM | Show all posts

Reply #54 shahx's post

ye kee...
aku layan porum vios club.. result = tak lah cemerlang mana FC vios ni..
aku ingat nak bungkus vios satu ni.. tu yg tengah congak2..

lps ni ko isi full tank, reset meter millage tu, then bagitau waa..
mugkin ko demam dan mc masa yg  isi RM50, 26.04 liter dpt 540 km .. hehehee.. jgn marah aarr... :pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 01:24 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 13-1-2007 01:22 PM
ye kee...
aku layan porum vios club.. result = tak lah cemerlang mana FC vios ni..
aku ingat nak bungkus vios satu ni.. tu yg tengah congak2..

lps ni ko isi full tank, reset meter millage  ...


FC vios aku skrg 50 hengget, 26.04 liter, dpt 450km.. maknenye 17KM/L la ye..
aku rase honda city idsi lg jimat...

[ Last edited by  shahx at 13-1-2007 01:27 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2007 01:48 PM | Show all posts

Reply #58 shahx's post

wahh.. ok laa tu.. 17km/l ni driving biasa ke?
soo camne leh dpt 540km tu?.. masa balik kg??
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 02:01 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 13-1-2007 01:48 PM
wahh.. ok laa tu.. 17km/l ni driving biasa ke?
soo camne leh dpt 540km tu?.. masa balik kg??

yg 540KM tu mase petrol lum naik 30sen dulu.. skrg dpt 450KM.. ni secara purata la... aku driving normal, takde trafic jem dan tak memecut lebih 120KM.. kdg2 je pecut lebih 120 km...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094727s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list