Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
71774
View
597
Reply

petrol fuel consumption (FC) keter korang..1liter = ?? lai..lai laa..

[Copy link]

Author: takumi86       Show all posts   Read mode

Post time 10-5-2019 02:16 PM | Show all posts
KIKI_KILA replied at 9-5-2019 10:29 PM
Kalau honda civic yang selalu pakai ron 97 macam mana, harga dia dah sangat tinggi sekarang, nak j ...

aq baru dpt lesen kereta, aq fhm je minyak ron 97 tu utk kereta SUV
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:37 PM | Show all posts
KIKI_KILA replied at 9-5-2019 10:29 PM
Kalau honda civic yang selalu pakai ron 97 macam mana, harga dia dah sangat tinggi sekarang, nak j ...

Kamu boleh cuba petrol baru dari petronas, lepas isi minyak tu rsa macam pandu dengan minyak ron 97, dan dia pun boleh tahan lama sikit. Ni pangalaman yang abang saya share....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:43 PM | Show all posts
hafizabd replied at 10-5-2019 02:12 PM
kereta honda kak sy pakai ron 95 rasanya fungsi pun ok, u blh try guna 1 bulan

Abang saya guna 2 minggu dah puji minyak tu  sangat best untuk pakai, sekarang dia dah jadi loyal customer kepada primax prodrive~
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:46 PM | Show all posts
Edited by Tarmizi90 at 15-5-2019 12:22 AM
Wan_sharir replied at 10-5-2019 10:43 PM
Abang saya guna 2 minggu dah puji minyak tu  sangat best untuk pakai, sekarang dia dah jadi loyal  ...

Petrol petronas yang baru ni memang bagus sebab kalau tak silap petronas guna teknologi fuel F1. Siapa x tau petronas hasilkan petrol untuk team mercedes F1 maa..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:48 PM | Show all posts
Wan_sharir replied at 10-5-2019 10:37 PM
Kamu boleh cuba petrol baru dari petronas, lepas isi minyak tu rsa macam pandu dengan minyak ron 9 ...

Bolehkeh ron 95 boleh fungsi sama macam ron 97, saya tak berapa percaya minyak baru ni boleh hebat sampai tahap tu. Kalau semua ni betul siapa nak isi minyak ron 97 lagi, harga mereka banyak beza.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2019 09:11 AM | Show all posts
Wan_sharir replied at 10-5-2019 10:43 PM
Abang saya guna 2 minggu dah puji minyak tu  sangat best untuk pakai, sekarang dia dah jadi loyal  ...

Mula- mual saya dah pakai minyak petronas, sekarang mana ada promosi hebat saya pergi mana sahaja, petronas ni sekarang ada promosi yang bagus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2019 09:15 AM | Show all posts
Rosmawa_TI replied at 11-5-2019 09:11 AM
Mula- mual saya dah pakai minyak petronas, sekarang mana ada promosi hebat saya pergi mana sahaja, ...

Promosi baru saya tak pasti, tapi produk baru ada... pernah cuba petrol baru yang dari petronas ni, banyak orang kata prestasi dia dah meningkat sebab formula dah tukar.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2019 09:41 AM | Show all posts
Wan_sharir replied at 11-5-2019 09:15 AM
Promosi baru saya tak pasti, tapi produk baru ada... pernah cuba petrol baru yang dari petronas ni ...

saya baru isi 1 atau 2 kali sahaja, banyak orang kata banding denga petrol lama, yang petrol baru ni macam tahan lama sikit. Tapi setakat ni tak rasa apa pun, mungkin kena pakai lama sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2019 01:53 PM | Show all posts
Wan_sharir replied at 10-5-2019 10:43 PM
Abang saya guna 2 minggu dah puji minyak tu  sangat best untuk pakai, sekarang dia dah jadi loyal  ...

