JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
72028
View
97
Reply

(Merged) Laman Web Militari (local & International)

[Copy link]

Author: Laxamana.       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2009 11:52 AM | Show all posts
Originally posted by mmc at 28-3-2009 10:10 PM
nah..enjoy baca

http://militaryofmalaysia.blogspot.com/


aku baru melawat forum ni , ada cerita terbaru pasal uncle MIG kita
sedih hooo
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 09:31 AM | Show all posts
apa yang antu nenen suka sangat kat carl9 ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 10:41 AM | Show all posts

Balas #52 mmc\ catat

antu nenen tu siapa bro
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 12:14 PM | Show all posts

Reply #53 CARL9's post

kat sini kalau thread mendap ie dah post tak keluar kitaorang cakap antu nenen yang buat
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 12:32 PM | Show all posts
Originally posted by pcboss at 2-4-2009 17:40
Wow! Jumpa benda menarik. Defense Technology International issue sepanjang 2008.
Cari kat http://www.nxtbook.com/. Siap boleh download lg.



kalau maksud ko site publisher yang allow ko baca/download isu2 lama (biasanya terbitan 2008) dan most recent, ini ada tiga ko boleh tengok..

1. Asian Military review : Tengok kat bahagian bawah tu .. http://www.asianmilitaryreview.com/

2. Armada : Cari kat Archives http://www.armada.ch/welcome.cfm tapi yang ini ko dapat baca main article and complete guide insert aja.

3. Royal Institute of naval Architects : http://www.rina.org.uk/publications.html ko click bahagian journals dan pilih mana ko nak baca
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 12:52 PM | Show all posts

Balas #55 mmc\ catat

Yup, dah bosan dengan forum. Kalau takde gaduh tak sah . Nak subscribe/beli magazine mahal. Tenet office ni free je. Blog pun ok, tapi nak cari yang berkeliber susah. tnxs.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 02:43 PM | Show all posts

Reply #56 pcboss's post

sini gado2 ka ...tak yah terikut kalau ada pun
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 06:05 PM | Show all posts

Balas #57 mmc\ catat

Sini aman jugak. Aman sampai sunyi sepi takde new post 2-3 hari. .
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2009 09:05 PM | Show all posts
Boleh sesiapa tolong rekomen forum militari Malaysia/Asia yang ada? Ada tak forum militari Malaysia yang macam Milnut Sg? Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2009 11:13 PM | Show all posts
Akupun baru jumpa MPSA versi Chinese di forum Cari..
http://cforum4.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=206
Interesting to read how MY Chinese thinks about MY own military - they are somewhat critical of ATM and seem share their views with the Sg forumers..kalau nak baca kena guna google translation tools can get from here http://www.google.com/language_tools...enjoy
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2009 09:47 AM | Show all posts
Guna 'yahoo babel fish' senang sikit. dia translate satu site terus..
http://babelfish.yahoo.com/

[ Last edited by  pcboss at 13-4-2009 09:49 ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2009 12:37 PM | Show all posts
Nak wallpaper military, amik kat sini --> http://fondos.fotosmilitares.org/
Untuk peminat Top Ten kat Discovery Channel --> http://military.discovery.com/convergence/topten/topten.html

[ Last edited by  pcboss at 15-4-2009 12:58 ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 01:04 PM | Show all posts
nama muchi naik kat military of malaysia
patutla saling promote...

[ Last edited by  innocentti at 16-4-2009 13:08 ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 02:46 PM | Show all posts

Reply #63 innocentti's post

  itu mumuchi lain tu..btw aku cuma kasi nama blog orang mintak aaa..mana ada promote2
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2009 09:40 AM | Show all posts

Reply #64 mmc's post

Bro Much..ada berapa banyak mumuchi dalam donia ni..nama hang unik ler..hang le tu sapa lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2009 12:08 PM | Show all posts

Balas #65 areguard\ catat

muchi buleh menyorok tang lain tp tang ni dia tak buleh menyorok...
A working stiff who likes to travel and eat



muchi..latest posting hang tang gambar tu sudah exceed photobucket limit daa

[ Last edited by  innocentti at 6-5-2009 09:50 ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2009 06:05 PM | Show all posts

Reply #66 innocentti's post

itu standupper yang punya ....tapi seriously guys, mumuchi ni ramai weh..banyak espana punya orang..cuba try google..ini result dia tau

Results 1 - 10 of about 1,630 for mumuchi. (0.40 seconds)
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2009 06:07 PM | Show all posts

Reply #66 innocentti's post

nanti aku upload gambar kat blogspot lak...tks for d info
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2009 02:41 AM | Show all posts
http://www.militaryofmalaysia.blogspot.com/

http://securemalaysia.blogspot.com/

gaya penulisan menarik & info pun blh tahan gempak....!
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2009 04:09 PM | Show all posts
Beberapa link blog/facebook/youtube tentang sejarah perjuangan haluan kiri menentang penjajah British menuntut kemerdekaan negara yang menarik dan berinformasi untuk dikongsi bersama kita.

10 Tahun Sebelum Merdeka
http://10tahun.blogspot.com
http://www.facebook.com/pages/10-Tahun-Sebelum-Merdeka/7983047426
1 of 4 http://www.youtube.com/watch?v=sNZzZlVgWxY
2 of 4 http://www.youtube.com/watch?v=fo9fOS7VNus
3 of 4 http://www.youtube.com/watch?v=mtMPNJ38E1M
4 of 4 http://www.youtube.com/watch?v=DwGgBkQxT-4

Revolusi '48
http://revolusi48.blogspot.com/
http://www.facebook.com/pages/Revolusi-48/29273342378
http://www.youtube.com/watch?v=KLQLxtysGWE

KAMPUNG PERDAMAIAN SUKHIRIN
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 01:15 PM | Show all posts
Guys..donno whether right topic, but why don't we have our own military forum..we have the capabilities, knowledge and numbers..duduk di MPSA sentiasa tertakluk kepada Cari..tensyen betul wa dengan interface baru ni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 05:59 PM | Show all posts
71# areguard

mike buat lah kat mana2 tapi make sure maintain stail diskusi BATM dan MPSA..garenti ramai follow one...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 10:11 AM | Show all posts
72# mmc

Teman cadangkan aje..nak buat sendiri tak pandai.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 02:39 PM | Show all posts
itulah sebabnya...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 01:38 AM | Show all posts
72# mmc

Ahemmm...  Aku rasa ada sorang mod kita dah buat pun forum berasingan nie... dah buat preview pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044466s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list