Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
74163
View
97
Reply

(Merged) Laman Web Militari (local & International)

[Copy link]

Author: Laxamana.       Show all posts   Read mode

Post time 11-3-2009 12:24 PM | Show all posts

Reply #37 areguard's post

ada yg tak rahsia pun..tp ikutkan semuanya bukan rahsia pasal dah masuk blog
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2009 11:29 PM | Show all posts
Akhirnya aku jumpa link ke Buku Putih Pertahanan Indonesia 2008 yang diterbitkan DEPHAN IndonesiaFebruari 2009.

http://219.83.122.172/~majalahd/buku/putih/

Sekadar rujukan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2009 09:12 AM | Show all posts

Balas #37 areguard\ catat

aku ada masuk c2 . Kira bagus gak cite mamat ni
yg bab VERA-E tu .

salut gak dia bleh bayangkan situasi n cara kerja VERA-E.

Comment pasal rahsia negara refer kat MP.net kira bleh pakai gak la.
ada yg betul
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2009 09:20 PM | Show all posts

Balas #37 areguard\ catat

macam mana nak masuk blog tu.. alamat tu x penuh.. bole tak pm alamat tu pada saya, kalau tak bole di catat openly dalam forum
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2009 10:10 PM | Show all posts

Reply #44 sol's post

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2009 09:55 AM | Show all posts

Reply #45 mmc's post

Tenkiu much..wa tak sempat reply sibuk dgn urusan gahmen..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2009 11:45 AM | Show all posts

Reply #46 areguard's post

heheheh..masing2 dah jadi follower masing2, so apa salah sama2 promote
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2009 04:36 PM | Show all posts
Ada tak site lain selain forum or news? Mcm artikel ke, atau e-magazine ke?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2009 04:47 PM | Show all posts

Reply #48 pcboss's post

defence blogs pun banyak gak...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 05:40 PM | Show all posts
Wow! Jumpa benda menarik. Defense Technology International issue sepanjang 2008.
Cari kat http://www.nxtbook.com/. Siap boleh download lg.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2009 11:52 AM | Show all posts
Originally posted by mmc at 28-3-2009 10:10 PM
nah..enjoy baca

http://militaryofmalaysia.blogspot.com/


aku baru melawat forum ni , ada cerita terbaru pasal uncle MIG kita
sedih hooo
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 09:31 AM | Show all posts
apa yang antu nenen suka sangat kat carl9 ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 10:41 AM | Show all posts

Balas #52 mmc\ catat

antu nenen tu siapa bro
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 12:14 PM | Show all posts

Reply #53 CARL9's post

kat sini kalau thread mendap ie dah post tak keluar kitaorang cakap antu nenen yang buat
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 12:32 PM | Show all posts
Originally posted by pcboss at 2-4-2009 17:40
Wow! Jumpa benda menarik. Defense Technology International issue sepanjang 2008.
Cari kat http://www.nxtbook.com/. Siap boleh download lg.



kalau maksud ko site publisher yang allow ko baca/download isu2 lama (biasanya terbitan 2008) dan most recent, ini ada tiga ko boleh tengok..

1. Asian Military review : Tengok kat bahagian bawah tu .. http://www.asianmilitaryreview.com/

2. Armada : Cari kat Archives http://www.armada.ch/welcome.cfm tapi yang ini ko dapat baca main article and complete guide insert aja.

3. Royal Institute of naval Architects : http://www.rina.org.uk/publications.html ko click bahagian journals dan pilih mana ko nak baca
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 12:52 PM | Show all posts

Balas #55 mmc\ catat

Yup, dah bosan dengan forum. Kalau takde gaduh tak sah . Nak subscribe/beli magazine mahal. Tenet office ni free je. Blog pun ok, tapi nak cari yang berkeliber susah. tnxs.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 02:43 PM | Show all posts

Reply #56 pcboss's post

sini gado2 ka ...tak yah terikut kalau ada pun
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 06:05 PM | Show all posts

Balas #57 mmc\ catat

Sini aman jugak. Aman sampai sunyi sepi takde new post 2-3 hari. .
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2009 09:05 PM | Show all posts
Boleh sesiapa tolong rekomen forum militari Malaysia/Asia yang ada? Ada tak forum militari Malaysia yang macam Milnut Sg? Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2009 11:13 PM | Show all posts
Akupun baru jumpa MPSA versi Chinese di forum Cari..
http://cforum4.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=206
Interesting to read how MY Chinese thinks about MY own military - they are somewhat critical of ATM and seem share their views with the Sg forumers..kalau nak baca kena guna google translation tools can get from here http://www.google.com/language_tools...enjoy
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080300s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list