kak sy bukan pakai primax lar..
mungkin sebab tempat kerja dia x ade petrol station petronas
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2019 02:01 PM | Show all posts
Wan_sharir replied at 11-5-2019 09:15 AM
Promosi baru saya tak pasti, tapi produk baru ada... pernah cuba petrol baru yang dari petronas ni ...

formula dah tukar? tukar kpd ape?
aq bukan pakar kat bidang petrol, janji petrol station mana dekat aq, aq pakai petrol ape, hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2019 02:09 PM | Show all posts
Rosmawa_TI replied at 11-5-2019 09:41 AM
saya baru isi 1 atau 2 kali sahaja, banyak orang kata banding denga petrol lama, yang petrol baru  ...

haiz, sy baru naik kereta...x tau pun ape petrol sesuai dgn kereta ku...Zzz
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2019 10:26 AM | Show all posts
TTEKey replied at 11-5-2019 02:01 PM
formula dah tukar? tukar kpd ape?
aq bukan pakar kat bidang petrol, janji petrol station mana dek ...

Dia formula apa saya tak pasti, saya bukan techinician petronas... hahaha
Cuma tahu kegunnaan dia adalah meningkat daya tahan petrol, tak haus dengan cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2019 10:29 AM | Show all posts
Edited by Wan_sharir at 15-5-2019 12:34 AM
Rosmawa_TI replied at 11-5-2019 09:41 AM
saya baru isi 1 atau 2 kali sahaja, banyak orang kata banding denga petrol lama, yang petrol baru  ...

Kalau nak diikutkan memang sekejap je nak rasa perbezaannya, seminggu dua gitu. Tapi makin hari kamu pakai makin rasa. Nanti tak nak pakai petrol lain dah..haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2019 10:34 AM | Show all posts
NuiraWarni replied at 11-5-2019 02:09 PM
haiz, sy baru naik kereta...x tau pun ape petrol sesuai dgn kereta ku...Zzz

Ini kena test semua petrol dulu baru tahu mana satu sesuai kereta kamu, Tapi kalau kamu nak dengar pandang orang lain boleh cuba primax prodrive dulu, nanti pergi cuba minyak boleh tahu apa kebaikan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2019 10:44 AM | Show all posts
Edited by Rosmawa_TI at 15-5-2019 12:50 AM
Wan_sharir replied at 12-5-2019 10:29 AM
Kalau nak diikutkan memang sekejap je nak rasa perbezaannya, seminggu dua gitu. Tapi..

oh macam tu, memang ramai jugak komen positif pasal petrol baru ni ye, takpe2  kalau memang baik kesannya, boleh jimat, pakai terus la jawabnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2019 02:30 PM | Show all posts
Tarmizi90 replied at 12-5-2019 10:34 AM
Ini kena test semua petrol dulu baru tahu mana satu sesuai kereta kamu, Tapi kalau kamu nak dengar ...

wa, test semua letih sgt lar... primax tu baik ke? aq sekarang pakai miinyak lain
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2019 02:40 PM | Show all posts
Wan_sharir replied at 12-5-2019 10:26 AM
Dia formula apa saya tak pasti, saya bukan techinician petronas... hahaha
Cuma tahu kegunnaan dia ...

ye ke x haus dgn cepat???
u dah try guna ke?
aq x berepa percaya, sebab lain kereta lain cerita
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 08:33 PM | Show all posts
TTEKey replied at 12-5-2019 02:40 PM
ye ke x haus dgn cepat???
u dah try guna ke?
aq x berepa percaya, sebab lain kereta lain cerita
...

ya memang x haus cepat. Semenjak guna petrol ni memang rasa smooth je drive and minyak tahan lama
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 11:33 PM | Show all posts
NuiraWarni replied at 12-5-2019 02:30 PM
wa, test semua letih sgt lar... primax tu baik ke? aq sekarang pakai miinyak lain

Primax 95 pro-drive memang antara petrol yang terbaik yang pernah saya pakai. petrol ni dapat mengurangkan friction dan mengelakkan corrosion pada enjin.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list